Dagen > Opinion

Sunday, 21 April, 19:08

Dagen - 20 jul 11 kl. 03:00

Kamouflerad fredsduvaSveriges ambassadr i Afghanistan beklagar att han trffar allt frre fattiga och knner sig mera utsatt "eftersom vi r ett land som har trupp i landet".Priset fr att frska ge hjlp med vapen i hand r hgt, p mnga plan. Kanske r det bristen p genuina mten mellan dem som vill bist och dem som r fattiga en betydande orsak till den svra situation som nu rder i landet? Hur enkelt r det att se en soldat i full stridsmundering - eller hans ambassadr - som en fredsmklare?


Hkan Arenius.
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kamouflerad, fredsduva
BT - 25 jun 14 kl. 00:30

Kort sagt: Trots reträtten är Putin inte trovärdig i rollen som fredsduva

Först fick han parlamentet att ge honom fria händer att ingripa militärt i Ukraina. Sedan fick han samma parlament att dra tillbaka detta beslut. Säga vad man vill om Rysslands president Vladimir Putin, men han är oberäknelig så det räcker och blir över.

Aftonbladet - 16 aug 12 kl. 06:53

Fullt polispådrag mot kamouflerad vapenman

Visade sig vara rådjursjägare.

UNT - 05 apr 13 kl. 11:56

En kamouflerad skröna

Felicitas Hoppes självbiografi är en hyllning till den hämningslösa fantasin. Bo-Ingvar Kollberg känner marken gunga under fötterna..

Världen Idag - 03 apr 14 kl. 12:39

Siewert Öholm: Kyrkoledarnas Israelresa kamouflerad ensidighet

Det är bra att så många kristna som möjligt besöker Israel och områdena Judéen och Samarien. Bara genom samtal och ”ögonkontakter” tror jag att ett långsiktigt förtroende kan byggas. Därför var det bra att några kyrkoledare tog sig tid att åka iväg.

Sydöstran - 10 jun 16 kl. 06:00

Kamouflerad morgongäst

Aftonbladet - 11 jan 14 kl. 16:56

Krigshetsaren som blev en fredsduva

Ariel Sharons hjärnblödning utlöste en förlamning i israelisk politik.

Sydsvenskan - 05 dec 15 kl. 13:17

Israelisk "fredsduva" död

Den kände israeliske vänsterpolitikern och "fredsduvan" Yossi Sarid är död.Sarid, som var parlamentsledamot 1974—2006 och tjänstgjorde i Yitzhak Rabins regering som undertecknade Osloavtalet med palestinierna, dog av en hjärtattack i sitt hem i Tel Aviv. Han blev 75 år.

YA - 05 dec 15 kl. 13:16

Israelisk "fredsduva" död

Den kände israeliske vänsterpolitikern och "fredsduvan" Yossi Sarid är död. Sarid, som var parlamentsledamot 1974-2006 och tjänstgjorde i Yitzhak Rabins regering som undertecknade Osloavtalet med palestinierna, dog av en hjärtattack i sitt hem i Tel Aviv. Han blev 75 år.

Kristianstadsbladet - 05 dec 15 kl. 13:16

Israelisk "fredsduva" död

Den kände israeliske vänsterpolitikern och "fredsduvan" Yossi Sarid är död. Sarid, som var parlamentsledamot 1974-2006 och tjänstgjorde i Yitzhak Rabins regering som undertecknade Osloavtalet med palestinierna, dog av en hjärtattack i sitt hem i Tel Aviv. Han blev 75 år.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Larssons pstende om RFSL r inte rtt

Peter Larsson pstr (Dagen 26 april) att RFSL (Riksfrbundet fr homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rttigheter) r undantaget frn granskning. Men under ren har det framkommit bde seris och oseris granskning av frbundet. Varje gng RFSL fr ekonomiska bidrag r man skyldig, efter att projektet r avslutat, rapportera till bidragsgivaren hur pengarna anvnds.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Mste konsten sra mnniskor?

Hur kan det komma sig att Moderna Museet, Konstfack och Riksteatern, som fr skattepengar, kan uppmuntra till avskyvrda provokationer som kallas konst? Moderna museet blev bombhotat fr att man uppfattade "trtinstallationen" som rasistisk, vilket var tvrt emot syftet. Konstfack stllde sig bakom Anna Odells psykfejk liksom projektet som innebar dokumentation av bestlld och pgende skadegrelse och klotter p tunnelbanetg.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Vi vill inte ha sexliberal smrja

I dessa dagar har grundskolan p orten dr jag bor delat ut tidskriften "Tjejer, mens, pubertet", skriven av Pia Hjeberg. Denna bok r att betrakta som ren RFSL-propaganda ven om den nu inte r utgiven av RFSL. Den innehller vrderingar om sex- och samlevnad som jag som kristen absolut inte kan dela.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Kyrkans viktiga generationsskifte

Den ldre generationen mste vga slppa taget

Att bli tonrsfrlder r fr mnga en utmaning. Att slppa taget om sina lskade sm, pltsligt inse att de blivit vuxna, kanske gr uppror, misslyckas, reser sig igen, och s smningom vandrar ivg, ngot stadigare. P egna ben.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Dags att sluta sga "frikyrklig"?

Kanske det r dags att avveckla begreppet "frikyrklig" som beteckning p en grupp samfund bland Sveriges kyrkor? Den frgan stller Bjrn Cedersj.

Jag har fr det mesta varit stolt ver att vara frikyrklig.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Konstnrens frihet innebr ocks ansvar

Konstens okonventionella formuleringar bnder och bryter, och kan utifrn en skicklig konstnr uttrycka det som ligger bortom det talade sprket och det skrivna ordet. Genom konst kan man utmana, chockera och provocera. Ofta r mlet med konsten just sjlva reaktionen, eller debatten som fljer.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Fri webb - en gammal debatt

Dagen.se kommer att f nytt utseende och samtidigt prvas en ny betalmodell. Det har lnge gtt att betala via webben fr att lsa material frn papperstidningen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Har tget redan gtt?

Det r nog lika bra att jag sger det p en gng. Jag har aldrig bevistat ett frstamajfirande tillsammans med arbetarrrelsen tidigare. nd knde jag mig inte bortkommen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Pressfrihet fr aldrig tas fr given

"Tystnad ddar demokratin - men en fri press talar". Det r mottot fr den internationella pressfrihetsdagen som hgtidlighlls i dag, den 3 maj. Pressen kan och br utsttas fr kritisk granskning.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Massivt motstnd mot kvotering i lag

84 procent av svenska folket tycker som KD om frldraledighet

Svenska folket gillar inte tanken p att politikerna ska fatta beslut om hur familjerna ska frdela frldraledigheten mellan mor och far. Det har tidigare opinionsmtningar visat och det bestyrks nnu en gng i den underskning som Kristdemokraterna ltit gra och som presenterades i samband med den familjedag 1 maj i Uppsala som r tradition sedan tta r. Stdet fr frldrars sjlvbestmmandertt r vervldigande i befolkningen som helhet (84 procent), hundraprocentigt bland KD-sympatisrer, helt dominerande i vriga borgerliga partier och pfallande stort ven i de rdgrna partierna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.