Sydsvenskan > Inrikes

Monday, 22 April, 15:34

Sydsvenskan - 20 jul 11 kl. 06:30

Snart är Rinkaby redo för invasionHon jobbar på Svenska scoutrådet och hjälper de utländska besökarna till jamboreen med bland annat visumfrågor. 39 000 scouter från 150 länder väntas slå upp sina tält på sommarängen nästa vecka..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Rinkaby, Kristianstad, Emma Bauer, Svenska, Bauer, Thailand, Andersen, Karlshamn, Karlshamns, Mörrums, Istanbul, Hurcan, Blach, Skånes, Tascakir, Mehmet Karacorlu, Sofie Fredriksen, Darams Dundars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart är Rinkaby, redoför , invasion
Cornucopia - 05 okt 15 kl. 20:37

Asylkrisen: Försvarsmakten stoppar tältläger på Rinkaby - ordnar halvt dygns platser

Försvarsmakten säger enligt ett pressmeddelande nej till att upplåta Rinkaby skjutfält till ett tältläger för tio dagars asylsökande, dvs 10 000 personer, men ordnar fram 600 bäddar på andra övningsfält. Därmed kan man hantera ungefär en halv dags asylsökande, givet att logistik och administration fungerar och personalresurser att hantera anläggningarna går att ordna fram.

Försvarsmakten skriver:"När det gäller Rinkaby är det ett skjutfält som behövs för att öva - att bli av med det området skulle få omfattande konsekvenser för verksamheten och det har Försvarsmakten meddelat Migrationsverket.

Sydsvenskan - 04 aug 11 kl. 06:30

Alltid redo för kärleken

Hon tyckte att han var en smörig svärmorsdröm. Han tyckte inte riktigt hon fixade den uppgift hon fått. Men på vägen mot sjön drunknade de två funktionärerna i varand­ras ögon, föll djupt och efter bara fyra dagars bekantskap hade de flyttat ihop - i ett tält.

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 08:00

"Vi räknar med invasion"

Foto: Tommy Svensson
I morgon startar Åhus Beachhandboll Festival. Bladetsporten passade på att ställa tio frågor till grundaren Mats G Jönsson.
1 I morgon börjar det, är ni redo??

Cornucopia - 21 nov 14 kl. 11:21

Är du redo för det globala kärnvapenkriget? #detärallvarnu

Enligt den ryska statliga nyhetsbyrån TASS (tidigare ITAR-TASS, nu åter det gamla sovjetryska namnet TASS) har är NATO-landet Litauens presidents angrepp på Ryssland värre än extremister och nationella radikalers uttalanden i Ukraina. Så förmiddagens frågeställning denna extra müsiga fredag är om du är redo för det globala kärnvapenkriget?

TASS skriver:"On November 20, President Dalia Grybauskaite belched out a new set of rude verbal assaults on Russia in an interview with a local radio,” he said.

Kristianstadsbladet - 04 jun 11 kl. 06:30

Rinkaby ger ungdomar en ny framtid

En gång var det bostad för Rinkaby Rörs grundare. Nu ska den vackra Skånegården ge fem ungdomar en framtid.
RINKABY.

Kristianstadsbladet - 10 jul 14 kl. 10:14

Scoutläger kan komma till Rinkaby igen

Det kan bli ett scoutläger år 2017 på Rinkaby övnings- och skjutfält utanför Kristianstad.
Det nationella jamboree- scoutlägret planeras nu av scouterna i Sverige, och det kan hamna på Rinkaby övnings- och skjutfält utanför Kristianstad år 2017, skriver Sveriges Radio Kristianstad. En förfrågan har skickats till Försvarsmakten och Fortifikationsverket och nu inväntar man svar, meddelar SR Kristianstad.

DN - 16 apr 14 kl. 08:15

Gränstrupper gör sig redo för invasion

De ukrainska gränstrupperna förbereder sig på en invasion från Ryssland. Men beredskapen är det si och så med. DN har besökt ett militärläger nära den ryska gränsen..

Cornucopia - 17 jul 15 kl. 14:55

Ryssland redo för kärnvapenkrig för Transnistrien

Ryssland fortsätter att uppföra sig aggressivt, både i retoriken och propagandan, men också i konkreta handlingar. Förutom att man nu tillämpar hybridkrigföring och "gröna gubbar" mot Georgien så är man också beredd att utkämpa ett kärnvapenkrig över det av Ryssland ockuperade Transnistrien mellan Ukraina och Moldavien.

På den aggressiva sidan försöker man flytta gränsen för det ockuperade området Sydossetien, genom att helt enkelt skicka in maskerade "gröna gubbar" och flytta gränsstolpar.

Kristianstadsbladet - 14 nov 11 kl. 04:15

Rinkaby ligger bra till för ny jamboree

Foto: Jörgen Johansson
Sommarens världsscoutläger gick ihop sig ekonomiskt.
Trots att det är lördag stiger sorlet i Österänggymnasiets korridorer. 220 scouter från Sverige och världen som ledde sommarens läger samlas för att stämma av hur världsjamboreen fungerade.

Kristianstadsbladet - 08 nov 13 kl. 16:18

Militärövning i Rinkaby

Arkivfoto: Scanpix
Hela nästa vecka pågår militärövningar i Skåne. Men redan i dag tjuvstartade man genom att låta transportflygplan av modell Hercules flyga lågt över Rinkaby.
Övningen går under benämningen JC 13 (Joint Challenge 13) och genomförs i huvudsak mellan den 11 och 18 november.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 minuter sedan

I Malmös modellverkstad finns plats för visioner och nya kvarter

Tre fjärdedelar av modellerna liknar det som sedan byggdes..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Bouteflika-kopplade affärsmän gripna

I början av april tvingades president Abdelaziz Bouteflika avgå efter långvariga protester i Algeriet. Nu har flera miljardärer som anses ha stått presidenten nära gripits misstänkta för korruption. Enligt statlig algerisk tv är en av de gripna Issad Re.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Mästaren Piteå tappade poäng mot Växjö

Trots mängder av hörnor och ribb- och stolpträffar i andra halvlek lyckades inte svenska fotbollsmästaren Piteå få hål på Växjö. Det damallsvenska mötet slutade 0–0. Piteå kom till Växjö efter en premiärseger över Djurgården (1–0).

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Rullade ner traktordäck i trafiken

På påskdagskvällen rullades ett stort traktordäck ner för en väg och ut i trafiken i en av de branta backarna på Frösön i Östersund. Däcket korsade en väg och smällde sedan in i en husfasad, rapporterar Länstidningen Östersund. – Det hade kunnat hamna p.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

En till sjukhus efter krock med polisbil

En person har förts till sjukhus efter en krock med en polisbil i västra Malmö. Enligt polisen är det en personbil och en polisbil som har varit inblandade i trafikolyckan. – Jag vill inte gå in på omständigheterna i nuläget, huruvida det var en utryckn.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Målvaktsjättens sköna genombrott

Tvingades ta timeout i slutet av januari – nu hetast i slutspelet..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Polisinsats på Limhamn – två fördes bort av polisen

Bilder från platsen tyder på att personbilen prejats av polisen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tiger angrep skötare inför besökare

Flera djurparksbesökare blev på lördagsmorgonen vittnen till hur Sanjiv, en sumatratiger på Topeka Zoo i Kansas, attackerade sin skötare, skriver Independent. Djur och skötare ska aldrig vistas i samma utrymmen, men av okänd anledning hade de båda hamna.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Minst två döda i skalv i Filippinerna

Ett hus rasade samman, enligt myndigheterna..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Assange-målning borttagen i Norge

En väggmålning i Bergen föreställande Wikileaksgrundaren Julian Assange har försvunnit. Målningen dök upp på ett gathörn i stadsdelen Nygård under natten till påskafton och sägs vara signerad den anonyma gatukonstnären AFK. Men redan på måndagsmorgonen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.