SVT > Videos

Thursday, 25 April, 17:22

SVT - 19 jul 11 kl. 19:04

Kommunen tjänar på försäljningDet är många som delar på kakan när Helsingborg säljer sin guldklimp till holländska Utrecht. En av vinnarna är Helsingborgs kommun som nu kan få tillbaka miljonerna de en gång lånade ut till HIF. Men huvudpersonen själv, Alexander Gerndt, vill inte ens medge att affären är klar. Medverkande: Per Lärka, reporter Alexander Gerndt, Helsingborgs IF Claes Ohlsson, ordförande HIF Linda Ekström, fotograf och redigerare.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Helsingborg, Utrecht, Helsingborgs, HIF, Gerndt, Lärka, IF, Ohlsson, Ekström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, tjänar, försäljning
Barometern - 05 maj 14 kl. 07:27

Försäljning av Balder är en förlustaffär

En försäljning av Kommunhuset Balder i Nybro ökar Kommunens hyreskostnad med fem miljoner kronor. Om vi ska ta igen den ökade kostnaden på försäljningen måsten vi få in ett gigantiskt belopp, som gör affären omöjlig.
I det kommunala fastighetspaketet ingår en för­säljning av kommunhuset Balder.

YLE - 12 nov 14 kl. 06:14

Det lönar sig att bygga i Hangö

Är du i byggtagen och vill ha så låga kommunala avgifter som möjligt? Då ska du inte bosätta dig i Sjundeå, Raseborg eller Ingå - utan i Hangö. Det kommer fram i Svenska Yles jämförelse av avgifterna för småhusbyggen.

SmålandsPosten - 26 mar 14 kl. 06:20

7,7 miljoner bättre än budget

En stor del av kommunfullmäktigemötet i Uppvidinge i går kväll handlade om årsredovisningen för 2013. Kommunen gjorde ett plusresultat med 11,1 miljoner kronor. Resultatet var 7,7 miljoner bättre än budget.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

YLE - 02 sep 17 kl. 08:00

Kimitoöns pensionärer på barrikaderna för Almahemmet

Pensionärer på Kimitoön samlar namn till förmån för en renovering av det kommunala äldreboendet Almahemmet. Listor kommer att finnas utplacerade på olika håll på ön från och med medlet av september. Carl-Erik Wasén är ordförande för Kimito pensionärsförening och förklarar varför pensionärerna understöder en renovering av Almahemmet, så här: - Vi tycker att det är ett tryggt ställe.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 09:11

"Med en nya arena blir möjligheterna enorma"

Foto:
Arenaboomen löper i expressfart runt om i idrottssverige. I Växjö jobbade kommunen och föreningarna fram en unik modell för att drömmen om en arenastad skulle bli verklighet. En modell där klubbarna äger och driver sina arenor och där kommunen har ställt upp som finansiär och garant.

SmålandsPosten - 05 nov 13 kl. 06:25

Miljoninvesteringar i Hovmantorp

6,1 miljoner kronor. Så mycket tros det kosta att anlägga en ny gata, gräva för vatten och avlopp samt fjärrvärme på Oxnabben i Hovmantorp. Men det är högst osäkert om fjärrvärmen kommer att dras fram.

SmålandsPosten - 10 nov 14 kl. 22:36

Öman om Öster: "Skulle bli ofantligt starka tillsammans"

Östers ordförande Sven Johannesson drömmer om Roar Hansens återkomst.
Växjös kommunalråd Bo Frank vill att Öster fortsätter att driva Myresjöhus Arena.
Och Växjö Lakers vd Anders Öman ser synergieffekter genom ett samarbete mellan Arenastadsgrannarna.

Barometern - 11 nov 13 kl. 07:35

En budget för tillväxt

Sänk kommunalskatten i Kalmar. Det kan locka både företagare och andra att flytta till Kalmar. En process som ger utveckling och ökade skatteintäkter.

BT - 09 okt 12 kl. 09:24

Ridklubben ny ägare till Ljungaskog

Svenljunga ridklubb får köpa ridanläggningen Ljungaskog ? för drygt 700 000 kronor.
Det beslutade kommunfullmäktige i går.

Trelleborgs Allehanda - 13 sep 14 kl. 16:33

Politiska tungviktare drabbade samman

Foto: Tomas Nyberg
Missade du TA:s debatt mellan Ulf Bingsgård (M) och Torbjörn Karlsson (S) i dag? Ingen fara, TA ger dig här ett längre referat av debatten.
Har femklövern med Moderaterna i spetsen gjort tillräckligt för kommunens bästa?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.