DI > Ekonomi

Saturday, 20 April, 03:35

DI - 20 jul 11 kl. 09:00

Teknisk analys: Investerare på gränsen till nervsammanbrottMånga rapporterande bolag har haft svårt att övertyga investerarna och uppgångar har svårt att få fäste. Trenden definieras fortsatt som stigande men en långsiktig bear market är åter snubblande nära..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teknisk, analys, Investerare, gränsentill , nervsammanbrott
DI - 20 nov 18 kl. 11:34

Teknisk analys: Stödet bortblåst – risk för börsras på 20 procent

Stockholmsbörsen faller återigen på tisdagen och darrar nu på tekniskt alarmerande nivåer. Stänger börsen under den kritiska gränsen väntar ett snabbt och omfattande kursfall, varnar Investtech i en teknisk analys..

Cornucopia - 17 jul 14 kl. 08:42

Ryssland skjuter raketartilleri över gränsen

Ryssland har rationaliserat sina leveranser av utrustning och ammunition till terroristerna i sydöstra Ukraina. Istället skjuter man nu raketartilleri direkt från den ryska sidan gränsen mot mål i Ukraina, dvs öppen aggression och direkt krigshandling. Frågan om det råder krig mellan Ryssland och Ukraina är därmed avgjord.

YLE - 25 jan 17 kl. 05:06

Grönholms nya rallyprojekt lockar investerare - Teemu Selänne en av dem

Många vill vara med och satsa pengar i Marcus Grönholms nya projekt inom motorsport. Aktieemissionen för GRX Management har gett omkring en halv miljon euro. GRX Management är ett nytt team inom motorsporten som Marcus Grönholm startade senaste höst.

Sydsvenskan - 28 jan 15 kl. 09:51

Idrott ska vara passion, taktisk känsla och teknisk skicklighet

När jag läste att Marcus Kirchhoff, spelare i Malmö Redhawks ungdomslag, rekommenderar att våldsamma tacklingar inom ishockeyn med fördel kan minskas genom att minska straffen på slagsmål (Åsikter 24/1) blev jag minst sagt bedrövad. Kirchhoff spekulerar i att det skulle skrämma spelare till att inte genomföra de allt mer förekommande vårdslösa tacklingarna inom ishockeyn.Jag tycker det verkar absurt att motverka våld inom idrotten med mer våld.

Cornucopia - 23 mar 16 kl. 17:02

Ryssland övar vid finska gränsen - DDOS-angrepp mot finska försvarsministeriet och riksdagen

Ryssland startade i måndags den militära anfallsövningen Ladoga 2016, som sker inom synhåll från finska gränsen. Samtidigt angreps igår finska försvarsministeriets websida och idag angreps finska riksdagen. Man kan gissa att det inte bara är traditionella militära förband som övas.

SR - 19 dec 18 kl. 17:56

Tyskland gör det svårt för utländska investerare

För utländska investerare blir det svårare att köpa in sig i tyska företag. Redan vid tio procents ägarandel ska investeringar kunna prövas och stoppas i strategiskt viktiga företag. Hittills har gränsen gått vid en andel om 25 procent..

BT - 05 sep 13 kl. 09:27

Kärlek i skarp analys

En kärleksroman utan kroppsvätskor. Analyserande och intellektuell. Torr.

Cornucopia - 04 sep 14 kl. 10:34

Bayesiansk analys: Alliansen 139 mandat - Axelmakten 173 mandat - (sd) vågmästare

Statistikdoktoranden Måns Magnusson har med journalisten Jens Finnäs en lagt upp en websajt kallad Botten Ada, som använder bayesiansk analys för att göra statistiskt korrekta valprognoser. Historiskt prickade modellen och metoden rätt intervall för sju av sju partier i valet 2006 och åtta av åtta partier i valet 2010. Sannolikheten för egen majoritet för axelmakten sätts till 54% och 2% för egen majoritet för alliansen.

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 15 kl. 20:43

Slut på tak över huvudet. Kommuner vid gränsen.

På torsdagen beslöt Migrationsverket Syd att sluta erbjuda boende till alla asylsökande. De som inte är prioriterade, som barnfamiljer, får ordna tak över huvudet själva."Vi klarar inte uppdraget längre", säger regionchef Åsa Lindberg.

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 20:43

Slut på tak över huvudet. Kommuner vid gränsen.

På torsdagen beslöt Migrationsverket Syd att sluta erbjuda boende till alla asylsökande. De som inte är prioriterade, som barnfamiljer, får ordna tak över huvudet själva."Vi klarar inte uppdraget längre", säger regionchef Åsa Lindberg.

Cornucopia - 03 apr 17 kl. 14:44

Försvarsmaktens nya reklamfilmer - analys

Försvarsmakten släppte igår nya reklamfilmer för att locka ungdomar att ta värvning i yrkesförsvaret. Nedan följer en analys av dessa.

Genomgående teman skildrar ett modernt pluralt Sverige, i både värderingar, utseenden och ursprung, samt rätten att vara vem man vill.

Fler nyheter från DI

DI - 12 timmar sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 13 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 14 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 15 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 16 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 17 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 17 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 17 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 18 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 18 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.