Dagen > Opinion

Thursday, 18 April, 21:42

Dagen - 20 jul 11 kl. 03:00

Kyrkan måste vässa varumärketDe kristna i Sverige har trovärdighetsproblem. Varumärket är skadat efter tragedin iKnutby och andra olyckliga händelser. Därför är det viktigt att kristna inte bara arrangerar stora konferenser utan också återfinns på andra arenor, som Almedalen.

Nyhemsveckan, Hönökonferensen med flera publika konferenser anordnade av kristna församlingar är viktiga arrangemang för alla som vill slå vakt om det kristna budskapet i Sverige. Men samtal och debatter oliktänkande emellan är också nödvändiga för att förstå det som händer i tiden och att öka det kristna inflytandet.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Sverige, Iknutby, Almedalen, Almedalsveckan, Visby, Gud, För, Almedalsprogrammet, Lutherhjälpen, Dagen, Frälsningsarmén, Nikodemussamtal, Visby Domkyrka, Fredrik Reinfeldt, Olofsson, Göran Hägglund, Anders Borg, Maria Larsson, Michael Andersson, Filadelfiaförsamlingen, Stockholm, Knutby, Krukmakarens Hus, Almedalsvecka, Erik Selin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkanmåste , vässa, varumärket
GöteborgsPosten - 05 maj 18 kl. 13:03

Företagsvännen Lega ser problem med varumärket

Han är en av kommunens mest kända politiker – men hans parti kämpar för sin existens. David Lega är kristdemokraten som inte är medlem i kyrkan.
– Det är klart att vi har ett bekymmer med vårt varumärke när folk tror att man måste vara kristen för att rösta på KD, säger han..

Dagensanalys.se - 29 feb 16 kl. 13:36

Nominerade till Guldvargen 2016

Värmlands bästa kommunikationsinsatser tävlar om Guldvargen som delas ut av Marknadsföreningen i Värmland för 24:e året i rad. Nomineringsminglet på Hotell Plaza i Karlstad under torsdagen lockade ett hundratal personer från Värmlands näringsliv och kommunikationsbranschen. Marknadsföreningens ordförande, Cecilia Victoria Åslund, kommenterade nomineringarna under minglet i torsdags: – Förra året blev Guldvargen en del av 100 grader Karlstad.

Dagensanalys.se - 28 apr 16 kl. 14:19

Stora Annonsördagen 2016 förmiddagen sammanfattad

Här kommer en kort sammanfattning av förmiddagen Frida Bosen inledde och hälsade alla välkomna. Temat för dagen var digital ångest. Ben Williams AdBlock Plus pratade om annonsblockering och det huvudsakliga problemet.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 08:10

”Vi hoppas att det ska skapa stolthet”

Kävlinge Skyltarna har inte satts upp för att reta folk.
I stället är tanken att skapa stolthet hos både kommuninvånare och de som arbetar i Kävlinge.Det säger Johanna Davander, kommunikationschef i Kävlinge, om de tjugotalet skyltar med budskapet ”Sveriges kvalitetskommun” som satts upp på ett tjugotal platser.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Larssons pstende om RFSL r inte rtt

Peter Larsson pstr (Dagen 26 april) att RFSL (Riksfrbundet fr homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rttigheter) r undantaget frn granskning. Men under ren har det framkommit bde seris och oseris granskning av frbundet. Varje gng RFSL fr ekonomiska bidrag r man skyldig, efter att projektet r avslutat, rapportera till bidragsgivaren hur pengarna anvnds.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Mste konsten sra mnniskor?

Hur kan det komma sig att Moderna Museet, Konstfack och Riksteatern, som fr skattepengar, kan uppmuntra till avskyvrda provokationer som kallas konst? Moderna museet blev bombhotat fr att man uppfattade "trtinstallationen" som rasistisk, vilket var tvrt emot syftet. Konstfack stllde sig bakom Anna Odells psykfejk liksom projektet som innebar dokumentation av bestlld och pgende skadegrelse och klotter p tunnelbanetg.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Vi vill inte ha sexliberal smrja

I dessa dagar har grundskolan p orten dr jag bor delat ut tidskriften "Tjejer, mens, pubertet", skriven av Pia Hjeberg. Denna bok r att betrakta som ren RFSL-propaganda ven om den nu inte r utgiven av RFSL. Den innehller vrderingar om sex- och samlevnad som jag som kristen absolut inte kan dela.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Kyrkans viktiga generationsskifte

Den ldre generationen mste vga slppa taget

Att bli tonrsfrlder r fr mnga en utmaning. Att slppa taget om sina lskade sm, pltsligt inse att de blivit vuxna, kanske gr uppror, misslyckas, reser sig igen, och s smningom vandrar ivg, ngot stadigare. P egna ben.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Dags att sluta sga "frikyrklig"?

Kanske det r dags att avveckla begreppet "frikyrklig" som beteckning p en grupp samfund bland Sveriges kyrkor? Den frgan stller Bjrn Cedersj.

Jag har fr det mesta varit stolt ver att vara frikyrklig.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Konstnrens frihet innebr ocks ansvar

Konstens okonventionella formuleringar bnder och bryter, och kan utifrn en skicklig konstnr uttrycka det som ligger bortom det talade sprket och det skrivna ordet. Genom konst kan man utmana, chockera och provocera. Ofta r mlet med konsten just sjlva reaktionen, eller debatten som fljer.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Fri webb - en gammal debatt

Dagen.se kommer att f nytt utseende och samtidigt prvas en ny betalmodell. Det har lnge gtt att betala via webben fr att lsa material frn papperstidningen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Har tget redan gtt?

Det r nog lika bra att jag sger det p en gng. Jag har aldrig bevistat ett frstamajfirande tillsammans med arbetarrrelsen tidigare. nd knde jag mig inte bortkommen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Pressfrihet fr aldrig tas fr given

"Tystnad ddar demokratin - men en fri press talar". Det r mottot fr den internationella pressfrihetsdagen som hgtidlighlls i dag, den 3 maj. Pressen kan och br utsttas fr kritisk granskning.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Massivt motstnd mot kvotering i lag

84 procent av svenska folket tycker som KD om frldraledighet

Svenska folket gillar inte tanken p att politikerna ska fatta beslut om hur familjerna ska frdela frldraledigheten mellan mor och far. Det har tidigare opinionsmtningar visat och det bestyrks nnu en gng i den underskning som Kristdemokraterna ltit gra och som presenterades i samband med den familjedag 1 maj i Uppsala som r tradition sedan tta r. Stdet fr frldrars sjlvbestmmandertt r vervldigande i befolkningen som helhet (84 procent), hundraprocentigt bland KD-sympatisrer, helt dominerande i vriga borgerliga partier och pfallande stort ven i de rdgrna partierna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.