SR > Nyheter

Sunday, 21 April, 19:09

SR - 20 jul 11 kl. 02:11

Hackare gripna i razzia i USAI USA har 16 misstnkta hackare gripits i en razzia som den federala amerikanska polisen FBI gjort p olika hll i USA. 14 av dem tillhr hackargruppen Anonymous enligt Justitiedepartementet. Gruppen har bland annat legat bakom ett dataintrng hos betalningsfretaget PayPal. Det ska ha gjorts fr att PayPal vgrat fra ver pengar till Wikileaks..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hackare, gripnai , razziai , USA
Computer Sweden - 20 jul 11 kl. 11:52

14 hackare gripna i USA


Anonymous-hackare riskerar upp till 15 års fängelse..

BT - 20 jul 11 kl. 00:31

16 hackare gripna i USA

Amerikansk polis har gripit 16 personer för cyberbrott. 14 av dem tillhör enligt justitiedepartementet hackargruppen Anonymous som tagit på sig ett angrepp på betalningsföretaget Paypals webbsida.
Aktionen anses vara en hämnd för att Paypal vägrat överföra pengar till Wikileaks.

Expressen - 29 feb 12 kl. 08:24

25 hackare gripna i internationell razzia

Polisen har gripit 25 hackare från det löst sammansatta nätverket Anonymous. Tillslagen skedde i Europa och Sydamerika, rapporterar AP..

SR - 20 jul 11 kl. 06:06

16 hackare gripna för cyberbrott i USA

I USA har 16 hackare gripits av den federala amerikanska polisen, FBI, misstänkta för cyberbrott..

YLE - 27 maj 15 kl. 07:31

Fifa-höjdare gripna – razzia i Schweiz

Enligt tidningen New York Times anklagas upp till 14 ledande personer i den internationella fotbollsfederationen Fifa för omfattande korruption. Anklagelserna gäller bedrägeri, pengatvätt och mutor under de senaste 20 åren. På onsdag kommer åklagare i USA att utfärda officiella anklagelser och planerar att gripa ett flertal som bor i USA.

Nyheter 24 - 01 mar 12 kl. 17:01

25 hackare gripna ? misstänks tillhöra Anonymous


Enligt Interpol har 25 personer som misstänks ha anknytning till hackarkollektivet Anonymous gripits. De 25 misstänkta personerna greps i Colombia, Chile, Argentina och Spanien. Samtidigt gjordes tillslag mot 40 olika lokaler och polisen beslagtog 250 föremål, varav flera datorer och mobiltelefoner.

Realtid - 27 jun 12 kl. 09:54

Kreditkorts-hackare gripna

En USA-ledd insatsstyrka grep minst 24 personer i 13 länder..

Nyteknik - 14 dec 16 kl. 16:08

Unga hackare gripna för nätattacker

I en samordnad aktion i Europa, USA och Australien greps 34 unga personer för att ha deltagit i överbelastningsattacker..

IDG - 21 mar 12 kl. 11:00

Ryska hackare gripna

De ryska hackare som misstänks stå bakom den ökända Carberp-trojanen tros ha kommit över tiotals miljoner kronor. Nu uppges de ha gripits. .

Kristianstadsbladet - 02 maj 14 kl. 01:37

100-tals gängmedlemmar gripna i USA


Över 600 gängmedlemmar har gripits i 179 amerikanska städer under ett månadslångt tillslag mot de snabbt växande gängen.Projektet Southside riktade sig mot Sureños (Sur 13), ett gäng med rötter i södra Kalifornien, som ägnar sig åt mord, utpressning, narkotikahandel, prostitution och andra brott.Enligt justitiedepartementet är Sureños det snabbast växande gänget i USA.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Expert: Ser ingen koppling till tamilska tigrarna

Det är fortfarande oklart vem som är ansvarig för de dödliga attackerna i Sri Lanka. Leif Olsson, som tidigare arbetade med en nordisk observationsstyrka i Sri Lanka, tror inte att det är spänningarna från det avslutade inbördeskriget som ligger bakom..

SR - 2 timmar sedan

Svenska i Sri Lanka: En otrolig tragedi

Dödssiffran fortsätter att stiga efter de åtta bombdåd som skakat Sri Lanka under dagen. Över 200 har mist livet och över 400 har skadats. En person som befann sig på plats i Colombo i dag när attackerna skedde är svenska Ulrica Garcia Gomez..

SR - 4 timmar sedan

Titta in i EU-parlamentet

Den 26:e maj är det val till EU-parlamentet i Bryssel. För många är det fortfarande en mer okänd plats än den svenska Riksdagen i Stockholm. I den här Eko-specialen får du följa med in i EU-parlamentet där 751 parlamentariker och 6 400 tjänstemän har tjänstgjort den här mandatperioden..

SR - 5 timmar sedan

Zelenskyj ser ut att skrälla i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

SR - 5 timmar sedan

Panikscener på Sri Lanka efter explosionerna

Minst 190 personer är döda i Sri Lanka efter samordnade attacker mot kyrkor och hotell. Sjukhus, ambulanser och poliser arbetar intensivt efter attackerna..

SR - 6 timmar sedan

Namnbytet åter i fokus inför presidentvalet

I dag är det presidentval i Nordmakedonien. Det är första gången efter att landet bytt namn, och valet anses bli ett test av namnavtalet som regeringen slöt med Grekland tidigare i år..

SR - 6 timmar sedan

Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SR - 7 timmar sedan

UD: Inga uppgifter som skadade svenskar

Minst 156 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Av dessa är minst 35 utländska medborgare. Enligt UD finns det dock inte uppgifter om skadade svenskar..

SR - 8 timmar sedan

"Minoriteterna blir ännu mer utsatta efter dåden"

I Sri Lanka har det länge pågått konflikter mellan folkgrupper. Camilla Orjuela, professor i freds- och utvecklingsforskning, har följt Sri Lanka sedan 90-talet. – Det som har hänt är oerhört oroande, säger hon om söndagens bombdåd..

SR - 11 timmar sedan

CSN-kampanj ska få skolkare att gå till skolan

Nu drar en informationskampanj igång som ska minska skolket. Bakom kampanjen står bland annat CSN, Centrala Studiestödsnämnden, och Kronofogdemyndigheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.