Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 21 April, 05:31

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 02:57

Försvaret hos Vance om Strauss-KahnFörsvarsadvokaterna för två kvinnor som anklagar förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn för sexuella övergrepp träffade på tisdagen medarbetare till den åklagare som har hand om fallet i New York. En talesman för distriktsåklagaren Cyrus Vance bekräftade mötet för franska reportrar. Strauss-Kahn är misstänkt i USA för att bland annat ha försökt våldta en hotellstäderska..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Vance, Strauss-Kahn, IMF, Dominique Strauss-Kahn, New York, Cyrus Vance, kahn, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaret, hos, Vanceom , Strauss-Kahn
NSD - 21 aug 11 kl. 16:54

Strauss-Kahn-åtal väntas dras in

Åklagaren i fallet mot den sexbrottsmisstänkte förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn kommer på tisdag att be domaren att dra tillbaka åtalet. Det skriver tidningen New York Post och citerar källor nära Manhattans distriktsåklagare Cyrus Vance..

Nyheter 24 - 20 jul 11 kl. 11:16

"Strauss-Kahn tog mig brutalt som en soldat"


Moderns hittills hemliga affär med den tidigare IMF-chefen fick journalistdottern att vänta i åtta år innan hon polisanmälde våldtäkten. PARIS. Den före detta IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn har varit anklagad för våldtäkten på journalisten Tristane Banon ända sedan år 2007.

Nyheter 24 - 06 jun 11 kl. 13:24

Nu ska Strauss-Kahn bevisa sin oskuld


"Vi har en chans att vinna." NEW YORK. Den 62-årige tidigare chefen för Internationella valutafonden (IMF), Dominique Strauss-Kahn, kommer på måndagen att inför en domstol i New York inleda sin kamp för att frikännas från våldtäktsanklagselserna genom att förklara sig oskyldig.

Sydsvenskan - 10 nov 11 kl. 06:30

Strauss-Kahn i förhör om ny sexskandal

Förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn slapp åtal för våldtäkt i USA. Nu ska han kallas till förhör, misstänkt för att ha varit med när polischefer och en stor byggfirma tog med prostituerade på sexresa till Washington.
PARIS.

Nyheter 24 - 22 aug 11 kl. 13:28

Åtalet mot Strauss-Kahn läggs ner


Hotellstäderskan utmålas som lögnare. Hotellstäderskans sanningsenlighet ifrågasätts. New York Post skriver idag att: "Hon ljög om sex.

Sydsvenskan - 28 feb 13 kl. 06:30

Strauss-Kahn ville stoppa skandalbok

Dominique Strauss-Kahn var en gris i sängen. Det skriver den förre IMF-chefens älskarinna i en ny bok. Men det får man inte säga.

BT - 04 jul 11 kl. 20:17

Ny anmälan mot Strauss-Kahn

Fler sexbrottsanklagelser väntar Dominique Strauss-Kahn.
Den franska journalisten och författaren Tristane Banon tänker polisanmäla förre chefen för Internationella valutafonden IMF för ett överfall under en intervju 2003.
Banon var bara 22 år gammal när hon fick intervjun med Strauss-Kahn, som tidigare varit fransk finansminister.

Nyheter 24 - 05 maj 12 kl. 13:36

Nya anklagelser mot Strauss-Kahn - misstänks för gruppvåldtäkt


Förundersökningen mot den förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn har tagit en ny vändning. Strauss-Kahn anklagas nu för gruppvåldtäkt. LILLE.

BT - 06 jun 11 kl. 15:40

Strauss-Kahn nekar till anklagelser

Förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn anlände i dag till domstolen i New York, anklagad för sexbrott mot en hotellstäderska. Strauss-Kahn nekar till anklagelserna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Han representeras av advokater med smak för högprofilsfall.

Sydsvenskan - 13 okt 11 kl. 19:40

Journalist anmälde Strauss-Kahn försent

Foto: Scanpix
Förre IMF-chefen frias från nya misstankar.
De franska åklagarna anser att det var försök till sexuellt övergrepp, inte våldtäkt och därmed faller åtalet. Enligt fransk lag har sexuellt övergrepp en kortare preskriptionstid än våldtäkt.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Schwartz trippel sänkte Winnipeg

Jaden Schwartz är dagens hjälte i St Louis. Kanadensaren gjorde tre mål när St Louis vann över Winnipeg med 3–2 och gick vidare till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet. Med 15 sekunder kvar av match fem mellan St Louis och Winnipeg satte Jaden Schwart.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ny modell halverade matsvinnet

Göteborgs stad har på två år halverat sitt matsvinn. Nu vill Livsmedelsverket sprida stadens lyckade arbetsmetoder till kök i hela landet, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Nyckeln till framgång är enligt Livsmedelsverket menyplanering, att mäta exakt va.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Anlade hus till havs – kan få dödsstraff

En amerikansk medborgare och hans thailändska flickvän hade en tanke om att bo i ett flytande hus ute till havs utanför Thailands kust. Det gillade inte myndigheterna i landet och paret riskerar nu att dömas till döden. Paret, som nu eftersöks att polis.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Tripolis flygplats stängd

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli. Strider mellan regeringstrupper och krigsherren Khalifa Haftars Libyens nationella armé pågick under hela lördagen. Vid midnatt st.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Torsken har ingen röst. Ge den en i EU.

Skyll inte på sälen. Följ en tuffare fiskepolitik i EU..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Ledare för amerikanskt garde gripen

USA:s federala polis FBI har gripit en medlem i ett beväpnat medborgargarde i New Mexiko. Den 69-årige mannen säger sig vara ledare för en grupp frivilliga som sedan februari bevakar gränsen mot Mexiko och egenmäktigt frihetsberövar migranter som försök.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Urspårade tåget var radiostyrt

Nu förbereds bärgning av loket till det godståg som riskerade att rasa ner på omkringliggande bostadshus efter en olycka i Ånge på långfredagen. Vid olyckstillfället kördes loket med radiostyrning, vilket innebär att föraren kan befinna sig vid sidan av.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Två skottskadade i Helsingborg

Två personer har förts till sjukhus med skottskador, uppger polisen för Helsingborgs Dagblad. Polisen fick larmet strax efter midnatt. Enligt tidningen är ett område i Fredriksdal i Helsingborg avspärrat och polisen finns på plats med flera patruller.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Politikers fientlighet hotar pressfrihet.

Inte heller svenska makthavare är alltid så förtjusta i pressfrihet..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Nya samtal om maktskifte i Sudan

Det styrande militärrådet i Sudan har kommit överens med den stora proteströrelsen i landet om att fortsätta förhandla om en övergång till civilt styre. – Vi har enats om att försöka nå en lösning som båda sidor är nöjda med, så att ett fredligt maktöve.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.