DN > Utrikes

Sunday, 21 April, 19:08

DN - 20 jul 11 kl. 07:00

Flyktingkatastrof i torkans spårDen värsta torkan på 60 år slår hårt mot befolkningen i det krigshärjade Somalia. Nu väller tusentals människor dagligen in i Kenya och världens största flyktingläger Dadaab har nått bristningsgränsen. Det byggdes för 90?000 invånare men hyser redan fyra gånger så många..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Somalia, Kenya, Dadaab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyktingkatastrofi , torkans, spår
BT - 19 sep 14 kl. 08:55

Flyktingkatastrof i tysthet i Irak

I total medieskugga pågår en flyktingkatastrof i Irak. På order av Iran har den irakiska regimen intensifierat sin blockad av flyktinglägret Camp Liberty, beläget nära Bagdad. Där bor 2 800 medlemmar av den demokratiska iranska oppositionen, varav 800 är kvinnor.

Expressen - 05 maj 15 kl. 12:26

Flera befaras döda i ny flyktingkatastrof

En ny flyktingkatastrof på Medelhavet är ett faktum. Överlevare berättar hur ett "dussintal" föll ur en gummibåt utan att kunna simma, rapporterar AP. .

DI - 16 jan 16 kl. 10:39

Klimatet och flyktingkatastrof största hoten mot världen

Tyckte du att 2015 års flyktingkatastrof och mörka rubriker om klimatförändringar var exceptionella? Det är bara början enligt World Economic Forums årliga riskrapport..

SN - 20 aug 11 kl. 14:57

Insamling för torkans offer på Afrikas horn

I lördagsvimlet i Nyköping gjordes en insamling för torkans offer på Afrikas horn. Insamlingen var ett samarbete mellan kommunpolitiker och Röda kors-avdelningen i Nyköping..

SvD - 04 jul 16 kl. 09:45

Vatten ställs mot olja i torkans Kalifornien

En gigantisk reserv med vatten kan finnas djupt under jorden i torkans Kalifornien. Problemet är bara att vattnet ligger i samma områden där det finns många gas- och oljefält..

SR - 25 mar 17 kl. 08:00

Svensk-somalier samlar in pengar till torkans Somalia

Den svåra torkan i Somalia har gjort att många svensk-somalier nu engagerar sig för att hjälpa till att lindra nöden i sitt forna hemland. Runtom i Sverige har privatpersoner dragit i gång insamlingar till stöd för torkans offer..

YA - 13 jul 18 kl. 00:01

De forskar om torkans effekter

Mitt ute i det skånska landskapet pågår forskningsarbetet om hur torka påverkar grödor och mikroorganismer som lever i jorden. På en alldeles vanlig veteåker hoppas Katarina Hedlund och hennes forskare hitta fakta som kan lindra torkans skadeverkningar i framtiden..

Trelleborgs Allehanda - 01 aug 18 kl. 17:33

Moderatledaren besökte torkans Ugglarp

På onsdagen fick KLS Ugglarp celebert besök då moderatledaren Ulf Kristersson kom för att få en bild av situationen för svenska köttproducenter i torkans tider..

YA - 03 sep 18 kl. 15:08

Stora skogsskador i torkans spår

Skogsbolaget Södra bedömer skadorna på skogen i torkans spår som omfattande. Angreppen av granbarkborre i sydöstra Götaland är de värsta sedan åren efter stormen Gudrun 2005.(TT).

BT - 03 sep 18 kl. 15:08

Stora skogsskador i torkans spår

Skogsbolaget Södra bedömer skadorna på skogen i torkans spår som omfattande. Angreppen av granbarkborre i sydöstra Götaland är de värsta sedan åren efter stormen Gudrun 2005.(TT).

Blekinge Läns tidning - 03 sep 18 kl. 15:08

Stora skogsskador i torkans spår

Skogsbolaget Södra bedömer skadorna på skogen i torkans spår som omfattande. Angreppen av granbarkborre i sydöstra Götaland är de värsta sedan åren efter stormen Gudrun 2005.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Tiotal döda i skred i Colombia

Minst 14 personer har omkommit i ett jordskred i sydvästra Colombia, meddelar landets beredskapsmyndighet. Ytterligare åtminstone fem personer har skadats..

DN - 1 timme sedan

Anna, 11, fick inte stöd av skolan – varit hemma i två år

Anna, 11, blev som 9-åring utbränd efter att skolan inte lyckades ge henne rätt stöd. Hon har sedan dess varit hemma från skolan. – Anna kraschade.

DN - 1 timme sedan

Allt fler skolor kritiseras för ”hemmasittare”

Allt fler grundskolor kritiseras för att de inte tar krafttag mot den höga frånvaron hos elever, visar statistik som Skolinspektionen har tagit fram till DN.  Men många föräldrar anmäler inte bristerna..

DN - 1 timme sedan

Sudans militär överväger svar på protester

Det militära råd som styr Sudan sedan en dryg vecka tillbaka försäkrar att ett civilt styre kommer att få ta vid, i sinom tid..

DN - 1 timme sedan

Målglatt drama när kampen om SM-guldet inleddes

GÖTEBORG. Favoriterna Frölunda tog hem den första ronden när jakten på SM-guldet inleddes på påskdagen. Finalen blev ett drama mellan två starka lag, där Djurgårdens svaga spel i numerärt underläge blev kostsamt.

DN - 1 timme sedan

Storbråk om övergrepp mellan påven och ex-påven

VATIKANSTATEN. Söndagens påskfirande på Petersplatsen kantas av en växande konflikt mellan katolska kyrkans två påvar. För inne i Vatikanen bor såväl påve Franciskus som hans företrädare Benedictus XVI.

DN - 2 timmar sedan

Tung förlust för Manchester United

Manchester United jagade en Champions League-plats i mötet med Everton i Premier League, men det gick inte alls vägen för Ole Gunnar Solskjærs mannar. Everton vann med 4–0, och bjöd på vackra mål..

DN - 2 timmar sedan

Turkiets oppositionsledare attackerad

Ledaren för det turkiska oppositionspartiet Republikanska folkpartiet (CHP), Kemal Kilicdaroglu, attackerades på söndagen i Turkiets huvudstad Ankara när han deltog vid en begravning, uppger partiet..

DN - 3 timmar sedan

Totalstopp i tågtrafiken Stockholm–Göteborg

Det är totalstopp i tågtrafiken söderut från Stockholm från 15.20 till omkring 16.20.

DN - 4 timmar sedan

Bil och mc i krock utanför Borås

En motorcyklist har kolliderat med en personbil mellan Seglora och Hyssna utanför Borås..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.