Opinionen.se > Opinion

Thursday, 18 April, 21:39

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kritik mot byggen på åkermark
Forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) är kritiska mot att många kommuner tillåter byggen på bra jordbruksmarker.Enligt SLU har 13.000 hektar försvunnit enbart i Skåne och Blekinge sedan 1970-talet.- Skyddet av Sveriges jordbruksmark tycker jag måste ställas i förhållande till globala utmaningar såsom befolkningsökning, klimatförändringar och oljetopp, säger Madeleine Granvik, forskare vid institutionen för stad och land vid SLU, till SVT:s Rapport..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, Skåne, Blekinge, Sveriges, Madeleine Granvik, SVT, Rapport

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , byggen, åkermark
Kristianstadsbladet - 26 jun 12 kl. 08:36

Sätt fart på skånska byggen

Tillväxten i Skåne hotas av bostadsbristen. Den viktiga men föga överraskande slutsatsen återfinns i rapporten Effekter på bostadsbyggandet i Skåne som presenterades i går av Region Skåne.
För att råda bot på bostadsbristen uppmanas kommunerna i rapporten att samverka mer över kommungränserna för att få igång bostadsbyggandet.

Dalarnas tidningar - 30 aug 13 kl. 08:37

Inga byggen på åkermark

Byggande på åkermark i strandnära lägen bör undvikas. Den synpunkten stod miljönämnden bakom när förslaget till landsbygdsutveckling i strandnära lägen diskuterades vid tisdagens sammanträde..

PI - 27 apr 11 kl. 02:38

Moskébyggen splittrar muslimer

ISLAM Meningen var att de nya moskéerna i Tensta och Rinkeby skulle ena Järvaområdets muslimer, resultatet har dock blivit det motsatta och nu planeras i stället inte mindre än fem nya moskéer i området. Ibrahim Bouraleh, ordföranden i Islamiska förbundet i Järva, säger till SvD att de nuvarande källarlokalerna inte är värdigt och att de behöver en riktig moské dit alla kan komma. I Tensta har det saudiska mosképrojektet fått sällskap av ytterligare en stor moské i Rinkeby centrum som beräknas kosta 100 miljoner kronor, varav initiativtagaren Islamiska förbundet i Järva hittills lyckats samla ihop blott en bråkdel.

Kristianstadsbladet - 04 jan 13 kl. 19:11

Viktig åkermark byggs bort i Skåne

Arkivfoto: Thorsten Persson
Bara i Halland försvinner mer åkermark än i Skåne. Nu varnar jordbruksverket för ett kortsiktigt tänkande som kan drabba livsmedelsproduktionen.
Det är jordbruksverket som har gjort undersökningen som visar att mer jordbruksmark än vanligt bebyggs.

Kristianstadsbladet - 26 jan 14 kl. 17:04

Avloppsslam på åkermark är vidrigt

Svar till Tommy Danielsson Förvaltningschef Miljö och Hälsa och Roland Offrell Ordförande Tekniska nämnden.
Miljöskandal. Om man tänker till det minsta lilla borde det väl stå klart för var och en att användning av avloppsslam på åkermark är vidrigt.

Sydsvenskan - 29 jan 15 kl. 04:00

Bostäder måste byggas på åkermark om Lundapolitiker ska hålla sina löften

Länsstyrelsen vill absolut inte att Skånes kommuner bygger på åkermark. Denna förvaltningsmyndighet driver en nollvision för byggandet. Bara om väsentliga samhällsintressen tillgodoses, accepterar länsstyrelsen att åkrar tas i anspråk för annat än jordbruksändamål.

Sydöstran - 10 feb 18 kl. 16:00

Ansvarslöst bygga väg på åkermark

”En långsiktig strategi ska bidra till att potentialen för hela livsmedelskedjan nyttjas fullt ut. Det innebär en ökad och hållbar produktion av mat som kan leda till fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Konsumenterna ska ha bättre möjligheter att, oavsett bakgrund, göra medvetna val”(regeringen, 2017).

Skånskan - 24 feb 19 kl. 21:00

Husplaner på åkermark överklagas

SKURUP Ska man verkligen bygga hus på god åkermark?
Det undrar ett par i utkanten av Skurup och överklagar nu ett positivt förhandsbesked för ett husbygge till länsstyrelsen.Kommunens myndighetsnämnd för miljö och byggnad lämnade i mitten av januari ett positivt förhandsbesked på planer på att bygga ett enbostadshus vid Sommarhagens väg i utkanten av Skurups tätort.

PI - 24 apr 11 kl. 12:05

Svenska skattebetalare ska stå för framtida moskébyggen

MOSKÈBYGGEN Civilminister Stefan Attefall (KD) har kommit på en fantastisk lösning om hur vi kan förhindra att islamistiska länder finansierar moskébyggen i Sverige. Hans förslag är att vi skattebetalare ska stå för detta för att motverka den hårdföra wahabismens utbredning i Sverige – inte islams. Stefan Atterfall vill därför återinföra det statliga stödet till religiösa byggnader som avskaffades på 1990-talet.

SVT Debatt - 16 jun 13 kl. 14:45

Osaklig kritik mot böneutrop liknar islamofobi

BÖNEUTROP I två texter här på SVT Debatt har böneutrop kritiserats i hårda ordalag. Karim Shamohammadi och Afsaneh Vahdat påstår sig försvara sekularism ? men hänfaller båda till typisk demonisering av islam.

YLE - 17 feb 17 kl. 14:51

Flera byggbolag granskar betongen på sina byggen i Åbo

Flera byggbolag kommer att granska betongens hållfasthet på sina byggen i Åbo. Byggnämnden i Åbo kontaktade tidigare byggbranschens intressebevakare Rakennusteollisuus och bad byggbolagen granska betongen på sina byggen. Orsaken är de problem med betongens hållfasthet som uppdagades vid sjukhusbygget vid ÅUCS samt på bygget i Harpunkvarteret i Åbo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.