DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 23 April, 09:27

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny läroplan och nya rektorer i höstFör att underlätta arbetet när den nya läro- och kursplanen börjar gälla ska skolledningen omorganiseras.
- Det är stort jobb för lärarna att sätta sig in i nya kursplaner och nya mål, säger Gunilla Håkansson på utbildningsförvaltningen i Hedemora kommun..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Gunilla Håkansson, Hedemora

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny läroplanoch nya , rektoreri , höst
YLE - 05 dec 14 kl. 10:23

Reformstorm oroar rektorer i Österbotten

Gymnasierna har händerna fulla med stundande förändringar. Samarbete mellan gymnasierna är lösningen men mindre pengar i kassan sätter sina spår, säger rektorerna Anne Levonen och Thomas Öhman. Fre 5.

YLE - 09 aug 16 kl. 13:35

Ny läroplan – så här förändras skolan i praktiken

Grundskolan drar i höst i gång med en ny läroplan. En grundpelare i den nya planen är att eleverna ska vara aktiva och lära sig för livet. Positiv respons ska också få mera utrymme än tidigare.

Kristianstadsbladet - 21 okt 13 kl. 10:57

Rektorer möts med misstro


Förtroendet och samarbetet mellan politiker och rektorer är dåligt i många kommuner. Politikerna tycks sakna tilltro till rektorernas kompetens och rektorerna ser inte att de kan påverka politikerna i nämnden. Det visar en ny forskningsrapport från Studieförbundet Näringsliv och Samhälle (SNS), baserad på en rikstäckande enkät.

BT - 21 okt 13 kl. 10:59

Rektorer möts med misstro

Förtroendet och samarbetet mellan politiker och rektorer är dåligt i många kommuner. Politikerna tycks sakna tilltro till rektorernas kompetens och rektorerna ser inte att de kan påverka politikerna i nämnden. Det visar en ny forskningsrapport från Studieförbundet Näringsliv och Samhälle (SNS), baserad på en rikstäckande enkät.

Barometern - 14 jul 14 kl. 06:47

Facken riktar skarp kritik mot rektorer

De båda lärarorganisationerna i kommunen riktar kraftfull kritik mot arbetsgivaren. Bland annat anklagas rektorer för att ha brutit mot överenskommelser. ”Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund ser allvarligt på denna brist på respekt” uppger Jenny Olofsson, ordförande i Lärarförbundet, och Annelie Holmvall, ordförande i Lärarnas riksförbund, i en skrivelse till skolchefen, personalchefen och personalutskottet.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 05:00

L: Byt ut rektorer som inte når resultat

Höör Liberalerna i Höör har föreslagit en rad åtgärder som syftar till att höja behörigheten till gymnasiet – bland annat att byta ut rektorer som inte når acceptabla resultat.Av niondeklassarna som gick ut från någon av högstadieskolorna i Höörs kommun i våras, var det nästan en av fem som inte var behörig till gymnasiet. Detta enligt siffror från Skolverket.

Sydsvenskan - 13 jan 11 kl. 17:07

Nya rektorer på Tolvåkersskolan

Skolan i Löddeköpinge har fått två nya rektorer. Förra rektorn hoppade av efter en termin.
Kävlinge Efter många turer får Tolvåkersskolan och Södervångsskolan två nya rektorer.

Trelleborgs Allehanda - 22 mar 13 kl. 08:30

Rektorer klagar på tidsbrist

Arkivbild.
Rektorerna behöver mer tid att närvara på lektionerna, och vissa behöver mer stöd i det administrativa arbetet. Det konstaterar kommunens revisorer i en rapport.

Alliansfritt Sverige - 13 aug 14 kl. 12:51

Ring Tomas Tobé (M) – en massa rektorer är kritiska mot det fria skolvalet

Tomas Tobé är Moderaternas skolpolitiske talesperson, han som partiet försökte göra till en utbildningsministerkandidat tills de insåg att han nog inte var lämpad för uppdraget. Han ser det också som sin roll att ge sig på rektorer när de yppar kritik mot regeringen skolpolitik. Det här gjorde han mot Hans Hultin, rektor för en skola i Gävle, som hade den dåliga smaken att ifrågasätta det fria skolvalet som han och med all rätt, kallade det mest extrema i världen.

Skånskan - 07 mar 18 kl. 17:48

KD: Ge rektorer tid att undervisa

ERWP.fif(0)YSTAD
Ge barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att inför höstterminen 2018 utforma skolledartjänster med undervisningsskyldighet. Det föreslår Kristdemokraterna i en motion.

Skånskan - 05 okt 18 kl. 15:00

Två nya rektorer ska lyfta Baldersskolan

STAFFANSTORP Kommunens enda F-9 skola Baldersskolan delas upp i två skolenheter, F-6 och 7-9.
Två nya rektorer har tillsatts för att leda och fortsätta utveckla verksamheten.– Baldersskolan är vår utmaning i dagsläget, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande, Nino Vidovic (M).

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.