DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 15:51

DI - 19 jul 11 kl. 22:29

Astra Zenecas nya läkemedel får nobbenDet amerikanska läkemedelsverket FDA:s rådgivande panel rekommenderar att myndigheten inte godkänner Astra Zenecas och Bristol Myers Squibbs ansökan om marknadsgodkännande för diabetespreparatet Dapagliflozin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Zenecas, FDA, Astra Zenecas, Bristol Myers Squibbs, Dapagliflozin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Astra, Zenecasnya , läkemedelfår , nobben
DI - 19 dec 18 kl. 21:37

Astra Zenecas cancerläkemedel godkänt som förstabehandling av FDA

Astra Zenecas cancerläkemedel Lynparza har fått ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, som en förstabehandling av patienter med BRCA-muterad äggstockscancer. .

DI - 26 mar 12 kl. 08:15

Astra Zenecas stämning får nobben

En amerikansk domstol i delstaten Colombia avvisar Astra Zenecas stämningsansökan mot den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA..

Affärsvärlden - 14 jul 15 kl. 07:34

FDA godkänner Astra Zenecas cancermedicin

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA godkänner Astra Zenecas läkemedel Iressa som första linjens behandling av icke-småcellig lungcancer med så kallad EGFR-mutation..

GöteborgsPosten - 20 dec 18 kl. 08:06

Astra Zenecas cancermedicin får grönt ljus i USA

Astra Zenecas cancerläkemedel Lynparza har fått ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, som en förstabehandling av patienter med BRCA-muterad äggstockscancer..

DI - 09 okt 17 kl. 08:14

Astra Zenecas cancerläkemedel får genombrottsstatus

Astra Zeneca har fått genombrottsstatus för sitt cancerläkemedel Tagrisso av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för behandling av första linjens behandling av icke småcellig lungcancer med EGFR-mutation. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 09 nov 18 kl. 14:34

Astra Zeneca-läkemedel för dyrt enligt brittisk myndighet

Astra Zenecas läkemedel Lynparza är för dyrt för behandling mot äggstockscancer, enligt brittiska myndigheten NICE som bevakar samhällets läkemedelskostnader. Lynparza omsatte 438 miljoner dollar i Astras tredje kvartal..

DI - 10 jan 18 kl. 16:41

Astra Zenecas astmaläkemedel får EU-godkännande

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca har fått EU-godkännande för astmaläkemedlet Fasenra för svår eosinofil astma. Det framgår av ett pressmeddelande..

Nyteknik - 16 okt 15 kl. 17:19

Astra Zenecas diabetespiller får nobben

Astra Zeneca får nobben av det amerikanska läkemedelsverket FDA för sitt kombinationsläkemedel mot vuxendiabetes, typ 2, bestående av saxagliptin och dapagliflozin..

Trelleborgs Allehanda - 22 nov 13 kl. 13:20

Fitch sänker Astra Zenecas utsikter


Kreditvärderaren Fitch Ratings sänker utsikterna för läkemedelskoncernen Astra Zenecas långsiktiga kreditbetyg till negativa, från stabila. Själva betyget bekräftas dock på AA-minus.De sänkta utsikterna återspeglar en negativ trend för försäljningen och rörelseresultatet under det gångna året, som präglats av förluster av patentskydd för storsäljande läkemedel.

Opinionen.se - 22 nov 13 kl. 13:25

Fitch sänker Astra Zenecas utsikter


Kreditvärderaren Fitch Ratings sänker utsikterna för läkemedelskoncernen Astra Zenecas långsiktiga kreditbetyg till negativa, från stabila. Själva betyget bekräftas dock på AA-minus. De sänkta utsikterna återspeglar en negativ trend för försäljningen och rörelseresultatet under det gångna året, som präglats av förluster av patentskydd för storsäljande läkemedel.

Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 13:20

Fitch sänker Astra Zenecas utsikter


Kreditvärderaren Fitch Ratings sänker utsikterna för läkemedelskoncernen Astra Zenecas långsiktiga kreditbetyg till negativa, från stabila. Själva betyget bekräftas dock på AA-minus.De sänkta utsikterna återspeglar en negativ trend för försäljningen och rörelseresultatet under det gångna året, som präglats av förluster av patentskydd för storsäljande läkemedel.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 2 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 2 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 3 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 4 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 5 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 6 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 6 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 6 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 6 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.