DN > Utrikes

Friday, 19 April, 23:40

DN - 20 jul 11 kl. 09:24

Allt spelade Israel i händernaI en oblodig operation tolv sjömil norr om Gazaremsan bordade det israeliska sjöstridskommandot på tisdagseftermiddagen den franska motorbåten ?Dignité?, den enda kvarvarande båten i årets Ship to Gaza-flottilj..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Israel, Gazaremsan, Ship, Gaza

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt spelade, Israeli , händerna
BT - 16 jul 14 kl. 22:16

Israel deklarerar kort eldupphör

Israel går med på FN-krav på fem timmar eldupphör på Gaza. Efter nio dagars stridigheterna tickar dödstalen uppåt och hundratusentals uppmanas lämna sina hem. Eldupphöret kommer att vara mellan 9 och 14 svensk tid på torsdagen, rapporterar BBC.

SVT Debatt - 06 okt 13 kl. 06:00

Arabländerna har inte samarbetat sedan Oktoberkriget

SYRIEN Idag, den 6 oktober, är det 40 år sedan Oktoberkriget utbröt. Sedan dess har arabländerna inte förmått sig att samarbeta. Någon arabisk front för att slå vakt om Syriens och syriernas överlevnad syns inte till.

Sydsvenskan - 10 feb 15 kl. 12:02

"Det är inte lätt att hålla på Israel i Malmö."

Förintelsens minnesdag har just passerat. För 70 år sedan planerade nazisterna att förinta Europas elva miljoner judar. De lyckades ta sex miljoner judars liv.

Helsingborgs Dagblad - 10 feb 15 kl. 12:02

"Det är inte lätt att hålla på Israel i Malmö."

Förintelsens minnesdag har just passerat. För 70 år sedan planerade nazisterna att förinta Europas elva miljoner judar. De lyckades ta sex miljoner judars liv.

YLE - 06 sep 16 kl. 06:07

Osannolikt men sant: Hela kvalgruppen spelade lika

Det var inte bara Finland som fick nöja sig med 1–1 i debuten av VM-kvalet. Slutsiffrorna var identiska också i Zagreb och Kiev då hela grupp I inledde sitt kvaläventyr. Den i förhand sett hetaste mötet gick av stapeln i Zagreb, där Kroatien och Turkiet drabbade samman.

BT - 07 apr 13 kl. 19:07

Turkiet och Israel manas bli vänner

Under sitt besök i turkiska Istanbul uppmanade USA:s utrikesminister John Kerry Turkiet och Israel att normalisera sina förbindelser. Uppmaningen kommer två veckor efter att Israel, efter amerikansk medling, bett Turkiet om ursäkt för den dödliga räden mot aktivistflottan Ship to Gaza 2010 då nio turkar dödades. Relationen mellan de båda länderna har varit frostig sedan dess.

Kristianstadsbladet - 17 jan 14 kl. 16:17

Bråk EU-Israel om bosättningar


De israeliska bosättningarna på ockuperad mark försurar kontakterna mellan EU och Israel.Israels utrikesminister Avigdor Lieberman kallade på fredagen till sig ambassadörer från flera EU-länder för att uttrycka sitt missnöje. Det var ett svar på kritik mot bosättningspolitiken som EU-länderna Storbritannien, Frankrike, Spanien och Italien framfört till israeliska ambassadörer.

BT - 17 jan 14 kl. 16:19

Bråk EU-Israel om bosättningar

De israeliska bosättningarna på ockuperad mark försurar kontakterna mellan EU och Israel. Israels utrikesminister Avigdor Lieberman kallade på fredagen till sig ambassadörer från flera EU-länder för att uttrycka sitt missnöje. Det var ett svar på kritik mot bosättningspolitiken som EU-länderna Storbritannien, Frankrike, Spanien och Italien framfört till israeliska ambassadörer.

BT - 17 jul 14 kl. 09:00

Grova anklagelser mot Israel

Fula påhopp. De numera accepterade anklagelserna om att Israel är en apartheidstat är helt grundlösa. Det skriver Stefan Sturesson, som tvärtom ser landet som en levande, mångkulturell demokrati.

Sydsvenskan - 27 nov 16 kl. 09:00

Israel: Nu är bränderna släckta

Bränderna som härjat i Israel och på Västbanken sedan i tisdags har nu släckts, enligt israeliska myndigheter. Lågorna har tvingat tiotusentals människor att lämna sina hem under veckan som gått. Israel misstänker att en del av bränderna är anlagda, oc.

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 16 kl. 09:00

Israel: Nu är bränderna släckta

Bränderna som härjat i Israel och på Västbanken sedan i tisdags har nu släckts, enligt israeliska myndigheter. Lågorna har tvingat tiotusentals människor att lämna sina hem under veckan som gått. Israel misstänker att en del av bränderna är anlagda, oc.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Kritikstorm när tv-bolag vill ha könsuppdelade kanaler

Italiens statliga tv-bolag Rai får kritik efter ett förslag om att skapa kanaler med könsspecifikt innehåll för kvinnor och män, skriver The Guardian. – När vi försöker övervinna könsdiskriminering är det galet om vi 2019 har en statlig kanal som vänder sig till en kvinnlig publik, och en annan till en manlig publik, säger Salvatore Margiotta, senator för Demokratiska partiet (Partito Democratico)..

DN - 30 minuter sedan

Jämtland förlängde basketens semifinalsserie

Södertälje, med en 3–0-ledning inför match fyra i bäst av sju, hade chansen att säkra en finalplats i basketens SM-slutspel..

DN - 3 timmar sedan

Löfven får ny granne när staten köper sista huset i regeringskvarteren

Adelswärdska huset i regeringskvarteren i Stockholm säljs till en prislapp på 550 miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet. Huset ligger granne med Sagerska palatset, där statsminister Stefan Löfven bor. Förutsatt att riksdagen godkänner affären hamnar då samtliga hus i regeringskvarteren i statens ägo..

DN - 4 timmar sedan

Urspårat godståg hotar rasa ned på hus

Ett tåg lastat med timmer har spårat ur i centrala Ånge. Godståget med sina vagnar står på en viadukt och hotar att rasa ned på intilliggande hus..

DN - 6 timmar sedan

Demokraterna kräver att få läsa hela Rysslandsutredningen – går till domstol

Demokraterna nöjer sig inte med den redigerade versionen av Robert Muellers rapport om Rysslands påverkan på det amerikanska presidentvalet. På fredagen krävde ordföranden i representanthusets juridiska kommitté att få läsa också de delar som strukits över..

DN - 7 timmar sedan

Östersund och Elfsborg delade på poängen

Östersund och Elfsborg utökade poängskörden i allsvenskan till fem poäng var efter att ha spelat 1–1. Men det stora samtalsämnet i Östersund var den snustorra konstgräsplanen..

DN - 11 timmar sedan

Person befaras ha brunnit inne i villabrand

En villa utanför Norrtälje i Stockholms län totalförstördes efter en brand under skärtorsdagen. En person som är skriven på adressen saknas fortfarande..

DN - 15 timmar sedan

Högt tryck i hönseriet inför påsk

Det är högt tryck i det lilla äggpackeriet i Österhaninge veckan före påsk.  Men konsumtionen av Krav-märkta ägg minskar på stockholmarnas påskbord på tvärs med ett utbrett miljömedvetande.  – Många som målar och blåser ägg väljer det billigare alternativet när de beställer mer än vanligt, säger Peter Jonsson, hönsbonde på Sanda hönseri.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.