DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 19 April, 17:38

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Ekoparken blir bostadsområdeTrädgårdsingenjören Folke Drugge säljer nu Ekoparken i Hansgårdarna, vid Grängshammarsån.
Han hoppas att ett husföretag vill köpa marken och bygga en by med 15-20 villor eller stugor.
Delar av odlingarna blir kvar i området, som är fem hektar stort..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Folke Drugge, Ekoparken, Hansgårdarna, Grängshammarsån

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekoparkenblir , bostadsområde
YA - 11 aug 13 kl. 10:39

Glada skutt i ekoparken

Foto: Anette Sjöstrand
Baka krabbelurer eller springa en "inte-nudda-marken-bana". Slå knopar eller lära sig navigera i terrängen på orienteringsslingan. Det var några av aktiviteterna på den första friluftsdagen i Christinehofs ekopark.

Nerikes Allehanda - 30 sep 14 kl. 16:43

Svanar i ekoparken

Kvarteret ekoparken har nyligen "befolkats" av svanar..

UNT - 30 apr 16 kl. 14:34

Pulsen är hög i Ekoparken

Pulsen är hög i Ekoparken..

UNT - 24 maj 17 kl. 13:50

Skräpkaos i Ekoparken

Det är högsäsong för nedskräpning i Ekoparken..

ÖstersundsPosten - 29 sep 17 kl. 05:30

Sveaskog kalhugger mitt i ekoparken: ”Det kan ha blivit fel på datorn”

Ekoparken Galhammar ligger nära Svenstavik. Gunilla Rodhe fick en chock när hon kom dit för att plocka trattkantareller. ”Jag blev galen”, säger hon om hygget i skogen som skulle sparas.

YLE - 17 aug 15 kl. 06:07

Bostadsområden i periferin förlorare då flyttvågen går mot centrum

Under sommarmånaderna har fastighetsmäklarna märkt av en liten uppgång i försäljningen av bostäder i centrala stadsdelar i Helsingfors och i södra Esbo. Vi har inga butiker i närheten. All service är ganska långt härifrån.

YLE - 13 jun 15 kl. 07:02

Riskabelt med segregerade bostadsområden

Det finns i Finland och Sverige ett flyttningsmönster som leder till minskad etnisk mångfald: Stambefolkningen flyttar bort från områden där invandrartätheten blir större. Det sker ett åtskiljande – en segregering. Ändå anser man att tanken om välfärdssamhället måste höra ihop med en välfungerande arbets- och bostadsmarknad där alla erbjuds samma möjligheter.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Nytt bostadsområde på gång i Fogdaröd

HÖÖR Ett helt nytta bostadsområde på 16 hektar är på gång i Fogdaröd.
Bollen är i rullning efter att politikerna nu gett grönt ljus åt att börja med planarbetet för området.Under sitt senaste möte gjorde kommunstyrelsen tummen upp för den ansökan om planbesked för det nya bostadsområdet i Fogdaröd.

YLE - 30 jan 14 kl. 04:50

Nya bostadsområden tar form i Jakobstad

Nya stora bostadsområden är under planering i Jakobstad. I Björnviken finns ett färdigplanerat område för ett 100-tal bostäder och i Nyåkern för ett 30-tal. Planerna för Fårholmen och Vestersundsby är långt hunna.

YLE - 02 jun 14 kl. 04:47

Råttor trivs i äldre bostadsområden

Råttor har iakttagits på flera håll i Karleby. Det här är ingenting ovanligt, säger en hälsoinspektör i Jakobstad. Råttor är vanligen ett större problem på hösten när det börjar bli kallt, då söker de sig till ställen där de kan få skydd.

Nyan - 22 dec 15 kl. 16:02

Nytt bostadsområde vid stranden i Björkö

Aktiebolaget Väderudden i Kumlinge planerar som bäst ett nytt bostadsområde på Väderholm i Björkö by. Strandtomter ska säljas för bostadsbyggande, är tanken.
Bolaget, som är ett dotterbolag till byggföretaget Norrfjärden Ab, har kallat berörda markägare till samrådsmöte den 28 december.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.