Vimmerby Tidning > Nyheter

Sunday, 21 April, 05:26

Vimmerby Tidning - 20 jul 11 kl. 08:12

Bröllop hos PippiVad är väl ett pampigt kyrkbröllop hemma i Bergen eller ett romantiskt bröllop i Frankrike mot en varm och enkel ceremoni i Astrid Lindgrens stad Vimmerby?
Ingenting, om man frågar Nancy Villa och Espen Urhaug, som igår blev man och fru i en borgerlig vigsel i Rådhuset i Vimmerby. På plats fanns ett 30-tal gäster från Norge.
? Vi ville göra det på vårt sätt.
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Pippi, Bergen, Frankrike, Astrid Lindgrens, Vimmerby, Nancy Villa, Espen Urhaug, Rådhuset, Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bröllop, hos, Pippi
YLE - 17 mar 16 kl. 14:49

Här kommer Pippi Långstrump!

Vi kan storyn, Pippi Långstrump flyttar in i Villa Villekulla med apa, häst och kappsäck full med pengar. Mamman är i himlen och pappan har försvunnit i en storm på havet. Men Pippi klarar sig på egen hand.

DI - 13 feb 15 kl. 06:04

Mumin flyttar in hos Pippi

Muminvärlden förenas med Astrid Lindgrens värld på Junibacken..

Sydsvenskan - 11 maj 14 kl. 05:30

Stopp för gaybröllop hos Nintendo

Gay – inte ok. Inte enligt speltillverkaren Nintendo i alla fall, som inte tillåter samkönade relationer i spelet Tomodachi Life, något som väcker känslor..

Skånskan - 10 nov 16 kl. 16:59

Så blir Figaros bröllop i Peter Steins händer

Opera På lördag, 12 november, är det premiär för Malmö Operas stora höstuppsättning, Figaros bröllop. Då är det också den tyska stjärnregissören Peter Steins något motvilliga Skandinavienpremiär.
– Jag har egentligen aldrig velat göra Figaro eftersom det är så många dörrar, så många papper och otroliga situationer men samtidigt är det förstås så vacker musik och en opera som publiken tycker om, säger han.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Danmark får reda på Pippi-klippningen – tappar det totalt"Självklart att ta bort rasismen ur Pippi"

Efter beskedet från SVT om att man valt att klippa bort vissa rasistiska ord och scener ur teveserien "Här kommer Pippi Långstrump” som har nypremiär hos SVT i vinter så spårade en hel del svenskar ur totalt över att inte längre få ha rasistisk barn-tv."Vil have negerkongen tilbage"
Föga förvånande visar det sig nu att även våra grannar i syd är redigt upprörda. Under rubriken "Danskerne raser over Pippi-censur: Vil have negerkongen tilbage" visar Berlingske Tidende upp resultatet från en undersökning man gjort på sin egen Facebooksida.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Danmark får reda på Pippi-klippningen – tappar det totalt"Självklart att ta bort rasismen ur Pippi"

Efter beskedet från SVT om att man valt att klippa bort vissa rasistiska ord och scener ur teveserien "Här kommer Pippi Långstrump” som har nypremiär hos SVT i vinter så spårade en hel del svenskar ur totalt över att inte längre få ha rasistisk barn-tv."Vil have negerkongen tilbage"
Föga förvånande visar det sig nu att även våra grannar i syd är redigt upprörda. Under rubriken "Danskerne raser over Pippi-censur: Vil have negerkongen tilbage" visar bt.

Skånskan - 01 mar 16 kl. 09:47

Figaros bröllop håller även som buskteater

Recension SCEN
Figaros bröllop
Opera av Wolfgang Amadeus Mozart med libretto av Lorenzo da Ponte efter Pierre-Augustin de Beaumarchais komedi
Dirigent: Andreas Spering
Regi: Elisa Kragerup
Scenografi och kostym: Steffen Aarfing
Ljus: Ulrik Gad
Koreografi: Signe Fabricius
Dramaturgi: Nila Parly
Medverkande: Henning von Schulman, Anke Briegel, Palle Knudsen, Sine Bundgaard, Tuva Semmingsen, Elisabeth Halling, Morten Staugaard, Bengt-Ola Morgny, Julie Meera Albertsen med flera
Det Kongelige Operakor, Det Kongelige Kapel, vid klaveret: Claudia Vitrani
Premiär på Det Kongelige Teater, Gamle Scene den 28 februariMozarts eleganta rokokoopera Figaros bröllop som fars, är det möjligt? Möjligt är det naturligtvis, allt är möjligt

Skånskan - 27 okt 16 kl. 15:35

Hos Grandes segrar livet över döden

Recension/litteratur BOK
Manolitas tre bröllop
Författare: Almudena Grandes
Översättning: Yvonne Blank och Marika Gedin
Förlag: NorstedtsManolitas tre bröllop är den tredje delen i Almudena Grandes löst sammansatta svit Händelser i ett krig utan slut. Tidigare finns Pojken som läste Jules Verne på svenska. Serien ska omfatta sex delar och handlar om hur människor överlevde under de hårdaste åren av Francos diktatur på 40- och 50-talen.

YLE - 11 nov 15 kl. 16:30

Danska hånet inför grannmöte: Halshuggen Pippi och fimpad kung

Abbaskiva bränns upp, Pippi och Carl Gustaf får sig en rejäl omgång, och Ikeamöbler slängs i en container. Temperaturen stiger inför playoffmötet i fotboll mellan Sverige och Danmark. Psykningarna inför playoffmötena mellan grannrivalerna är i full gång.

Sydsvenskan - 21 maj 15 kl. 04:00

Grattis på fölsedagen! Paradoxen Pippi bär på en hemlighet.

I Astrid Lindgrens nyligen utkomna ”Krigsdagböcker” reflekterar hon den 21 maj 1944 kort över att Sverige skulle kunna bli indraget i kriget. De allierade är missnöjda med den svenska exporten av kullager till Tyskland, samtidigt som det talas om ett tysk anfall mot Sverige. Denna dag är också dottern Karins födelsedag och mamma Astrid listar de rikliga presenterna: ”Hon fick ’Folk-skolans läsebok’ 3 delar, en Pelle Svanslös-bok samt manuskriptet till Pippi Långstrump i en snygg, svart samlingspärm.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 09:00

"Hälsocentralerna har blivit totalt nedringda"

Uppmaningen att vaccinera sig mot det fästingburna viruset TBE, gav effekt. "Hälsocentralen har blivit totalt nedringda", säger Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare..

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 08:00

Förslag att investera elva miljoner i ishallen

En investering i ishallen på nära elva miljoner kronor. Det är huvudalternativet för kommunstyrelsen som i dag sätter sig för att fatta beslut om ishallens framtid i Vimmerby..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 22:00

Vårsalong i mindre format i KKisa

Kinda Konstförening hade i lördags vernissage för 2018 års vårsalong. Tjugotre lokala konstnärer och hantverkare har nu sina verk för allmän beskådan på Café Columbia..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 17:45

Tandläkare kritiseras efter ingrepp vid akut besök

En tandläkare kritiseras för otillräcklig undersökning och utebliven dokumentation av en mans kindtand vid ett akut besök på en klinik i Vimmerby kommun..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 15:30

Reportrarnas bästa minnen från Västerviksposten

I dag är sista dagen med Västerviks-Posten. Från och med i morgon har våra läsare två tidningar att välja mellan - Vimmerby Tidning eller Västerviks-Tidningen. Båda tidningarna kommer att innehålla nyheter och reportage från båda kommunerna..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:40

Motorcyklar i massor invaderade stan

Vackert väder bidrog säkerligen till det goda besöksantalet. Omkring 200 motorcyklar samlades under lördagen vid MX World i Vimmerby. Nytt för i år var en ny parkering för att inte störa trafiken.

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:04

Polisen misstÄnker liga bakom villainbrott i vimmerby och hultsfred

Ytterligare ett villainbrott har upptäckts i Vimmerby. Det är det tredje på kort tid..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 12:15

BROTT & STRAFF: Flera stölder från bilar

Medan bilägaren besökte kyrkan på söndagen slog tjuvarna till och stal handväskan i bilen..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 08:50

Samling vid den gamla BP-macken

För tolfte gången anordnades i helgen BP veteranrally i Björkfors. Med den välkända BP-macken som start och mål gick resan runt den södra delen av Åsunden för de trettiotalet deltagande ekipagen..

Vimmerby Tidning - 06 maj 18 kl. 21:09

30-åring anhållen för olaga intrång och misshandel

En 30-åring sitter anhållen misstänk för olaga intrång och misshandel i Vimmerby på söndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.