Dagen > Opinion

Tuesday, 23 April, 09:24

Dagen - 20 jul 11 kl. 03:00

Egen ära inte nogDet japanska laget vann inte fotbolls-VM för att det var bäst, utan för att det hade något stort att slåss för, enligt flera kommentarer. De ville helt enkelt ge sitt folk en injektion av hopp och tillförsikt efter de katastrofer som drabbat dem. Att slåss för egen ära räcker trots allt inte till. Bara när vi sträcker oss utanför oss själva når vi de riktigt stora resultaten.


Håkan Arenius.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
VM, Arenius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Egen, ärainte , nog
YLE - 29 jul 16 kl. 05:05

"Alla vill ha inglasad balkong och egen bastu"

Anne Tukia är direktör för hyresverksamheten på Pikipruukki, Vasa stads fastighetsbolag. Hon berättar att man fått in flera hundra ansökningar de senaste veckorna. - Lägenheter under 50 kvadratmeter i centrum och på Brändö är det omöjligt att få tag på nu, säger Tukia.

YLE - 17 aug 17 kl. 15:40

De gröna i Vasa valkrets siktar på en egen riksdagsledamot i nästa val

Det ökade understödet för De gröna gläder också i Vasa valkrets.
- Vi siktar på en egen riksdagsledamot inför kommande riksdagsval, säger ordförande Laura Ala-Kokko. I kommunalvalet i våras hade De gröna i Vasa valkrets ett understöd på 7,8 procent.

YLE - 16 jan 16 kl. 12:44

"Min egen "Havuja perkele"-upplevelse"

Skidåkaren Matias Strandvall lyckades inte knipa en plats bland de 30 främsta vid världscupsprinten i Planica på lördagen. Ett segt granris som fastnat under bindningen gjorde sitt för att sätta käppar i hjulen för Minken-åkaren. Banan i Slovenien var ny för alla deltagare och Strandvall var rejält taggad för att komma igång med tävlandet.

YLE - 17 jul 16 kl. 07:00

När det bästa som finns är en egen häst

Idefix, Ramzes, Bianca, Nikita och Blixten. Jag har svårt att minnas alla namnen. Men jag har inga problem med att minnas känslan av att höra till och känna sig värdefull och behövd.

Skånskan - 08 okt 16 kl. 12:00

Alaa kan inte lära sig fort nog

SKURUP Tanken var aldrig att fly Syrien för ett nytt liv i Sverige och skånska Skurup. 23-årige juridikstudenten Alaa Alhajaj hade ett bra liv i hemstaden Damaskus, men så kom kriget.
– Jag har inte flytt för att jag var fattig, jag är krigsflykting och det vill jag att alla svenskar ska förstå.

Sydsvenskan - 18 feb 11 kl. 08:50

Egen plats för ungdomarna

Foto: Lisbeth Westerlund
Farmors stuga gav plats åt drömhuset.
Chris från Höllviken och Thomas från Gävle träffades för två år sedan. Sedan gick det snabbt.

Kristianstadsbladet - 24 dec 11 kl. 06:30

"Kula" är varuhusets egen tomte

Han är Domusvaruhusets egen hustomte. Men årets jul kan vara den sista på lagret för Lars "Kula" Andersson.
Det är klart det finns en oro i botten över vad som ska hända när det nuvarande Domushuset byter skepnad till Östra Centrum.

YA - 16 okt 13 kl. 06:30

"Folk tyckte nog att jag var lite knäpp"

Foto: Anette Sjöstrand
Under många år drev hon Dansbutiken i Göteborg. För ett år sedan sålde hon företaget och styrde kosan till Skåne. En spontan flytt som fick vännerna att höja på ögonbrynen och som blev början på ett annat liv.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 11:21

Min egen tidskapsel

Foto: Bosse Nilsson

Jag väntar på ett brev. Från mig själv. Det låter kanske lite märkligt och vid närmare eftertanke är det nog det också.

YLE - 16 aug 16 kl. 08:35

Söderberg tänker inte på medalj – "Fokuserar på min egen prestation"

David Söderberg går in i OS-släggkvalet på onsdag med tre raka internationella topp åtta-placeringar i bakfickan. Om han får ut allt kan till och med medalj vara möjlig för Vöråbjässen. Allt har ändå inte gått helt enligt planerna, så formen är kanske ett litet frågetecken.

Cornucopia - 23 nov 16 kl. 14:04

Sverigedemokrat: SD kan få egen majoritet i upp till 40 kommuner enligt intern analys

Den sverigedemokratiska läsaren med pseudonymen "Gustav" hävdar att SD i en intern analys identifierat ca 40 kommuner där man kan få egen majoritet i kommunalvalet 2018. Man gör bedömningen att detta kommer lyckas i ca 20 kommuner. En analys av Socialdemokraternas och Moderaternas valresultat i kommunvalen 2014 visar dock att detta är orealistiskt.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Larssons pstende om RFSL r inte rtt

Peter Larsson pstr (Dagen 26 april) att RFSL (Riksfrbundet fr homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rttigheter) r undantaget frn granskning. Men under ren har det framkommit bde seris och oseris granskning av frbundet. Varje gng RFSL fr ekonomiska bidrag r man skyldig, efter att projektet r avslutat, rapportera till bidragsgivaren hur pengarna anvnds.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Mste konsten sra mnniskor?

Hur kan det komma sig att Moderna Museet, Konstfack och Riksteatern, som fr skattepengar, kan uppmuntra till avskyvrda provokationer som kallas konst? Moderna museet blev bombhotat fr att man uppfattade "trtinstallationen" som rasistisk, vilket var tvrt emot syftet. Konstfack stllde sig bakom Anna Odells psykfejk liksom projektet som innebar dokumentation av bestlld och pgende skadegrelse och klotter p tunnelbanetg.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Vi vill inte ha sexliberal smrja

I dessa dagar har grundskolan p orten dr jag bor delat ut tidskriften "Tjejer, mens, pubertet", skriven av Pia Hjeberg. Denna bok r att betrakta som ren RFSL-propaganda ven om den nu inte r utgiven av RFSL. Den innehller vrderingar om sex- och samlevnad som jag som kristen absolut inte kan dela.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Kyrkans viktiga generationsskifte

Den ldre generationen mste vga slppa taget

Att bli tonrsfrlder r fr mnga en utmaning. Att slppa taget om sina lskade sm, pltsligt inse att de blivit vuxna, kanske gr uppror, misslyckas, reser sig igen, och s smningom vandrar ivg, ngot stadigare. P egna ben.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Dags att sluta sga "frikyrklig"?

Kanske det r dags att avveckla begreppet "frikyrklig" som beteckning p en grupp samfund bland Sveriges kyrkor? Den frgan stller Bjrn Cedersj.

Jag har fr det mesta varit stolt ver att vara frikyrklig.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Konstnrens frihet innebr ocks ansvar

Konstens okonventionella formuleringar bnder och bryter, och kan utifrn en skicklig konstnr uttrycka det som ligger bortom det talade sprket och det skrivna ordet. Genom konst kan man utmana, chockera och provocera. Ofta r mlet med konsten just sjlva reaktionen, eller debatten som fljer.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Fri webb - en gammal debatt

Dagen.se kommer att f nytt utseende och samtidigt prvas en ny betalmodell. Det har lnge gtt att betala via webben fr att lsa material frn papperstidningen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Har tget redan gtt?

Det r nog lika bra att jag sger det p en gng. Jag har aldrig bevistat ett frstamajfirande tillsammans med arbetarrrelsen tidigare. nd knde jag mig inte bortkommen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Pressfrihet fr aldrig tas fr given

"Tystnad ddar demokratin - men en fri press talar". Det r mottot fr den internationella pressfrihetsdagen som hgtidlighlls i dag, den 3 maj. Pressen kan och br utsttas fr kritisk granskning.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Massivt motstnd mot kvotering i lag

84 procent av svenska folket tycker som KD om frldraledighet

Svenska folket gillar inte tanken p att politikerna ska fatta beslut om hur familjerna ska frdela frldraledigheten mellan mor och far. Det har tidigare opinionsmtningar visat och det bestyrks nnu en gng i den underskning som Kristdemokraterna ltit gra och som presenterades i samband med den familjedag 1 maj i Uppsala som r tradition sedan tta r. Stdet fr frldrars sjlvbestmmandertt r vervldigande i befolkningen som helhet (84 procent), hundraprocentigt bland KD-sympatisrer, helt dominerande i vriga borgerliga partier och pfallande stort ven i de rdgrna partierna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.