Sydsvenskan > Kultur

Friday, 19 April, 17:39

Sydsvenskan - 20 jul 11 kl. 06:30

Mot sommarscen SkillingeChansen r stor att du nyligen har sett Carina Sderman ngonstans. Kanske i SVT:s ungdomsserie ?Svaleskr?
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mot sommarscen, Skillinge
Kristianstadsbladet - 16 jul 12 kl. 10:21

Ta Pleijels Gullberg till Skillinge teater


Det är litteraturen, främst den svenska, som är ämnet för bergslagsteatern Stadra sommarscen. Så har det varit sedan 1999, året efter att eldsjälen och teatermannen Magnus Wetterholm drog igång sitt projekt bland herrgård, trädgårdar och sjö.Sommarens litterära huvudperson är Hjalmar Gullberg, och i Agneta Pleijels nyskrivna pjäs möter vi både honom, hans tid och poesi.

Sydsvenskan - 20 jun 15 kl. 13:51

Sommarscen som oroar mer än roar

Skillinge teater håller fanan högt. En nödflagg över det mänskliga psyket. Finns någon räddning i sikte när problemen aldrig tycks innebära möjligheter, bara allt djupare främlingskap?

Helsingborgs Dagblad - 20 jun 15 kl. 13:51

Sommarscen som oroar mer än roar

Skillinge teater håller fanan högt. En nödflagg över det mänskliga psyket. Finns någon räddning i sikte när problemen aldrig tycks innebära möjligheter, bara allt djupare främlingskap?

Skånskan - 25 maj 18 kl. 16:15

Laddat för Sommarscen 2018

153 programpunkter på 44 olika spelplatser spridda över hela Malmö. Den 16 juni till 9 augusti är Sommarscen Malmö tillbaka med ett brett utbud av musik, teater, dans, litteratur och film.
– Uppdraget är att väcka nyfikenhet för scenkonst och film, men också för nya platser i Malmö, säger Sommarscens konstnärliga ledare Anna Novovic.

Sydsvenskan - 24 maj 11 kl. 16:22

Så blir årets Sommarscen Malmö

Foto: Lisbeth Westerlund
Dramatik på sjukhusområdet, rullskridskosport i ett parkeringshus och filmvisning på ett hustak. Det är några av nyheterna i årets Sommarscen Malmö.
Det såg mörkt ut ett tag för Sommarscen Malmö.

Sydsvenskan - 28 maj 13 kl. 15:58

Mer allsång på Sommarscen

I dag släppte Sommarscen Malmö sitt program. Musiken har en framträdande roll:
? Vi tycker att det är ett bra uttryck att mötas kring, säger Sommarscen Malmös producent Marie Norrthon.

Skånskan - 29 mar 17 kl. 16:57

Sommarscen dyker upp vid lokstallarna

MALMÖ Malmöborna kan upptäcka nya platser i stan där Sommarscen 2017 dyker upp. Området kring de gamla lokstallarna i Kirseberg är en av sommarens scener där fyra olika artistgrupper dyker upp. ERWP.

Skånskan - 18 mar 19 kl. 17:38

Artister ställer upp för Skillinge teater

skillinge Artister ställer upp i en stödgala för Skillinge teater för att uppmärksamma att verksamheten drabbas hårt av nerskärningarna i Region Skånes kulturbudget.
– Trots detta väljer vi att gasa oss ur krisen med ett bra program i sommar, säger teaterdirektör Karin Johansson-MexEndast en bråkdel av Regionens miljoner till kultur i Skåne hamnar i sydost. För Skillinge teater innebär det att bidraget minskar drastiskt, dels indraget utvecklingsbidrag på 300 000 kronor, dels ingen höjning av verksamhetsbidraget på 398 000 kronor.

YA - 14 jun 14 kl. 06:30

Lärarna i Skillinge blev hyllade

Foto: Martina Eriksson
Kramar, lyckönskningar och tårtkalas på skolgården var några av ingredienser vid skol- avslutningen i Skillinge. Avslutningen kan bli den sista eftersom politikerna vill stänga skolan.
– Hej då och lycka till i Borrby, sa läraren Karin Kjellman och gav elev efter elev en stor kram.

YA - 18 sep 13 kl. 04:01

Nej till Skillinge innebär inte döden

Nedläggningsbeslut av skolor är sällan välkomnade.
Med friskolesystemet finns ändå en möjlighet att samla tillräckligt med krafter för att visa på överlevnadsförmåga för den lokala skolan. Som i Skillinge.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Georgien hjälper saudiska systrar på flykt

Georgien sträcker ut en hand till två systrar från Saudiarabien som flytt landet i jakt på ett nytt hemland. Fallet riktar återigen ljuset mot kvinnors ibland mycket utsatta situation i det auktoritära kungariket. – Vi befinner oss i fara.

Sydsvenskan - 23 timmar sedan

Diego Costa vägrade träna

Trubbelmakaren Diego Costa har återigen hamnat i blåsväder. Anfallaren vägrade träna med sitt Atlético Madrid på torsdagen, detta eftersom han har fått reda på att han kommer bötfällas av klubben efter den uppmärksammade utvisningen i ligamatchen mot Ba.

Sydsvenskan - Igår: 17:19

Debutantmål och Enroth-nolla mot Danmark

Två debutantmål och en veterannolla. Anton Wedin och Emil Sylvegård blev målskyttar och Jhonas Enroth höll nollan när Danmark besegrades med 2–0. Tre Kronor har nu vunnit mot grannlandet i 20 raka matcher.

Sydsvenskan - Igår: 16:47

Finländska trösten: Får guldbonus

Trots silver i VM – får sin guldbonus av det finländska ishockeyförbundet..

Sydsvenskan - Igår: 15:50

Pandorna får inte skymma Kina.

Pandapolitiken har nått Danmark..

Sydsvenskan - Igår: 15:02

Brand i bil på E6 vid Vellinge

Räddningstjänsten har larmats om en brand i en bil på E6 i höjd med Vellinge..

Sydsvenskan - Igår: 14:57

Poliser kollade fotboll – bestals på vapen

Tjuvarna passade på att slå till medan poliser i det kenyanska distriktet Nandi tittade på stormötet mellan Barcelona och Manchester United i kvartsfinalen i Champions league, skriver brittiska The Independent. När polisernas fokus riktades mot matchen,.

Sydsvenskan - Igår: 13:15

Tillslag mot lägenhetsbordell i Malmö – kvinna begärd häktad

Kvinnan misstänks ha organiserat sexhandeln i lägenheten på Industrigatan..

Sydsvenskan - Igår: 12:52

Demokratilska inför Rysslandsrapport

Demokraterna i USA rasar över justitieministerns beslut att hålla presskonferens innan den så kallade Rysslandsrapporten lämnas till kongressen. – Justitieminister verkar driva en mediekampanj för president Trump – den som stått i centrum för utredninge.

Sydsvenskan - Igår: 12:51

KHL-back till Redhawks: ”En bärande spelare”

Den danske VM-backen Jesper Jensen Aabo har skrivit på för Malmö Redhawks..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.