Regeringen > Nyheter

Thursday, 18 April, 19:52

Regeringen - 19 jul 11 kl. 17:41

Rådet inledde arbetet med EU:s nya fiskepolitikDen 19 juli kommenterade ministerrådet för första gången EU-kommissionens förslag om en ny fiskeripolitik i EU. Syftet är att en helt ny grundförordning om EU:s fiskeregler ska träda i kraft år 2013. - Nu börjar det verkliga arbetet och Sverige kommer att vara aktivt i förhandlingarna framöver, sa statssekreterare Magnus Kindbom som representerade Sverige på mötet i Bryssel. Jordbruks- och fiskerådet den 19 juli 2011 EU-representationen i Bryssel, 19 juli 2011.
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
EU, Sverige, Magnus Kindbom, Bryssel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rådetinledde , arbetetmed , EU:snya , fiskepolitik
BT - 15 feb 13 kl. 00:15

Måtte regeringscheferna nappa på EU-parlamentets fiskepolitik

Det är bara att lyfta på fiskekepsen för EU-parlamentets beslut. Får de folkvalda i Europas enda övernationella parlament som de vill, så är det snart slut med det legala överfisket i Europa. Ett förbud mot det hårresande tilltaget att dumpa fisk till havs, medför också att en ny fiskepolitik har god chans att få bred och folklig acceptans.

Regeringen - 26 apr 12 kl. 13:52

Fokus på EU:s framtida jordbruks- och fiskepolitik

På gårdagens ministerrådsmöte diskuterade EU:s jordbruksministrar EU-kommissionens förslag om en ny gemensam jordbrukspolitik (CAP). Diskussionen handlade om strukturen på det framtida stödet till lantbrukare. Sverige anser att förslaget om direktstöd kan leda till ökad administration och mer krångel för lantbrukare.

Regeringen - 11 jun 12 kl. 15:12

Ministrar förhandlar ny fiskepolitik i EU

EU:s fiskeministrar ska på rådsmöte 12 juni försöka enas om ett förslag om en reform av EU:s fiskepolitik. Förslaget ska förhandlas med Europaparlamentet innan ett slutligt beslut kan fattas. För Sverige är det viktigt att säkerställa ett hållbart fiske i EU senast 2015.

BT - 17 dec 14 kl. 17:10

Mindre gråsej eller mer rödspotta? Det kvotar!

Mindre kvoter för sill, gråsej och makrill. Större för räka, torsk och havskräfta. Så ser fångstläget ut för svensk del nästa år, efter EU:s fiskeförhandlingar.

Regeringen - 13 maj 13 kl. 12:00

Ministerrådet har fokus på EU:s nya jordbruks- och fiskepolitik

Jordbruks- och fiskeministrarna i EU möts i Bryssel den 13-14 maj för att diskutera jordbruks- och fiskereformerna. Huvudfrågan kommer att vara fiskereformen och svåra utestående frågor i förhandlingarna mellan ministerrådet och Europaparlamentet. Artikel: Ministerrådet har fokus på EU:s nya jordbruks- och fiskepolitik EU-representationen i Bryssel, 13 maj 2013.

DN - 14 jul 11 kl. 00:50

?Vi är inte nöjda med EU:s förslag till ny fiskepolitik?

Eskil Erlandsson om EU:s nya fiskepolitik: Mycket är bra i EU-kommissionens förslag ? men det räcker inte. EU måste sätta upp mål för ett hållbart fiske även bortom 2015..

BT - 28 nov 11 kl. 00:45

Dumpa EU:s fiskepolitik

Felen i Svenska Naturskyddsföreningens (SNF) rapport "Den flamsäkra fisken" var inte flagranta. Bland stickproven av nio vanliga matfiskar från nio länder fanns en tveksamhet kring gränsvärdena för röding i Vättern och den filippinska fisken skipjack tuna. Koncentrationen DDT i Vätternröding, som diskussionen mest kom att handla om, överskred i själva verket inte det svenska gränsvärdet.

YA - 19 mar 14 kl. 06:30

FI vill utveckla hamnen och det lokala fisket

Foto: Hanna F.Ellborg
Feministiskt initiativ har engagerat sig mycket i fiskefrågor under den gångna mandatperioden. Partiet efterlyser ett större engagemang från kommunens sida.

Alliansfritt Sverige - 17 apr 14 kl. 15:40

Hur var det egentligen med Cecilia Wikströms ”statusfyllda EU-uppdrag”?

Så här i valtider kan man ju tycka att medierna ska göra lite faktakoll innan de åker ut och intervjuar politiker. Sveriges Radio publicerade ett uppslag datum om folkpartisten Cecilia Wikströms "statusfyllda EU-uppdrag" som handlar om att Wikström haft flest rapportörsuppdrag av de svenska ledamöterna, hela tio stycken. Det viktigaste vi gör här är att stifta lagar och det gör man genom att man får ett förtroende, att leda ett lag av kollegor från dem andra politiska partierna Nu är det inte riktigt lika glansigt som Cecilia Wikström vill göra gällande.

Sydsvenskan - 14 maj 13 kl. 06:30

Det luktar rutten fisk

Förhandlingarna fortsätter idag om en stor reformering av EU:s fiskepolitik. Det går trögt. Men att misslyckas får inte vara ett alternativ..

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.