Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 19 April, 19:42

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 07:50

Sågverken pressar SödraSkogskoncernen Södras vinst före skatt halverades under första halvåret och landade på 573 miljoner kronor, jämfört med vinsten på 1 082 miljoner kronor samma period i fjol. Fortsatt höga virkespriser pressar sågverken. "Undantaget vår sågverksindustri, där marknaden är inne i en djup svacka, så har förutsättningarna under första halvåret varit goda", skriver koncernchef Leif Brodén..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Södra, Södras, Leif Brodén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sågverken, pressar, Södra
SmålandsPosten - 09 jul 14 kl. 06:45

Håller Södra måttet?

Det är svårt att jämföra de olika virkesköparna. Några officiella prislistor finns knappast. Förvisso har Södra sina prislistor, men de gäller bara för de medlemmar, som levererar mindre kvantiteter.

SmålandsPosten - 14 maj 14 kl. 14:07

Vändning för Södra

Årets första kvartal innebar en rejäl resultatförbättring för skogskoncernen Södra. Det pekar åt rätt håll för samliga affärsområden och resultatet efter finansnetto blev 477 miljoner kronor, ett vinstlyft på 576 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol. Ökad efterfrågan, högre priser och lägre kostnadsnivåer anges som huvudanledningar till att det pekar uppåt igen.

SmålandsPosten - 19 apr 18 kl. 13:06

Södra förbättrar resultatet – trots virkesbrist

Södra ökar både omsättningen och resultatet under första kvartalet. Även sorgebarnet Södra Wood förbättrar lönsamheten, men virkesbrist har gjort att sågverken inte kunnat gå för fullt. .

Blekinge Läns tidning - 21 jun 16 kl. 17:08

Södra vill avveckla i Torsås

Skogskoncernen Södra inleder MBL-förhandlingar för att avveckla barrsågverken i Torsås och Ramkvilla. Totalt berörs 150 personer av omstruktureringen..

SmålandsPosten - 17 feb 17 kl. 17:56

Halverat resultat väntat för Södra

Södras resultat mer än halverades under 2016 och lönsamhetsproblemen för sågverken fortsatte. Men efter ett omstruktureringens år beskrivs det som förväntat och utdelningen till medlemmarna blir 602 miljoner..

TA - 04 maj 11 kl. 10:58

Att dra åt samma håll

Det säger sig självt att man ska dra åt samma håll i en dragkamp. Men det som är uppenbart när man drar i ett rep är inte alltid så lätt när man ska samarbeta om annat.
I varje fall inte när det finns flera aktörer på en marknad.

SVT - 13 mar 17 kl. 06:56

McCain pressar Trump om Obama-avlyssning

Den republikanske senatorn John McCain pressar USA:s president Donald Trump om anklagelserna mot föregångaren Barack Obama. Lägg fram bevis eller dra tillbaka anklagelserna, kräver den kände Trumpkritikern McCain..

Jönköpingsnytt - 15 feb 13 kl. 17:30

Ny bra värdemätare väntar för J-Södra

De två senaste träningsmatcherna har slutat med förlust. På lördagen väntar ett nytt tufft test för Jönköpings Södra, då ex-allsvenska Örebro SK står för motståndet på bortaplan. ?

Sydsvenskan - 28 jan 11 kl. 11:29

Gift pressar danska regeringen

Foto: Chuck Robinson/AP
Fångar i USA avrättas med ett narkotiskt medel från Danmark. Frågan hamnar nu hos regeringen.
Partiet Enhedslistens talesman i hälsofrågor, Per Clausen, kräver nu att att regeringen stoppar användningen, om inte tillverkaren gör det.

DI - 23 feb 12 kl. 18:21

Dyrare utsläppsrätter pressar upp elpriset

Priset på utsläppsrätter har stigit rejält sedan nyår. Anledningen är diskussioner i EU om att dra tillbaka en del av utsläppsrätterna för 2013 och framåt. Redan på onsdag väntas ett viktigt beslut i frågan..

BT - 11 jul 14 kl. 11:38

Israel pressar vidare i Gazaoffensiv

Israel fortsätter sin flygoffensiv "Protective Edge" mot Gazaremsan med nya attacker - och offren blir allt fler. Samtidigt fortsätter raketerna regna över Israel. Världsledare manar till eldupphör och USA säger att de är redo att medla.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lindqvist-Hansen flyttar till Danmark

Det blev bara en säsong i Västervik för den förre Röglespelaren Alexander Lindqvist-Hansen. Den 27-årige ängelholmaren spelar nästa säsong i Herlev Eagles i Danmark. Det skriver eliteprospects.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

85 kvadratmeter stort hus i Ängelholm sålt

2 650 000 kronor för Kungsgårdsgatan 20..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Lägre blodtryck vid besök hos sjuksköterska

Patienter som besöker sjuksköterska i stället för läkare får i högre utsträckning ned sitt höga blodtryck, rapporterar P4 Göteborg. Slutsatsen kommer från en studie som genomförts på Sahlgrenska akademien i Göteborg där vården för knappt 90 000 blodtryc.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Ett annat läge i dagens Nordirland”

Varningsflaggor har höjts för att brexit kan få våldsamheter att bubbla upp till ytan i det tidigare konfliktdrabbade Nordirland. Efter oroligheterna i staden Londonderry, där en journalist fick sätta livet till, undrar många vad som kommer att ske härn.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Perfect Spirit vann prinsens pokal

Solvallatränaren Daniel Redén har ett stall fyllt av stjärnor. Hela 22 hästar har tjänat över en miljon kronor. Fetaste bankkontot har Propulsion med 23,4 miljoner kronor.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Stort engagemang för Kronoskogen – miljövänner vill veta vad kommunen planerar

Naturskyddsföreningen väntar på politiskt svar om ängelholmarnas gröna oas..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Jag vill försonas. Hör du det, pappa?”

Vi kunde ha blivit mer för varandra än vad vi blev..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Urspårat tåg kan rasa ner på hus

Ett timmertåg spårade ur i Ånge vid 17-tiden på fredagen. Nu är området avspärrat eftersom tåget kan rasa ner. – Det är loket som spårat ur.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tung förlust för Högaborg

Har fortfarande inte gjort mål..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

De sista konstverken räddade från Notre-dame

Konstexperter i Paris bar under fredagen ut alla kvarvarande tavlor i den brandhärjade katedralen Notre-Dame. De ovärderliga konstverken, många av dem från 1600-talet och 1700-talet, transporterades till Louvren där de ska restaureras och lagras tills k.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.