Testfakta > Nyheter

Sunday, 21 April, 21:22

Testfakta - 20 jul 11 kl. 08:54

Bristande simkunnighet bland svenska barnRisken att drunkna kar stort p sommaren och lg simkunnighet bland svenska barn r en bidragande riskfaktor..
Läs mer på Testfakta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bristande, simkunnighetbland svenska , barn
Sydsvenskan - 11 maj 11 kl. 00:05

"MP sviker Malmös barn"

Miljöpartiets plötsliga sidbyte i badhusfrågan förvånar. Utan utredning eller kostnadskalkyl överger MP det rödgröna samarbetet i Malmö, och satsar på en avskalad lösning som är långt sämre för barnfamiljerna, skriver kommunpolitikerna Martina Nilsson (V) och Frida Trollmyr (S).
Förra veckan beslutade sig Miljöpartiet i Malmö för att bryta samarbetet med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kring frågan om ett nytt badhus.

SVT Debatt - 27 maj 13 kl. 11:38

Pengar får inte avgöra vilka barn som lär sig simma

SIMKUNNIGHET Många barn lär sig, av såväl ekonomiska som kulturella skäl, inte att simma ? trots att den näst vanligaste dödsorsaken bland barn är just drunkningsolyckor. Skolor och kommuner måste ta sitt ansvar ?

BT - 14 dec 17 kl. 10:01

Borås får simfritids – ska leda till ökad simkunnighet

Borås startar simfritids nästa år för att fler elever ska klara kravet på simkunnighet i årskurs sex. – Skolor med lägre simkunnighet kommer att erbjudas extra simundervisning, säger Ida Legnemark (V)..

Barometern - 26 jul 13 kl. 08:08

Viktigt att barn ska kunna simma

Det känns bra att läsa om simundervisningen vid Rydbergsnäs, Hålviken, i OT 24/7. Det som känns mindre bra är att statistik från Karin Brand på Svenska Livräddningssällskapet visar att ett av fem barn inte kan simma 200 meter. Ytterligare statistik visar att tre av tio vuxna svenskar inte kan, eller är osäkra på om de kan, simma.

SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 06:53

Barn behöver snabba insatser

Barnbarometern är en granskning av 168 kommuners arbete med barn och unga i olika utsatta situationer. Ett allvarligt problem är att utredningar som rör barn och unga i utsatta situationer drar ut på tiden, skriver Annicka­ Lang, Sara Thiringer, och Lisa Dahlgren. Barn och unga i utsatta­ situationer riskerar att inte få bästa tänkbara stöd hos socialtjänsterna i kommunerna i Kronoberg.

UNT - 20 jun 13 kl. 19:32

Män och barn drunknar oftast

Under de senaste femton åren har 116 personer omkommit i drunkningsolyckor i Uppsala län. En majoritet är män. Barn är också en utsatt grupp.

SN - 05 aug 13 kl. 07:39

Barn får inte lära sig simma

Simkunnighet kräver vattenvana och barn behöver få chans till att utveckla sina simkunskaper. Men under perioden för ombyggnationen av badhuset Safiren i Vagnhärad finns ingen simskola i Trosa kommun..

GöteborgsPosten - 12 aug 14 kl. 05:00

Inför gratis simskola för alla barn

Sommaren har bjudit på sol och värme, och med det har det också skett ett stort antal drunknings-olyckor. Simkunnighet är en klassfråga i Göteborg. Nu vill vi erbjuda alla barn gratis simskola i kommunal regi, skriver Helen Enhgolm (V)..

Skånskan - 11 nov 14 kl. 21:25

Gratis simskola för kommunens barn


– Simkunnighet tycker jag är en rättighet.
Det säger Magnus Alm (S) som skrev motionen om gratis simskola till alla barn innan de börjar årskurs fyra..

Dalarnas tidningar - 23 jun 15 kl. 19:34

Seminarium fokuserar på simkunnighet

För de flesta människor som bor i Sverige är det något helt naturligt att simma och de flesta har lärt sig det som barn. Men det finns många både vuxna och barn som inte kan simma. I många kommuner har simundervisningen av olika skäl fått stryka på foten..

Fler nyheter från Testfakta

Testfakta - 10 jul 14 kl. 14:00

Mest energi från billigt batteri

Har du laddat semesterprylarna med rätt batteri? Testfakta har jämfört vilka märken som ger längst liv till digitalkameran eller barnens spelkonsol..

Testfakta - 04 jul 14 kl. 11:12

Slipp papperskaoset

Räkningar, reklam, papper från förskolan och teckningar. Har högarna börjat ta över ditt hem? Två dagars pappersrens på semestern kan ge sinnesro resten av året..

Testfakta - 27 jun 14 kl. 09:26

Ingen brikett är bra på allt

Vissa briketter går snabbt att tända men håller inte lika länge. Med andra är det tvärtom. Testfaktas test visar också att briketterna innehåller tungmetaller..

Testfakta - 18 jun 14 kl. 15:26

Så renoverar du miljövänligt

Ska du tillbringa semestern bland färgburkar och byggdamm? Börja redan nu med att hitta de minst giftiga och mest miljövänliga alternativen..

Testfakta - 17 jun 14 kl. 16:33

Testfaktas kvalitetsmärkning av sängar

Syftet med Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance är att lyfta fram sängar med bra komfortegenskaper och hög kvalitet. Kraven för kvalitetsmärkningen är högt ställda. Sängarna genomgår en rad olika laboratorietester och får inte underprestera i något enskilt testmoment.

Testfakta - 13 jun 14 kl. 10:56

Många gifter i snuset

Att snusa är ingen hälsokur. Under läppen stoppar snusaren en rad farliga ämnen utöver det starkt beroendeframkallande nikotinet. Hur mycket tungmetaller, nitrosaminer och rester av bekämpningsmedel man får i sig beror på vilken prilla man väljer..

Testfakta - 09 jun 14 kl. 14:42

Se över försäkringsskyddet till sommarlovet

När sommarlovet kommer står många barn utan försäkringsskydd om olyckan är framme. Testfakta tipsar om hur du väljer en barnförsäkring som gäller året runt..

Testfakta - 30 maj 14 kl. 10:24

Ny testmetod avslöjar honungsfusket

Två av sju undersökta fabrikat av flytande honung är falska, visar Testfaktas analys. Såväl Coops som Eldorados honung är utspädd med socker..

Testfakta - 25 maj 14 kl. 09:46

Ökat sug efter fluorfri tandkräm

Orolig för innehållet i barntandkrämen? Nu dyker fluorfria alternativ med naturliga ingredienser upp i allt fler butikshyllor. Men tandläkare avråder bestämt.

Testfakta - 16 maj 14 kl. 09:37

Liten skillnad mellan glasen

Priset på glasögonglas skiljer mycket mellan olika kedjor. Men det är inte någon skillnad i kvalitet, visar Testfaktas test..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.