SVT > Videos

Monday, 22 April, 15:33

SVT - 20 jul 11 kl. 07:17

Centerns hetaste kandidaterI morgon presenteras de tre huvudkandidaterna till att bli Maud Olofssons eftertrdare som centerledare. Till skillnad frn flera andra partier vill Centern ha en ppen process. Tre huvudkandidater har tagits fram till posten som ny ordfrande fr Centerpartiet..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerns, hetaste, kandidater
YLE - 28 feb 17 kl. 17:33

De stora partierna ställer upp färre kandidater än i senaste kommunalval

Partierna har inte lyckats ställa upp lika många kandidater i år, jämfört med kommunalvalet år 2012. Den nya kommunlagen har lett till att antalet kandidater har minskat speciellt i de stora partierna. Antalet medlemmar i kommunfullmäktige minskar i många kommuner.

YLE - 08 feb 15 kl. 08:18

Entusiasm på Centerns valkryssning

Skolval, Natoval eller sysselsättningsval? Det är nu som partierna positionerar sig inför riksdagsvalet och försöker föra fram sina viktigaste frågor. Två stora partier tävlar denna helg om uppmärksamheten.

YLE - 08 apr 15 kl. 19:25

Småpartiernas kandidater har inte hittat Twitter i riksdagsvalet

Kandidaterna i riksdagsvalet för aktiva kampanjer- också i sociala medier. Trots att de sociala medierna når ungefär två tredjedelar av befolkningen oberoende av åldersgrupp är det ändå få kandidater bland småpartierna som är aktiva på Twitter. Det finns också skillnader i twitteranvändning i de stora partierna.

YLE - 24 nov 13 kl. 11:12

Centern nominerade 17 EU-kandidater

Centerns partifullmäktige har nominerat partiets kandidater till EU-valet nästa år. Totalt 17 kandidater har nominerats, däribland de nuvarande EU-parlamentarikerna Anneli Jäätteenmäki och Hannu Takkula, Helsingin Sanomats förre chefredaktör Mikael Pentikäinen, samt veteranpolitikern Paavo Väyrynen. Tre platser tillsattes inte ännu.

YLE - 08 jun 15 kl. 17:08

Centerns unga missnöjda med regeringsprgrammet

Det bubblar av missnöje inom Centerns ungdomsförbund över det regeringsprogram som det egna moderpartiet har varit med om att forma. Framförallt de planerade nedskärningarna inom utbildningen får hård kritik. Centerungas viceordförande Katja Asikainen och Silja Silvasti som sitter i ungdomsförbundets förbundsstyrelse, kommer med hård kritik mot sitt eget parti och dess ordförande, statsminister Juha Sipilä.

YLE - 08 jun 15 kl. 17:08

Centerns unga missnöjda med regeringsprogrammet

Det bubblar av missnöje inom Centerns ungdomsförbund över det regeringsprogram som det egna moderpartiet har varit med om att forma. Framförallt de planerade nedskärningarna inom utbildningen får hård kritik. Centerungas viceordförande Katja Asikainen och Silja Silvasti som sitter i ungdomsförbundets förbundsstyrelse, kommer med hård kritik mot sitt eget parti och dess ordförande, statsminister Juha Sipilä.

YLE - 20 mar 15 kl. 07:21

Kandidater säger ja till vindkraft

Nästan alla de österbottniska riksdagsvalskandidaterna ställer sig positivt till att vindkraftverk byggs också i skärgården. Flera av de planerade vindkraftverken i skärgården har stupat eller blivit kraftigt försenade medan projekten i inlandet har fortskridit. Av de österbottniska kandidaterna som har svarat i Yles valkompass är nästan 80 procent helt eller nästan redo att bygga ut vindkraften också i skärgården.

YLE - 29 okt 12 kl. 10:05

Experter: Centerns resultat anmärkningvärt

På frågan om vad som var det mest överraskande med kommunalvalet svarar statsvetaren Åsa Bengtsson att Centerns valresultat är värt att lyfta fram. I en studiointervju i Aktuellt i morse sade hon att Centern nu gjort en ordentlig upphämtning efter det usla resultatet i riksdagsvalet för ett och ett halvt år sedan. Resultatet var ganska bra för Centerns del och partiet behåller sin position som kommunparti nummer ett med 3 000 ledamöter i landets kommuner.

Skånskan - 14 okt 18 kl. 14:00

S-kandidater klara – men inte styret

MALMÖ Förhandlingar om vem som ska styra Malmö pågår intensivt under hela helgen.
Socialdemokraterna hann på söndagsförmiddagen ändå med sitt representantskapsmöte där partiet valde sina kandidater till de olika posterna – om partiet behåller styret.Carina Nilsson kan bli kommunfullmäktiges nya ordförande om Socialdemokraterna behåller makten i Malmö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.