Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 19 April, 07:46

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 07:54

Klart för flyktingbarn i augustiMigrationsverket och Östra Göinge kommun har kommit överens om att kommunen ska ta emot fem ensamkommande flyktingbarn. I början av augusti ska barnens boende i Glimåkra vara redo att ta emot dem. Nio personer börjar arbeta på boendet redan nästa vecka. Hur lång tid det kommer ta innan boendeplatserna är fyllda är däremot okänt, skriver Kristianstadsbladet..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Östra Göinge, Glimåkra, Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart för flyktingbarni , augusti
Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 11 kl. 11:10

Nedlagd vårdcentral blir boende för flyktingbarn

Nedlagda vårdcentralen i Deje kan bli ett nytt boende för ensamkommande flyktingbarn. Säger kommunfullmäktige ja flyttar de första barnen in i augusti..

YLE - 06 maj 15 kl. 17:35

Sämre integration när flyktingbarn förenas med sina föräldrar?

Antalet ensamkommande minderåriga asylsökande har mångdubblats i Europa, visar en rapport som Europeiska Migrationsnätverket publicerade på onsdagen. Även Finland måste ta sitt ansvar. Det finns omkring 24 000 ensamkommande minderåriga flyktingbarn i Europa i dag.

Kristianstadsbladet - 09 apr 13 kl. 20:40

Tuff debatt om flyktingbarn

Avtalet om Kristianstads kommuns mottagande av ensamkommande flyktingbarn orsakade en tuff och känsloladdad debatt i fullmäktige på tisdagen.
I korthet gick oenigheten ut på att den regerande Femklövern ville förnya avtalet med Migrationsverket om att kommunen ska ta emot fem ensamkommande flyktingbarn per år. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna yrkade på att kommunen istället skulle följa länsstyrelsens beräkningsmodell för alla landets kommuner, vilket innebär att kommunen ska ta emot 21 barn.

YA - 16 jun 14 kl. 10:04

Familjehem söks till flyktingbarn

Ystads kommun vill ha fler möjligheter att ta emot ensamkommande flyktingbarn och vänder sig nu också till allmänheten i jakt på familjehem i närområdet.
Trycket är stort på landets kommuner att ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. Sedan årsskiftet har Migrationsverket befogenheter att placera ut barn utan hänsyn till gällande eller obefintliga avtal.

YLE - 04 dec 15 kl. 11:44

Psykoterapeut: Flyktingbarn måste få vara barn

Då man integrerar flyktingbarn i skolan är det viktigt att komma ihåg att det är frågan om barn. Det är viktigt att bemötandet är på rätt nivå, säger psykoterapeut Ann-Christin Qvarnström-Obrey som handleder lärare i integrering av flyktingbarn. - Att vara i en klass med andra barn i samma ålder är bra.

Sydsvenskan - 17 nov 11 kl. 01:30

Svårare tjäna pengar på flyktingbarn

Mottagandet av ensamkommande flyktingbarn kostade staten 2,1 miljarder kronor förra året. Onödigt mycket pengar anser Justitiedepartementet i en ny utredning.
SVERIGE I denna föreslås besparingar på drygt fem procent - totalt 106 miljoner kronor.

Nyheter 24 - 16 mar 12 kl. 15:19

Vellinge vill att kommuner ska kunna slippa flyktingbarn


Det var kommunen på allas läppar för ett par år sedan. Nu när flera inte vill tvinga kommuner att ta emot flyktingbarn hakar Vellinge på. Men själva trivs de bra med de ensamkommande flyktingbarn som anlänt till kommunen.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 21:56

Kävlinge tar emot flyktingbarn

Foto: Göran Olsson
Sverigedemokrater och Kävlingebor försökte stoppa förslaget. Men Kävlinge kommunfullmäktige beslöt till slut att kommunen ska ta emot fem ensamkommande flyktingbarn och ungdomar om året.
Efter att regeringen vädjat i flera år om att kommunerna ska hjälpa till att ta emot ensamkommande flyktingbarn beslöt Kävlinge igår kväll att teckna ett avtal med Migrationsverket.

Nyheter 24 - 15 mar 12 kl. 18:36

Vandalisering och hot från boende mot hem för flyktingbarn


Den villa som ska bli Vallentunas första hem för ensamkommande flyktingbarn har systematiskt vandaliserats under veckan. Boende har dessutom påpekat att de tänker ta åtgärder och göra det svårt för barnen som flyttar in. VALLENTUNA.

BT - 16 maj 13 kl. 08:04

Kommunerna måste ta emot flyktingbarn

Att några få kommuner i Sverige fått ta ett stort ansvar i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn och ungdomar har lett till en ohållbar situation. Därför är det glädjande att regeringen nu kommit överens med Miljöpartiet om att alla kommuner ska tvingas delta i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn och ungdomar. Det nuvarande systemet är uppbyggt så att några få mottagarkommuner i landet har en ständig beredskap för att ta hand om barnen och ungdomarna när det anländer till Sverige.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Johnny Cash till Washington i statyutbyte

Johnny Cash står snart staty i den amerikanska kongressen i Washington. Det är delstaten Arkansas som byter ut två skulpturer som förknippas med föreställningen om den vita rasens överlägsenhet, statyer som stått i parlamentsbyggnaden Capitoliums stora.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Sekunddrama när St Louis vände

Ett tidigt mål avgjorde i San Jose, och ett sent i Winnipeg. Nu har St Louis och Vegas båda 3–2 i matcher i NHL:s åttondelsfinaler. Vegas hade matchpuck mot San Jose i NHL-ishockeyn, en seger tidigt på långfredagen och laget hade varit i kvartsfinal.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Okänd man bröt sig in i 84-årings sovrum

Strax efter klockan 01 fick polisen in ett samtal en 84-årig kvinna i Västervik som berättade att någon har trängt sig in i hennes bostad. – Hon låg i sängen när hon såg att en man öppnade dörren till sovrummet, men när hon reste sig försvann mannen. De.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

En fluga som gör bär förnär

Den så kallade suzukiflugans utbredning oroar alltfler bärodlare, rapporterar P4 Sörmland. Skadeinsekten har tidigare setts i Skåne men har nu tagit sig så långt norr ut som till Mälardalen. Flugan lägger ägg i bär och frukt, vilket leder till ett mylle.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Hovrätten ändrar dom – kvinna får fängelse

Hovrätten ändrar tingsrättens dom – kvinna får fängelse.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Forskning: Sockerkick är en myt

Vill du vara pigg i påsk? Låt godiset ligga. Fenomenet "sockerkick" – en snabb, kortvarig energihöjning efter att ha ätit något sött – existerar inte.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Rivstart gav Carolina segern

Carolina har utjämnat mot Washington i NHL:s åttondelsfinal. Tidigt på långfredagen vann laget med 2–1, efter en riktig smakstart. För Washington blev förlusten dyrbar när lagets stjärnspelare T J Oshie åkte på en skada.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ta det lugnt vid årets första utegrill

Sugen på att tända grillen i påsksolen? Innan du drar fram grill, tändvätska och kolpåse ur förrådet finns en del att tänka på. Ute i skog och mark är det rejält torrt och det är brandrisk på flera håll i landet.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pontus & Amerikanerna återförenas

Goda nyheter för alla som har saknat Pontus & Amerikanerna: Bandet återförenas och åker på turné. Dessutom släpps nya singeln "Folk som oss" den 10 maj. Bandet bildades 1989 och bestod då av Pontus Holmgren, Peter Bergkrantz (tidigare Nilson) och Lars Y.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Flera bränder i Helsingborg

Räddningstjänsten har släckt bränder i papperskorgar på fredagsmorgonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.