Sydsvenskan > Kultur

Friday, 26 April, 05:08

Sydsvenskan - 20 jul 11 kl. 06:30

Svensk film hetast i Norden Ett års arbete i Chile bakom filmen om abortAv de tjugo bidragen är nio filmer svenska..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Norden Ett, Chile, Nordisk Panorama, Brigitta Kontros, Cisne Negra, Karen Rais-Nordentoft, USA, Sverige, Kontros, Negra, Svan, Brigitta, Naty, Natys, Panoramas, Rais-Nordentoft, Brigittas, DV, Århus, Norden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk film, hetasti , NordenEtt , års, arbetei , Chile bakom filmen om abort
DN - 16 okt 13 kl. 09:15

Sverige satsar minst på film i Norden

Norge är det nordiska land som satsar mest på sin filmpolitik mätt per invånare ? Sverige får en bottenplacering. Det visar en genomgång av filmstödet i åtta europeiska länder som Svenska filminstitutet sammanställt..

Sydsvenskan - 05 feb 12 kl. 12:48

Nordisk film gjorde upp med fyrtiotalistföräldrar

"The Orheim Company" vann Dragon Award Best Nordic Film på Göteborgs filmfestival.
Vill du se Danmarks Oscarsbidrag ?Superclásico?

Sydsvenskan - 01 feb 15 kl. 04:00

Så in i Norden dystert i Göteborg

I den svart komiska actionfilmen "Kraftidioten" spelar Stellan Skarsgård en snäll snöröjare som förvandlas till ett hämnarmonster när hans son mördas. Filmen är något så relativt sällsynt som en närmast unisont kritikerhyllad genrehistoria.Du kommer aldrig att få se den på en biograf nära dig.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

Sydsvenskan - 08 jun 13 kl. 06:30

Kritikern som dansar med film

I Carol Reeds ?En natt att leva? (1947) stirrar den jagade hjälten ner i sin öl.

DI - 28 jan 16 kl. 07:00

Nordisk film ger affärer

I samband med filmfestivalen i Göteborg möts branschen för att göra upp affärer.”Vi tar världen till Norden och Norden till världen”, säger Cia Edström, ansvarig för Nordic Film Market..

Sydsvenskan - 04 feb 16 kl. 12:25

Nordisk Film ingår litterärt avtal

Filmbolaget Nordisk Film har slutit ett så kallat first look-avtal med den litterära agenturen Partners in Stories. Målsättningen är att kunna "säkra flera starka filmer och tv-serier i Sverige och internationellt".Avtalet innebär att Nordisk Film får förhandsrätt till film- och tv-rättigheter till de berättelser som Partners in Stories författare tar fram.

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 16 kl. 12:25

Nordisk Film ingår litterärt avtal

Filmbolaget Nordisk Film har slutit ett så kallat first look-avtal med den litterära agenturen Partners in Stories. Målsättningen är att kunna "säkra flera starka filmer och tv-serier i Sverige och internationellt".Avtalet innebär att Nordisk Film får förhandsrätt till film- och tv-rättigheter till de berättelser som Partners in Stories författare tar fram.

Sydsvenskan - 28 dec 11 kl. 06:30

En höjdare i dansk film

Hon är Lundatjejen som emigrerade till USA, vann en Emmy och återvände hem för att bli makthavare i danskt filmliv. Sydsvenskan har träffat Klara Grunning-Harris.
Det danska filminstitutet har sina kontor i det sobert designade Filmhuset på Gothersgade i Köpenhamn.

Sydsvenskan - 27 feb 15 kl. 09:24

Ny satsning på svensk film

Film i Väst, Nordisk Film och SVT har gått ihop i en gemensam satsning på nya svenska filmprojekt. Målet är att skapa bättre förutsättningar för finansiering och produktion av långfilm, och varje produktion kan få upp till 25 miljoner kronor av de tre samproducenterna."Vår satsning kan ses som en vitamininjektion till svensk filmsektor.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nora Roberts förklarar krig mot plagiator

Författaren Nora Roberts, känd för romantiska bästsäljare som "Månskensstranden", stämmer den brasilianska författaren Cristiane Serruya för hennes "sällsynt skandalösa" plagierande av Roberts verk. Enligt stämningsansökan kallar Nora Roberts Serruyas b.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Scorseses nya Dylanfilm till Netflix i juni

Den 12 juni dyker regissören Martin Scorseses dokumentärfilm "Rolling thunder revue: A Bob Dylan story by Martin Scorsese" upp på Netflix, skriver Variety. Filmen, som beskrivs som "lika delar dokumentärfilm, konsertfilm och feberdröm", kretsar kring Bo.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Klang och jubel blev till drama

Det var så matchen kom att arta sig efter paus..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Vila väntar för skadade Granqvist

Landslagskaptenen Andreas Granqvists ömmande ljumske gör att han kommer att vila minst en allsvensk match. – Det är något som inte är hundraprocentigt. Så jag måste få det helt igen.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Dramatisk ökning av herpes under Coachella

Många av besökarna på Coachellafestivalen i Kalifornien lär åka hem med mer än bara goda minnen i bagaget. Enligt webbtjänsten Herpalert, där användare kan ladda upp bilder på sina underliv och inom ett par timmar få ett läkarutlåtande och recept på her.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Svenska medaljdrömmen i VM sprack

Parallellt med att ha tagit sig till kvartsfinal i singel hade Mattias Falck i par med Kristian Karlsson nått lika långt i dubbel i bordtennis-VM i Budapest. Där tog det dock stopp för det fjärdeseedade svenska paret. Rejält.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Greta: Isabelle Huppert bättre än filmen förtjänar

Neil Jordans stalker-thriller spårar ur, tycker Malin Krutmeijer..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

AIK backar efter ilskan – kontrakten gäller

I förra veckan sade AIK upp alla spelarkontrakt. Beskedet lämnades via mejl och skapade ilska i truppen. Nu backar handbollsklubben.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Hundratals elever deltog i Malmös första skolmästerskap i frisbee

Största skolidrottstävlingen i Malmö stad i år: ”Det är en integrerande sport”.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Elva döda i hissras i Kina

Elva personer har omkommit efter att en hiss rasat på en byggarbetsplats i staden Hengshui i norra Kina, rapporterar statliga medier. Två andra fick allvarliga skador i olyckan, som inträffade på ett bygge av ett bostadshus. De skadade vårdas på sjukhus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.