DN > Utrikes

Friday, 19 April, 15:52

DN - 19 jul 11 kl. 19:24

Syriska arméförband belägrar delar av HomsDödstalen stiger i syriska Homs och boende i staden vittnar om ett godtyckligt och blodigt våld mot civila. Aktivister säger att folk i delar av staden nu lever under belägring..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Homs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, arméförband, belägrardelar av , Homs
BT - 06 feb 14 kl. 14:24

Civila får lämna belägrade Homs

FN och Syriens regim har nått en uppgörelse som gör det möjligt för civila att lämna den belägrade staden Homs. Det bekräftar Homs guvernör enligt en syrisk tv-kanal. Syriens regim och rebeller som vill störta landets president Bashar al-Assad ska också ha kommit överens om att låta hjälp komma fram till den nödställda civilbefolkningen i Homs, uppger det ryska utrikesdepartementet.

Kristianstadsbladet - 20 apr 14 kl. 15:53

Rebeller inleder motoffensiv i Homs

Syriska rebeller har inlett en motoffensiv mot regimens styrkor i Homs, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.Enligt de uppgifterna ska flera byggnader åter ha fallit i rebellernas händer.
I förra veckan genomförde regimstyrkor en koordinerad markoffensiv mot fyra områden i staden som varit under rebellkontroll.

BT - 20 apr 14 kl. 15:53

Rebeller inleder motoffensiv i Homs

Syriska rebeller har inlett en motoffensiv mot regimens styrkor i Homs, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet. Enligt de uppgifterna ska flera byggnader åter ha fallit i rebellernas händer.I förra veckan genomförde regimstyrkor en koordinerad markoffensiv mot fyra områden i staden som varit under rebellkontroll.

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 12:30

Leveranser redo till Homs


FN:s livsmedelsprogram, WFP, är redo att leverera mat till nära 2 500 personer i de belägrade delarna av den syriska staden Homs så snart alla parter ger klartecken. Det meddelade programmets talesperson under tisdagsförmiddagen.Belägringen av Homs gamla stad har pågått i nära 600 dagar med daglig tung beskjutning och ett minimum av förnödenheter, inklusive mat.

BT - 28 jan 14 kl. 12:32

Leveranser redo till Homs

FN:s livsmedelsprogram, WFP, är redo att leverera mat till nära 2 500 personer i de belägrade delarna av den syriska staden Homs så snart alla parter ger klartecken. Det meddelade programmets talesperson under tisdagsförmiddagen. Belägringen av Homs gamla stad har pågått i nära 600 dagar med daglig tung beskjutning och ett minimum av förnödenheter, inklusive mat.

Kristianstadsbladet - 18 apr 14 kl. 16:06

Offensiven mot Homs fortsätter


Syriska regimtrupper fortsätter sin offensiv mot rebellkontrollerade områden i staden Homs. Offensiven inleddes under tisdagen och befaras vara mycket blodig, dödssiffror hade ännu på fredagen inte offentliggjorts.Delar av centrala Homs kontrolleras av rebeller som vill störta den sittande presidenten Bashar al-Assad i inbördeskriget i Syrien.

BT - 18 apr 14 kl. 16:06

Offensiven mot Homs fortsätter

Syriska regimtrupper fortsätter sin offensiv mot rebellkontrollerade områden i staden Homs. Offensiven inleddes under tisdagen och befaras vara mycket blodig, dödssiffror hade ännu på fredagen inte offentliggjorts. Delar av centrala Homs kontrolleras av rebeller som vill störta den sittande presidenten Bashar al-Assad i inbördeskriget i Syrien.

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 14 kl. 16:11

Offensiven mot Homs fortsätter

Syriska regimtrupper fortsätter sin offensiv mot rebellkontrollerade områden i staden Homs. Offensiven inleddes under tisdagen och befaras vara mycket blodig, dödssiffror hade ännu på fredagen inte offentliggjorts. Delar av centrala Homs kontrolleras av rebeller som vill störta den sittande presidenten Bashar al-Assad i inbördeskriget i Syrien.

BT - 06 jul 14 kl. 21:07

Belägring av separatistfästen inleds

De ukrainska styrkorna har medvind och verkar ha laddat om under vapenvilan. Återtagandet av flera städer i östra Ukraina har stor strategisk betydelse. Nu belägras Donetsk och Luhansk.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 15 kl. 04:00

Belägrat sagoland

På väg hem från skolan skriver pojken några ord på en husvägg: "Folket vill störta regimen". Han grips. Hans naglar dras ut.

BT - 07 feb 14 kl. 11:39

Äldre, barn, kvinnor får lämna Homs

Alla kvinnor, barn, män över 55 år och skadade ska få lämna det belägrade området i den syriska staden Homs, enligt Ryssland. Eldupphör ska råda i tre dagar. De stridande parterna i Homs har kommit överens om villkoren, säger det ryska utrikesdepartementet enligt Interfax.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Person befaras ha brunnit inne i villabrand

En villa utanför Norrtälje i Stockholms län totalförstördes efter en brand under skärtorsdagen. En person som är skriven på adressen saknas fortfarande..

DN - 7 timmar sedan

Högt tryck i hönseriet inför påsk

Det är högt tryck i det lilla äggpackeriet i Österhaninge veckan före påsk.  Men konsumtionen av Krav-märkta ägg minskar på stockholmarnas påskbord på tvärs med ett utbrett miljömedvetande.  – Många som målar och blåser ägg väljer det billigare alternativet när de beställer mer än vanligt, säger Peter Jonsson, hönsbonde på Sanda hönseri.

DN - 8 timmar sedan

Sekunddrama när Saint Louis vände

Ett tidigt mål avgjorde i San Jose, och ett sent i Winnipeg. Nu har Saint Louis och Vegas båda 3–2 i matcher i NHL:s åttondelsfinaler..

DN - 8 timmar sedan

Pekka Lindmark – stjärna före miljonkontrakten: ”30 år för tidig”

Hockeymålvakten Peter ”Pekka” Lindmark tog SM- och VM-guld, fällde den ryska ishockeybjörnen och blev vald till världens bäste. Men det var innan de stora pengarna kom in bland de svenska hockeyspelarna. – Jag var 30 år för tidig, konstaterar han lugnt och utan bitterhet..

DN - 8 timmar sedan

Långfredag - här kan du läsa dagens e-DN

I dag är det långfredag och ingen papperstidning kommer i brevlådan. Men självklart kan alla prenumeranter läsa DN som pdf genom att logga in här. .

DN - 8 timmar sedan

Assange: Ecuador begär att förre utrikesministern grips

Ecuadors tidigare utrikesminister Ricardo Patino begärs gripen av landets statsåklagare. Han anklagas för uppvigling mot den nye presidenten Lenín Moreno, och för samröre med Wikileaks, och är internationellt efterlyst. .

DN - 17 timmar sedan

Regeringen har utsett ny ambassadör i Kina

Helena Sångeland blir Sveriges nya ambassadör i Peking, meddelar utrikesdepartementet. Hon efterträder därmed Anna Lindstedt, som utreds för brott mot rikets säkerhet efter ett uppmärksammat möte om fängslade svensken Gui Minhai. .

DN - 17 timmar sedan

Påskrysare när Djurgården blev klart för SM-final

KARLSTAD. Kampen om finalplatsen mellan Färjestad och Djurgården blev en riktig rysare. Att Dick Axelsson hade en av huvudrollerna dramat var föga förvånande, men den här gången han får dela hjälterollen med Sebastian Strandberg och Adam Redieborn.

DN - 18 timmar sedan

Skottlossning i Bagarmossen gav sex års fängelse

Tre unga män skadades efter en tumultartad sammandrabbning i Bagarmossen i september. Två av dem skottskadades i benen.  Nu döms den tredje mannen för synnerligen grov misshandel till mer än sex års fängelse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.