Västerbottens Folkblad > Nyheter

Monday, 22 April, 15:37

Västerbottens Folkblad - 20 jul 11 kl. 08:02

?Lärarbristen är positiv för lärare och elever?UMEÅ Lärarbristen är positiv för lärarna. Den slutsatsen har ordföranden i Lärarnas riksförbund kommit till. Bättre löner, är en förhoppning. SKOLA. Såväl lärare som elever vinner på lärarbristen, enligt Metta Fjelkner.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
UMEÅ Lärarbristen, Lärarnas, Skola, Metta Fjelkner, FOTO, Scanpix

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärarbristenär , positivför , lärareoch , elever
YLE - 30 apr 15 kl. 12:06

Lärare: Elever på rymmen är mera motiverade

Jaga dina kompisar genom stan och försök fota dem i smyg. Det låter inte som en gymnastiklektion, men det var något som högstadieelever vid Vasa övningsskola fick testa på gympan häromdagen. Läraren Eva Ramstedt har under det senaste året testat olika sätt att ta med digitala inslag i gymnastikundervisningen och hittills har experimenten varit lyckade.

BT - 06 jan 18 kl. 07:00

Skolans nya grepp – kan lösa lärarbristen med stafettlärare

Tre tjänster är fortfarande vakanta vid terminsstart, varav två har noll ansökningar. Nu kan Tingsholm bli först med att använda sig av rekryteringsfirman som hyr ut ”stafettlärare”..

YLE - 12 dec 13 kl. 04:49

Lärare i Närpes vill ändra attityden till finskan

I Närpes vill man odla positiva attityder till det finska språket. Det underlättar för barnen och ungdomarna att lära sig finska, säger Ann-Sofi Hansas och Marianne Nyqvist-Mannsén, båda lärare i finska på högstadiet i Närpes. - Vi vill höja finskans status.

YLE - 20 apr 15 kl. 15:00

Många elever saknar behörig lärare

I Nyland finns lågstadier utan en enda behörig klasslärare. En del elever får undervisning som inte håller måttet, andra barn tvingas byta lärare gång på gång. Varför har vi fått vänta så länge på lärarutbildning i Helsingfors?

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Sydsvenskan - 19 jul 15 kl. 04:00

Inte bara löner som avgör i kommunkampen om lärare. Ledarskap är ett nyckelord.

På Malmö stads hemsida finns en lång lista med lediga lärarjobb. Och likadant är det i många andra kommuner. Lärarbristen är här och börjar få genomslag på lärarnas löner.

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 15 kl. 04:00

Inte bara löner som avgör i kommunkampen om lärare. Ledarskap är ett nyckelord.

På Malmö stads hemsida finns en lång lista med lediga lärarjobb. Och likadant är det i många andra kommuner. Lärarbristen är här och börjar få genomslag på lärarnas löner.

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 15 kl. 19:33

Skolan är vägen in. Men då behövs fler lärare.

En vardag med skola, kompisar och läxläsning. Det är vägen in i samhället för alla de barn och unga som nu kommer till Sverige. Och det är vad Zacharias Darosh önskar för sina barn i tidningens reportage om livet efter flykten.

Sydsvenskan - 25 okt 15 kl. 19:33

Skolan är vägen in. Men då behövs fler lärare.

En vardag med skola, kompisar och läxläsning. Det är vägen in i samhället för alla de barn och unga som nu kommer till Sverige. Och det är vad Zacharias Darosh önskar för sina barn i tidningens reportage om livet efter flykten.

HBL - 02 sep 13 kl. 17:53

Svenska elever behöver stimulans

De svenskspråkiga eleverna klarar sig betydligt sämre än de finska i Pisajämförelserna. För att ta igen glappet behövs riktade ekonomiska insatser, menar forskaren Satya Brink. Kulturfondens direktör efterlyser föräldrarnas ?

Barometern - 08 jun 17 kl. 13:12

Skolverket: Lärarbristen måste åtgärdas

Arbetsmiljön för lärare och förskollärare måste förbättras för att åtgärda lärarbristen. Det skriver Skolverket i en lägesbedömning för år 2017. Där lyfter Skolverket också fram att skolor måste bli bättre på att forma undervisningen efter elevers individuella behov och på att möta nyanlända elever.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Här är det dåtid som är tricket

Retrosession har blivit en påsktradition – och dagen handlar mest om att ha roligt. Men på vägen....

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

Umeå: Flera bilister bötfällda

Polisens kontroll av trafiken under annandag påsk har redan gett resultat. På måndagsmorgonen genomfördes en hastighetskontroll på Ersboda. Den ledde till att patrullen utfärdade böter till fyra bilförare som kört för fort.

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Larm om brand i industri

Räddningstjänsten har larmats om att det brinner i en byggnad i Holmsund. Branden ska enligt SOS Alarm uppstått i en industri på Holmsundsvägen. Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Företaget lockar barnfamiljer med ny aktivitet

Företaget i Umeåregionen satsar i sommar på en ny aktivitet. Turistföretag Forsknäckarna, i byn Ekorrsele nordväst om Vindeln, erbjuder i sommar forsränning för barnfamiljer. – Intresset för våra naturaktiviteter fortsätter att öka.

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

SM-guld till Iksu-juniorerna: ”Betyder otroligt mycket”

Revansch. Efter seniorernas uttåg i slutspelet såg i alla fall juniorerna till att Iksu är bäst i Sverige. – Det är dubbla känslor.

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

Översvämning i Tavelsjö

Räddningstjänsten har larmats om en översvämning i Tavelsjö utanför Umeå. SOS Alarm uppger att det rör sig om en vattenskadad ute på Blomåkersvägen. Det finns i nuläget inga uppgifter om översvämningens omfattning..

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

Rattfull mopedist togs av polis

Under söndagskvällen stoppades en mopedist på Finnforsvägen i Skellefteå. Föraren, en man i 40-årsåldern, blåste positivt i sållningsinstrumentet. Han fick därför följa med till polisstationen för ytterligare provtagning och förhör.

Västerbottens Folkblad - 14 timmar sedan

Containerbrand vid returstation

Räddningstjänsten larmades vi 00.57 natten till måndagen till Sandbackavägen i Umeå. Enligt en anmälare ska det börjat brinna i en container vid en återvinningsstation.

Västerbottens Folkblad - 18 timmar sedan

Larm om gräsbrand i Holmsund

SOS har fått in ett larm om gräsbrand i Holmsund. Larmet kom in 21.00 och adressen är Solbackavägen.

Västerbottens Folkblad - 18 timmar sedan

[PLUS] Drömmen om Elitserien får vänta ett år till för Iksu

Volleyboll. Det blir inget Elitseriespel för Iksu Volleyboll nästa säsong. IBK Lund blev för tuffa,....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.