DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 19 April, 15:55

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Livskvalitet skapar film"Cleaner 2000" är namnet på Kristian Solins nya kortfilm som under veckan spelas in i Rättvik. Men Rättvik har varit viktigt för filmen av många olika anledningar..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Kristian Solins, Rättvik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Livskvalitet, skapar, film
Kristianstadsbladet - 13 jan 17 kl. 03:00

Animationer som skapar film i filmen

En autistisk pojke tar hjälp av gamla Disneyfilmer för att skapa ordning i sin kaotiska tillvaro. ”Life, animated” är en film om ihärdig kamp och vikten av att se till individens behov..

Trelleborgs Allehanda - 13 jan 17 kl. 03:00

Animationer som skapar film i filmen

En autistisk pojke tar hjälp av gamla Disneyfilmer för att skapa ordning i sin kaotiska tillvaro. ”Life, animated” är en film om ihärdig kamp och vikten av att se till individens behov..

DalaDemokraten - 13 jul 17 kl. 07:30

Johanna förverkligade barndomsdrömmen – skapar film i Los Angeles

Hon gjorde det som "ingen vettig människa gör" – och har inte ångrat sig för en sekund.
– Det här är en dröm jag haft sedan jag var liten, berättar Johanna Nyström, som i dagarna avlagt examen vid universitetet UCLA i Los Angeles – och ska ägna sommaren åt att regissera en film som hon själv skrivit manus till..

UNT - 06 apr 11 kl. 09:30

Skapar film med små medel

Filmaren Eva-Marie Elg och serietecknaren Kolbeinn Karlsson från Uppsala gör mångbottnade berättelser med enkla animationer..

SmålandsPosten - 28 aug 14 kl. 07:08

Äldrelots för ökad livskvalitet

Att antalet äldre ökar i Växjö är ett välkänt faktum. Att antalet mycket gamla människor ökar ännu mer är kanske inte lika välbekant. Fler och fler människor får uppleva inte bara sin 80-årsdag, utan också sin 90-årsdag.

Sydsvenskan - 22 okt 15 kl. 04:00

"Bra design innebär bättre livskvalitet"

Han korsade Atlanten för kärleken och skapar fantasifull inredning i ett gammalt båtbyggeri. Charles Hardy, slöjdläraren och finsnickaren, ser design som ökad livskvalitet och vill få fler att reflektera över estetiken i livet..

Länstidningen i Jämtland - 7 timmar sedan

Oljeutsläpp skapar trafikproblem på väg 323 utanför Hammarstrand

Ett utsläpp av hydralolja och glykol skapar trafikproblem på väg 323 utanför Hammarstrand..

YLE - 27 mar 14 kl. 08:58

Att låta som på film

Han faller handlöst till marken framför en mikrofon för att få till det perfekta ljudet av ett fall. Radio X3M har träffat killen som gör att ljud på film låter som det ska låta på film.Spela upp klipp på Arenan Högst uppe i Borgågårdens livliga och ekande lokaler sitter Robin Saurén i ett ljudisolerat rum.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 13 kl. 01:35

Film i stället för medicin

Mera Åsa-Nisse och mindre medicin. På så sätt hoppas man kunna ge äldre på Härnögården i Härnösand en bättre livskvalitet. Boende ska i fortsättningen erbjudas karaoke och film.

Skånskan - 24 mar 17 kl. 06:00

Osminkad film för unga på gång

Buff Regissören Magnus Hedberg och skådespelaren Felice Jankell gästar barn- och ungdomsfilmfestivalen Buff i Malmö för att presentera sin kommande film, Kalmars Jägarinnor.
– Ända sedan jag såg Kids 1994 har jag velat göra en film som är ett osminkat porträtt av att vara ung, säger Magnus Hedberg om sitt pågående långfilmsprojekt.Kalmars jägarinnor
Boken:
Tove Folkesson (som bland annat har gått Lunds författarskola) debuterade 2014 med romanen Kalmars jägarinnor.

Dagensanalys.se - 31 maj 18 kl. 10:01

Nordisk Film förvärvar spelföretaget Avalanche Studios

Nordisk Film köper spelutvecklaren Avalanche Studios för 912 miljoner kronor. Detta är den enskilt största affär som Nordisk Film har genomfört under sin 111-åriga historia, och är en del av dess strategi som går ut på att investera i framgångsrika nordiska spelstudios. Redan i april 2017 köpte Nordisk Film en minoritetspost i Avalanche Studios, vilken nu kommer att kompletteras med ett köp för 912 miljoner SEK som gör Nordisk Film till ägare av samtliga aktier.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.