Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 23 April, 09:27

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 18:30

Kunder värderar kvitton högtMånga struntar ofta i kvittot när det handlas i butiker. Men samtidigt tror åtta av tio kunder att kassakvittona spelar stor roll för att garantera rättvis konkurrens. Det visar en undersökning som Skatteverket gjort för att kontrollera förra årets nya lag ? som säger att handlare är skyldiga att erbjuda kunden kvitton efter ett köp..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skatteverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kunder, värderar, kvitton, högt
Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 15:41

Gamla kvitton för nytt fusk

Restauranger ger kunder gamla kvitton för att slippa redovisa intäkter. Fusket är enligt Skatteverket utbrett och tros vara ett resultat av nya kassaregisterlagen. Branschen ifrågasätter att fusket skulle vara spritt.

VA - 20 jul 11 kl. 11:40

Kvitton värderas högt

20 juli Förstora Många struntar ofta i kvittot när det handlas i butiker. Men samtidigt tror åtta av tio kunder att kassakvittona spelar stor roll för att garantera rättvis konkurrens. Det visar en undersökning som Skatteverket gjort för att kontrollera förra årets nya lag ?

BT - 30 okt 11 kl. 14:32

Gamla kvitton krogarnas nya fusk

Restauranger ger kunder gamla kvitton för att slippa redovisa intäkter. Fusket är enligt Skatteverket utbrett och nu intensifieras kontrollerna.
Företeelsen tros vara ett resultat av den nya kassaregisterlagen som trädde i kraft i fjol.

UNT - 06 maj 14 kl. 20:00

Struntade i kvitton av miljöskäl

Ägaren till en livsmedelsbutik i Uppsala förklarade att hon med hänsyn till miljön inte skrev ut kvitton till alla kunder..

SVT - 01 jan 15 kl. 17:35

Lag om kvitton skapar irritation

För fyra år sedan infördes kassaregisterlagen som innebär att handlare ska ha ett godkänt kassasystem och kunden alltid ska erbjudas kvitto. För staten har lagen inneburit skatteintäkter i mångmiljardklassen, men för många handlare och kunder innebär lagen mest väldigt många kvitton..

Expressen - 29 nov 15 kl. 21:28

Najib, 21, fick kvitton med hakkors: "Ett hot"

Najib Begi, 21, fick kvitton med hakkors från kunder när han stod i baren på O'learys i Hudiksvall. Han tycker att Sverige har blivit ett otryggt land för invandrare. – Det är fruktansvärt, säger han..

Blekinge Läns tidning - 16 dec 17 kl. 05:00

Nu blir det färre kvitton

Sedan en tid tillbaka skriver Hemmakväll enbart ut kvitto till de kunder som ber om det. Allt för att spara in på miljön och allt det papper som gick åt till kvitton som i 95 procents fall bara slängdes. – Jag tycker att det här fungerar jättebra, säger vice butikschefen i Karlskrona..

Länstidningen i Jämtland - 17 maj 18 kl. 15:18

Hemköp och City Gross inför digitala kvitton: "Fördelarna är många för kunder och medarbetare"

1,7 miljarder papperskvitton skrivs ut varje år – enligt Svensk Handel. Det börjar dock bli allt vanligare med att få sitt kvitto digitalt. Därför kommer både Hemköp och City Gross att införa digitala kvitton i sina butiker runt om i landet..

Dagensanalys.se - 02 mar 18 kl. 09:36

Nio av tio kunder har inget emot att ge personuppgifter till e-butiker

De allra flesta konsumenterna på nätet delar gärna med sig av uppgifter om sig själva, men förväntar sig att företagen använder det för att skapa en mer personligt anpassad shoppingupplevelse. Många e-handlare misslyckas dock med detta, enligt en undersökning från Episerver. 87 procent av kunderna har inget emot att dela med sig av sina personuppgifter i utbyte mot en bättre shoppingupplevelse på nätet.

BT - 23 maj 18 kl. 06:34

Stormarknadskedjan inför digitala kvitton

På fredag stänger stormarknadskedjan City Gross av de automatiska kvittoutskrifterna i samtliga sina 42 butiker. I Borås har den nya metoden redan testats i vecka. – Vi har fått ett positivt mottagande från våra kunder, säger kassachefen Ing-Marie Eliasson..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Electrolux går mot strömmen

Stockholmsbörsen inleder handelsveckan svagt nedåt. Efter några minuters handel har OMXS-index sjunkit 0,1 procent. Vitvarujätten Electrolux går mot strömmen och rusar cirka 3 procent i öppningshandeln efter att konkurrenten Whirlpool leverat ett starkt.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fimpen största skräpboven på stranden

Fimpar från cigaretter är numera det vanligaste skräpet utmed svenska stränder, enligt en rapport från organisationen Håll Sverige rent. – Vi har länge vetat att cigarettfimpen är skräpets värsting. Efter förra årets långa och varma badsommar klättrade.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Risk för riksrätt gör inte Trump sömnlös

USA:s president Donald Trump hävdar att kongressen inte kan ställa honom inför riksrätt med anledning av den så kallade Rysslandsutredningen. Vid ett möte med journalister i Vita Huset fick Trump frågan om han var orolig över att detta skulle kunna händ.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tid mellan död och begravning allt längre

Det går allt längre tid mellan dödsfall och begravningar i Sverige, rapporterar SVT Nyheter Öst. 2012 kom en ny lag som slog fast att det ska gå högst 30 dagar mellan död och begravning. Tidigare var den tiden 60 dagar.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Waste of Space Orchestra: Detta betyder krig

Jonn Palmér Jeppsson hör ljudet av musikalisk krigsförklaring och gillar det..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

"Man lever ett gladare liv med sång"

Gabriel Forss hämtar kraften ur körsången..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ingen flygskam i kroppen

Är det coolt att år 2019 brygga öl i flygkabinen?.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Kullabo riskerar dryga böter för bortglömda vapen

Förvarade sina gevär hos en bekant..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Vikbara Samsuntelefoner dras tillbaka

Sydkoreanska mobiljätten Samsung återkallar samtliga provexemplar av den vikbara telefonen Galaxy Fold efter rapporter om defekta skärmar, rapporterar en källa med god insyn i företaget. Lanseringen av Galaxy Fold var planerad till den 26 april, men stö.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Polisjakt ledde till gödselbrunn

Polisens jakt på en bil i Högsby kommun i Småland under natten slutade vid en gödselbrunn. Poliserna hörde ett plask och mycket riktigt – nere i gödselbrunnen låg bilföraren. Det visade sig vara en man i 18-årsåldern som nu är misstänkt för olovlig körn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.