Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 18 April, 15:46

Affärsvärlden - 20 jul 11 kl. 07:51

Fondförvaltare rasar: Bolaget är misskött!- Electrolux är misskött. Jag tror att bolaget hade varit värt närmare tre gånger så mycket om det ägts av ett riskkapitalbolag, säger Simon Blecher, fondförvaltare på Carnegie Fonder och ansedd som en av Sveriges bästa analytiker och förvaltare av svenska aktier..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Simon Blecher, Carnegie Fonder, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fondförvaltare, rasar, Bolagetär , misskött
BT - 05 okt 12 kl. 12:16

Fondförvaltare under FI:s tillsyn

Ställ krav på tillstånd för fondförvaltare som inte är fondbolag, föreslår AIF-förvaltarutredningen i ett betänkande som nu lämnats till finansmarknadsminister Peter Norman.
Utredningen har undersökt hur EU-direktivet om förvaltare av alternativa investeringsfonder, som hedgefonder, riskkapitalfonder och fastighetsfonder, ska genomföras i Sverige. Enligt förslaget ska fondförvaltarna stå under Finansinspektionens tillsyn.

Trelleborgs Allehanda - 11 dec 12 kl. 10:01

Externa fondförvaltare utvärderas


Nästan var tionde premiepensionssparare har anlitat en fondförvaltare för att sköta sina fondbyten. För dem har har det inneburit en lägre risk och, om avgiften räknas bort, ett i snitt svagt positivt resultat, skriver Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) i en ny rapport. De individuella skillnaderna är dock stora och för vissa sparare kan effekten av att anlita en extern förvaltare bli negativ.

Affärsvärlden - 29 feb 16 kl. 14:03

Amerikanska fondförvaltare minskar ned aktieandelen

Amerikanska fondförvaltare har minskat ned sina aktieinnehav i februari och istället har man valt att vikta upp i kontanter. Det visar en undersökning som nyhetsbyrån Reuters låtit göra bland elva förvaltare..

DI - 29 feb 16 kl. 14:17

Amerikanska fondförvaltare har minskat ned aktieandelen

Amerikanska fondförvaltare har minskat ned sina aktieinnehav i februari och istället har man valt att vikta upp i kontanter. Det visar en undersökning som nyhetsbyrån Reuters låtit göra bland elva förvaltare..

Expressen - 12 mar 19 kl. 18:52

Ministern avslöjar: Nya och tuffa krav på fondförvaltare

Dina Pengar kan i dag avslöja regeringens nya skärpta krav mot fondförvaltare.Aktörer måste tydligare redovisa hur aktivt tillgångarna i en fond förvaltas.– Tyvärr har det funnits förvaltare som tagit betalt för att aktivt förvalta men i verkligenhet har man bara följt ett index.

Realtid - 18 sep 12 kl. 08:23

Carlyle anställer Goldman-chef som fondförvaltare

Robert Mancini, som är managing director på Goldman Sachs, blir ansvarig fondförvaltare på Carlyle..

Realtid - 24 okt 12 kl. 10:54

Bäst av 7.517 fondförvaltare

Thomas Musmanno på amerikanska kapitalförvaltningsfirman Blackrock har utsetts till världens bästa fondförvaltare av brittiska fondsajten Citywire..

Realtid - 27 mar 13 kl. 08:37

Fondförvaltare hoppas på mjukare bonustak

EU:s bonustak för fondförvaltare kan lyftas till en högre nivå..

Affärsvärlden - 14 nov 13 kl. 09:01

Fondförvaltare: Aktier ovanligt dyra

Andelen fondförvaltare som anser börserna vara övervärderade är för närvarande den högsta sedan 2002..

Affärsvärlden - 04 nov 14 kl. 16:52

Vanliga Svenssons lika bra som svenska fondförvaltare

Svenska fondförvaltare är inte bättre än övriga på att göra lönsamma investeringar. Det visar en ny studie som The Atlantic tagit del av..

DI - 20 jan 15 kl. 15:28

Fondförvaltare skapar ny börs i protest

Ett antal av världens största fondförvaltare har tröttnat på att slåss mot de så kallade högfrekvenshandlarna och går därför samman för att skapa en egen handelsplats, en "dark pool"..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.