DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 15:55

DI - 19 jul 11 kl. 19:03

Kraven på Saab samlas på hög hos KronofogdenAntalet krav på Saab Automobile fortsätter att växa hos Kronofogden i Uddevalla. Totalt rör det sig nu om 101 ärenden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Saab, Kronofogden, Saab Automobile, Uddevalla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraven, Saab, samlaspå hög , hos, Kronofogden
DI - 16 apr 11 kl. 15:37

Nu ligger Saab-bollen hos EIB

Efter att regeringen gett sitt godkännande till förändringar i de lån som Saab har hos Europeiska Investeringsbanken (EIB) ligger nu bollen hos EIB, förklarar Daniel Barr på Riksgälden, som hanterar ärendet för statens räkning..

Jönköpingsnytt - 28 apr 11 kl. 15:29

Saab-försäljningen hos Holmgrens halverades i april

Ovissheten har varit stor i spåren av Saab-krisen, tills idag då en ljusning kunde skönjas. Hos återförsäljaren Holmgrens i Jönköping har en tydlig nedgång i Saab-försäljningen märkts på senare tid. - I april har försäljningen minskat kraftigt, säger Stefan Erixson, försäljningschef hos Holmgrens Bil..

DN - 22 jul 11 kl. 13:13

Flera fodringar mot Saab Tools hos fogden

Kronofogden har fem ärenden som rör Saab Automobile Tools AB. Det rör sig om fordringar på drygt 11 miljoner kronor..

DI - 22 jul 11 kl. 14:01

Flera fordringar mot Saab Tools hos fogden

Kronofogden har fem ärenden som rör Saab Automobile Tools AB. Det rör sig om fordringar på drygt 11 miljoner kronor. Swepart Verktyg AB, det företag som begärt Tools i konkurs, ligger inte bakom någon av dessa..

BT - 11 aug 11 kl. 14:08

Många Saabskulder hos fogden

Ett 100-tal krav mot Saab ligger hos Kronofogden. ? Har inte Saab frivilligt betalat de aktuella skulderna då går vi i första hand in och tittar på bankmedel och kontanter, säger Hans Ryberg, chef för verkställighetsavdelningen.

BT - 26 apr 11 kl. 15:34

Inget klartecken för Saab från GM än

Europeiska investeringsbanken (EIB) hade vid lunchtid ännu inte fått något "färdigt godkännande från GM av Saabs paket för likviditetsstärkande åtgärder", skriver Eva Srejber, vice vd på EIB i en kommentar till TT.
"Jag har stor förståelse för att det aktuella läget är mycket svårt och påfrestande för alla som arbetar på Saab och hos dess underleverantörer. Vi arbetar med de andra tre partnerna för att lösa det som återstår", skriver hon.

BT - 26 apr 11 kl. 19:18

Avgörande nära om ägandet i Saab

Den ryske finansmannen Vladimir Antonov satt i dag i möte med Riksgäldens chef Bo Lundgren för att diskutera Saabs framtid. Inom några dagar räknar Lundgren med att kunna ge besked om ägarbilden i Saab.
- Vi har ställt frågor och vi har fått svar, sade Bo Lundgren.

TA - 26 apr 11 kl. 11:34

Inget klartecken för Saab från GM än

Europeiska investeringsbanken har ännu inte fått något "färdigt godkännande från GM av Saabs paket för likviditetsstärkande åtgärder". Enligt Spyker pågår också förhandlingar med fler parter än finansmannen Antonov.
General Motors har inga besked till Europeiska investeringsbanken ännu när det gäller Saabs framtid.

Nyhetskanalen - 16 apr 11 kl. 10:48

Saab-bollen ligger hos EIB

Efter att regeringen gett sitt godkännande till förändringar i de lån som Saab har hos Europeiska Investeringsbanken (EIB) ligger nu bollen hos EIB, förklarar Daniel Barr på Riksgälden, som hanterar ärendet för statens räkning..

Nerikes Allehanda - 14 apr 16 kl. 05:14

Höj lönerna – sänk inte kraven!

Tänk dig att någon sa att vi ska sänka kraven på utbildning hos läkarna eftersom det är brist på just läkare. Att de som ska operera ditt barn visserligen inte är legitimerade kirurger, men att den ena har jobbat inom vården länge och sett hur andra gjort. Skulle du acceptera det?

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 2 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 3 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 4 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 4 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 5 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 6 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 6 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 6 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 7 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.