Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 22 April, 15:36

Nya Wermlands Tidningen - 20 jul 11 kl. 07:30

Kyrkliga jubileumskakorDet r inte bara Arvika som firar 100-rsjubileum i r utan ocks Trefaldighetskyrkan i Arvika. Konstnrernas kyrka som den ocks kallas, denna unika kyrka ritad av arkitekten Carl Westman och smyckad av konstnrer och hantverkare i det tidiga 1900-talets Arvika..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkliga, jubileumskakor
Magazin24 - 07 maj 12 kl. 12:08

Köpings kyrkliga samfällighet vill energieffektivsera

Kostnaderna för uppvärmning av kyrkorna är för dyra. Nu vill samfälligheten energieffektivsera. Köpings kyrkliga samfällighet har problem med dyr uppvärmning av både kyrkorna och församlingshemmen och förra veckan bjöds Vara kyrkliga samfällighet in för att berätta om deras energibesparingsprogram.

Nyheter 24 - 24 mar 11 kl. 11:37

Finländska kyrkliga föreningar kampanjar mot homosexuella


Sex kristna organisationer med anknytning till Finska kyrkan uppmanar homosexuella att inte ha sex. Nu lämnar rekordmånga kyrkan i protest. HELSINGFORS.

Västerbottens Folkblad - 11 maj 12 kl. 09:56

Ingen minskning av kyrkliga begravningar

LÄNET Svenska kyrkans begravningsstatistik för 2011 visar att det procentuella antalet kyrkliga begravningar i Västerbotten ökar något. År 2008 begravdes 87,3 procent enligt Svenska kyrkans ordning, år 2011 var det 88,5procent. Om man ser till hela landet sjunker procenttalet för ?

HBL - 08 sep 12 kl. 12:51

Kyrkliga dokument fås från en lucka nästa år

Nästa år blir det lättare att få ämbetsbevis och pröva hinder mot äktenskap i den evangelisk-lutherska kyrkan. Då kan man beställa officiella dokument av vilken församling som helst.Nu måste de som gifter sig ansöka om hindersprövning i sina hemförsamlingar.

YLE - 22 feb 13 kl. 10:32

Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet lånar till församlingshem i Esse och sprinklersystem

Kyrkofullmäktige i Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet godkände igår kväll att ta ett lån på 3000 000 euro för byggande av ett församlingshem i Esse och till sprinklersystem till kyrkorna i Jakobstad, Pedersöre, Esse och Purmo. Gemensamma kyrkorådet hade förslagit att gemensamma kyrkofullmäktige skulle godkänna de ändrade huvudritningarna och att totalkostnadsramen för projektet är 3000 000 euro. Trots att totalkostnadsramen för Esse församlingshem höjs räknar man med att behöva höja låneupptagningen för projektet.

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 13 kl. 10:32

Härslövs Kyrkliga Syförening på utfärd

Härslövs Kyrkliga Syförening har haft Utfärd. I det kyliga vädret gick utfärden till Raus Stenkärlsfabrik. Den ägs numera av fam.

Sydsvenskan - 14 sep 13 kl. 06:30

Partierna blandas med kyrkliga grupper

Precis som i Sveriges politiska val röstar medlemmarna i Svenska kyrkan fram sina representanter på tre beslutsnivåer: till kyrkofullmäktige på lokal nivå, till stiftsfullmäktige på regional nivå och till kyrkomötet på nationell nivå.Till skillnad från de politiska valen är det bara tre av de etablerade politiska partierna som ställer upp med nomineringsgrupper i kyrkovalet.Andra partier representeras av medlemmar under tydlig partiflagg, som till exempel Miljöpartister i Svenska kyrkan, medan Moderaterna har valt att helt lämna kyrkopolitiken med motiveringen att vi inte längre har en statskyrka i Sverige.

Dalarnas tidningar - 12 nov 13 kl. 06:25

Kyrkliga trotjänare avtackades i Gagnef

Efter många år som kyrkopolitiker har Elsa Spännar, Karin Karlsson, Taisto Kalliokoski och Torbjörn Rönnbäck avtackats av kyrkofullmäktige i Gagnefs kyrkliga samfällighet..

YLE - 18 dec 13 kl. 13:36

Karleby kyrkliga samfällighet gör miljonaffär

Karleby kyrkliga samfällighet kommer att tjäna nästan en miljon på fastighetsförsäljning. Samfälligheten säljer två prästgårdar och ett församlingshem. Prästgården vid Katarinetorget 1 nära Karleby stadsteater säljs och görs om till bostäder.

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 14 kl. 08:32

Årsmöte i Borstahusens Kyrkliga Förening

Den 25/2 ägde Borstahusens Kyrkliga Förenings årsmöte rum med trettioett deltagare.Prästen Gunhild Winqvist Hollman inledde med en andakt där hon utgick från sexagesimas tema, som handlar om det levande ordet - rättesnöret. Hon konkretiserade sitt budskap med en bild av dagisbarn, som är ute på promenad och som håller i ett långt snöre för att inte komma bort..

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Protester när kyrkan vill sälja församlingshemmet

"Jag tycker det ska vara kvar, det är ett bra ställe att samlas på".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Han är ny pingstpastor i Degerfors

Thomas Arvidsson: "Jag vill att människor ska känna sig sedda och bekräftade".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Intressant maktskifte

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elev hotade över nätet

En minderårig elev i Karlskoga har blivit hotad på sociala medier. Händelsen är polisanmäld..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Misstänkt narkotikabrott

Polisen stoppade en man misstänkt för narkotikabrott..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Pigg och rask 50-åring

Hon har genomgått omfattande skönhetsoperationer, ett ansiktslyft här, lite utfyllnad där. Vi pratar inte om att sminka över skönhetsfel utan vi snackar stora ingrepp. Men resultatet är en ovanligt pigg och fräsch 50-åring..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Metoo har fått fart på jämställdhetsarbetet

"Helt plötsligt hamnade frågan under lupp".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu oavgjort i Årjängs kommun

Det är fortfarande inte klart vilka som skall styra i Årjängs kommun de kommande fyra åren..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur används skattepengarna?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Unga Västanå sätter upp Paradisfågeln

I början av nästa år, närmare bestämt söndagen den sjätte januari, har Unga Västanå premiär på ”Paradisfågeln”.Premiären äger rum i Västanå Teaters lokaler på Brårud i Sunne.Och skådespelarna är ett tiotal teaterelever från Unga Västanå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.