SvD > Nyheter

Saturday, 20 April, 03:35

SvD - 19 jul 11 kl. 18:57

Fyra Lex Maria-fall på två dagars anställningFlera grova misstag ? riskerar indragen läkarlegitimation..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Lex Maria

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, Lex, Maria-fall, två, dagars, anställning
Nyhetskanalen - 18 maj 11 kl. 02:40

Få lex Maria-fall utanför sjukhus

Förra året gjorde ambulanssjukvården en miljon utryckningar. Under den tiden anmäldes 19 fall enligt lex Maria, vilket kan vara ett tecken på att det slarvas med patientsäkerheten, enligt Socialstyrelsen..

Barometern - 02 maj 14 kl. 21:18

Hjärtinfarkt utreds som Lex Maria-fall


Mannen kom in med akut bröstsmärta. EKG togs med "väsentligt" normala resultat men ett blodprov visade en lätt avvikelse. Efter fem timmar var dock mannen smärtfri och fick åka hem.

Nyheter 24 - 12 mar 12 kl. 12:27

Lex Maria-anmälningar fortsätter öka - här är de mest udda


En patient fick amputera tån sedan personalen tagit fel på skostorlekarna. Och anmälningarna om misstag på sjukhus fortsätter att öka. SVERIGE.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 07:36

Få vårdbrister lex Maria-anmäls


Vården i Skåne anmäler i många fall inte allvarliga händelser till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Detta trots att en vårdgivare är skyldig att anmäla enligt lex Maria om en patient riskerar att få allvarliga skador, rapporterar TV4 Nyheterna Malmö.En genomgång som TV4 har gjort visar att av de 46 tillfällen som IVO sedan i somras kritiserat vården i Skåne så är det bara åtta av dessa tillfällen som har anmälts enligt lex Maria.

BT - 13 jan 14 kl. 07:37

Få vårdbrister lex Maria-anmäls

Vården i Skåne anmäler i många fall inte allvarliga händelser till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Detta trots att en vårdgivare är skyldig att anmäla enligt lex Maria om en patient riskerar att få allvarliga skador, rapporterar TV4 Nyheterna Malmö. En genomgång som TV4 har gjort visar att av de 46 tillfällen som IVO sedan i somras kritiserat vården i Skåne så är det bara åtta av dessa tillfällen som har anmälts enligt lex Maria.

TA - 13 jan 14 kl. 07:36

Få vårdbrister lex Maria-anmäls

Vården i Skåne anmäler i många fall inte allvarliga händelser till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.
Detta trots att en vårdgivare är skyldig att anmäla enligt lex Maria om en patient riskerar att få allvarliga skador, rapporterar TV4 Nyheterna Malmö. En genomgång som TV4 har gjort visar att av de 46 tillfällen som IVO sedan i somras kritiserat vården i Skåne så är det bara åtta av dessa tillfällen som har anmälts enligt lex Maria.

Corren - 01 apr 12 kl. 21:10

För få fall anmäls enligt Lex Maria

Endast vart femte fall där patienter drabbas av en allvarlig vårdskada och som enligt regelverket borde anmälas enligt Lex Maria, anmäls i verkligheten..

NT - 02 apr 12 kl. 09:35

Få fall anmäls enligt lex Maria

Endast vart femte fall där patienter drabbats av allvarlig skada i samband med vård i Östergötland o som borde ha anmälts enligt Lex Maria, anmäls i verkligheten. Nu ser Landstinget över sina rutiner för att åtgärda bristerna som kommit fram i en ny avhandling..

Västerbottens Folkblad - 12 nov 13 kl. 11:41

Demenssjuk föll – anmält enligt Lex Maria

Den demenssjuke lämnades utan tillsyn. Det slutade med ett fall i en ramp och en befarad höftfraktur. Det hela inträffade i augusti på ett demensboende i Nordmaling och har nu anmälts enligt Lex Maria.

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 11 kl. 12:10

76 lex Maria-anmälningar på Sus 2010

Under 2010 har chefsläkarna på Skånes universitetssjukhus (Sus) i Lund och Malmö bedömt 452 ärenden om avvikelser och störningar i vården. I 76 fall, där patienterna utsattes för risker eller direkt skada, gjordes anmälningar enligt lex Maria till Socialstyrelsen..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.