Västerbottens Folkblad > Nyheter

Thursday, 18 April, 15:50

Västerbottens Folkblad - 19 jul 11 kl. 22:41

Regeringen satsar på nedskärningarVISST ÄR det bra att borgarna vill satsa pengar. VISST ÄR det bra att borgarna vill satsa pengar. Särskilt på sådana saker som vi från oppositionen också tycker om. Bistånd, utbildning och välfärd. Ofta när regeringen gör sina satsningar brukar ?
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
VISST ÄR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, satsar, nedskärningar
YLE - 23 dec 13 kl. 09:53

Ekonomer förutspår fortsatta nedskärningar

Staten måste minska sina utgifter ordentligt under 2014, anser de flesta nationalekonomer som besvarat Yle Nyheters enkät. Att höja skatterna fungerar enligt dem inte i längden. För ungefär en månad sedan kom regeringen efter mycken möda överens om strukturpaketet, med vars hjälp den allt snabbare skuldsättningen ska förebyggas.

YLE - 22 aug 15 kl. 17:32

Stordemonstration mot nedskärningar lockade tusentals

På lördagen marscherade minst 5 000 människor i Helsingfors i protest mot regeringen och nedskärningspolitiken. I demonstrationen deltog bland annat studerande, pensionärer, handikappade och löntagare. Bakom demonstrationen står den politiskt obundna medborgarrörelsen Joukkovoima, på svenska ungefär ”masskraft”.

YLE - 12 mar 16 kl. 14:20

Tusentals demonstrerade mot regeringens nedskärningar i Helsingfors

Över 8 000 människor samlades på Senatstorget i Helsingfors på lördagseftermiddagen för att demonstrera mot regeringens inbesparingspolitik. Demonstranterna motsatte sig regeringens nedskärningar och kräver att alla ska ha en tillräcklig inkomst för att kunna försörja sig. En del hade mest kommit för att dricka öl och njuta av vårsolen.

YLE - 29 maj 15 kl. 05:45

Studerande demonstrerar mot nedskärningar

Studerande samlas i dag i Helsingfors och Tammerfors för att demonstrera mot regeringens nedskärningar i utbildningen. Regeringen ska bland annat spara på studiestödet, införa terminsavgifter för internationella studerande och snabba på utbildningstakten. Närmare tusen studerande kommer att delta, enligt demonstrationens Facebook-sida.

YLE - 26 nov 16 kl. 16:31

Orpo spår nya nedskärningar på upp till 2 miljarder - Sipilä tonar ner

Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo anser Finlands ekonomi mår dåligt och säger att nya nedskräningar blir ett måste i vår. Sipilä tar avstånd - "det är verkligen inte klart att vi skär ner mer". Enligt Orpo (Saml) mår den finska ekonomin mår dåligt.

YLE - 14 mar 13 kl. 18:45

Extra nedskärningar huvudbry i ramförhandlingarna

De extra nedskärningarna, eller skattehöjningarna, som ska finansiera tillväxten väntas bli den stora stötestenen under regeringens förhandlingar om budgetramarna för de kommande fyra åren. Regeringen samlas till manglingen på torsdag. Redan tidigare stod det klart är att målet är skattehöjningar och nedskärningar på mellan 500 miljoner och en miljard euro.

HBL - 06 aug 14 kl. 03:16

Inga nya nedskärningar, lovar Rinne

Finansminister Antti Rinne (SDP) var förtegen om konkreta detaljer då Finansministeriets budgetmangling för nästa års budget inleddes i går. Han lovar ändå att det inte blir några nya nedskärningar som märks i vardagen. Staten tar inte heller lika mycket nya lån som i år.

YLE - 10 jan 13 kl. 16:07

Nya nedskärningar i mars

Regeringen förbereder nya nedskärningar och skattehöjningar. De ska slås fast i mars i samband med följande rambudget. Enligt vad Yle Nyheter erfar bedömer de ledande regeringspartierna att spar- och skattehöjningsbehovet är mellen en halv miljard och en miljard euro under de två följande åren.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:08

Translag, utsatta flyktingbarn och nedskärningar som drabbar utsatta - det här vill organisationer ändra när FN granskar Finland

FN:s råd för mänskliga rättigheter UNHRC granskar i dag Finland. Medborgarorganisationer har prickat Finland för brister i hur flyktingar behandlas och för nedskärningar som drabbar de mest utsatta. Att Finland är uppe till diskussion inom UNHRC handlar om en periodisk granskning, som alla medlemsländer går igenom med jämna mellanrum.

YLE - 08 sep 15 kl. 04:30

Nedskärningar på programmet i riksdagen

Hårda nedskärningar står på programmet för riksdagen i höst. Det är nu regeringens sparbeslut som drabbar låginkomsttagarna ska välsignas. Den höjda pensionsåldern inleder i dag riksdagen första plenum för hösten.

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 30 minuter sedan

Polisen utreder stöld

Polis beordrades på torsdagen till Norrböle i Skellefteå. Orsaken var att två verktygsväskor stulits från en innergård. Stölden inträffade mellan klockan 10 och 12.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Ålidhem ska byggas tätare

En förtätning av stadsdelen Ålidhem utreds av Umeå kommun. Samtidigt har det kommit in en ansökan....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Tränaren: ”Måste bli aggressiva”

Det är vinna eller försvinna som gäller för Iksu i mötet med Täby på fredag. Tränare Lars Bergström....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Företag satsar på ny semesterresa

Två företag går samman och erbjuder semesterresor som ska gå från kust till fjäll. Walhalla Bed and Breakfast i Vännfors och Trollklintens jakt och fiskecamp i Storbäck, Dorotea, gör nu en gemensam satsning. Samarbetet, som går under namnet Från kust till fjäll, är en sju dagar lång resa som startar i Vännfors och avslutas i Storbäck.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Larm om brand i Skellefteå

SOS alarm har larmats om en brand i Skellefteå. Larmet om brand i byggnad kom in klockan 12.15 på torsdagen.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Två personer i trafikolycka

Två personbilar uppges vara inblandade i en trafikolycka i Örträsk i Lycksele kommun. Larmet inkom till SOS alarm klockan 11.48 på skärtorsdagen.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Pimpelfiske på påsk – en ny och stark tradition

Påskhelgen är högsäsong för pimpelfiske. Runt om i Västerbotten arrangeras det mängder av olika pimpeltävlingar där man kan vinna skotrar, cyklar och prissummor upp till 70 000 kronor.  – Vi tror att det säkert kan komma ett par tusen besökare, säger Janne Orädd, arrangör för Rufsennappet.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Två bilar i trafikolycka

Två personbilar uppges vara inblandade i en trafikolycka i Örträsk i Lycksele kommun. Larmet inkom till SOS alarm klockan 11.48 på skärtorsdagen.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

Hon blir ny ansvarig på Umeåkrogen

En Umeåkrog har utsett en ny ansvarig för sin matsal. Sara Fritzell blir ny ansvarig för matsalen på Gotthards krog i Umeå. – Vi ska utmana våra gäster ännu mer och samtidigt bli lite smalare för att kunna erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga, säger hon.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] Dalens stjärna utan kontrakt

Dalens sportchef Christian Hjort: - Vi ligger i förhandling med flera av spelarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.