Opinionen.se > Opinion

Thursday, 18 April, 19:49

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kunder värderar kvitton högt
Många struntar ofta i kvittot när det handlas i butiker. Men samtidigt tror åtta av tio kunder att kassakvittona spelar stor roll för att garantera rättvis konkurrens. Det visar en undersökning som Skatteverket gjort för att kontrollera förra årets nya lag – som säger att handlare är skyldiga att erbjuda kunden kvitton efter ett köp. Kvittofusk orsakar en förlust av skatteintäkter på 20 miljoner kronor varje år, enligt beräkningar från Skatteverket..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Skatteverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kunder, värderar, kvitton, högt
Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 15:41

Gamla kvitton för nytt fusk

Restauranger ger kunder gamla kvitton för att slippa redovisa intäkter. Fusket är enligt Skatteverket utbrett och tros vara ett resultat av nya kassaregisterlagen. Branschen ifrågasätter att fusket skulle vara spritt.

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 18:30

Kunder värderar kvitton högt

Många struntar ofta i kvittot när det handlas i butiker. Men samtidigt tror åtta av tio kunder att kassakvittona spelar stor roll för att garantera rättvis konkurrens. Det visar en undersökning som Skatteverket gjort för att kontrollera förra årets nya lag ?

VA - 20 jul 11 kl. 11:40

Kvitton värderas högt

20 juli Förstora Många struntar ofta i kvittot när det handlas i butiker. Men samtidigt tror åtta av tio kunder att kassakvittona spelar stor roll för att garantera rättvis konkurrens. Det visar en undersökning som Skatteverket gjort för att kontrollera förra årets nya lag ?

BT - 30 okt 11 kl. 14:32

Gamla kvitton krogarnas nya fusk

Restauranger ger kunder gamla kvitton för att slippa redovisa intäkter. Fusket är enligt Skatteverket utbrett och nu intensifieras kontrollerna.
Företeelsen tros vara ett resultat av den nya kassaregisterlagen som trädde i kraft i fjol.

UNT - 06 maj 14 kl. 20:00

Struntade i kvitton av miljöskäl

Ägaren till en livsmedelsbutik i Uppsala förklarade att hon med hänsyn till miljön inte skrev ut kvitton till alla kunder..

SVT - 01 jan 15 kl. 17:35

Lag om kvitton skapar irritation

För fyra år sedan infördes kassaregisterlagen som innebär att handlare ska ha ett godkänt kassasystem och kunden alltid ska erbjudas kvitto. För staten har lagen inneburit skatteintäkter i mångmiljardklassen, men för många handlare och kunder innebär lagen mest väldigt många kvitton..

Expressen - 29 nov 15 kl. 21:28

Najib, 21, fick kvitton med hakkors: "Ett hot"

Najib Begi, 21, fick kvitton med hakkors från kunder när han stod i baren på O'learys i Hudiksvall. Han tycker att Sverige har blivit ett otryggt land för invandrare. – Det är fruktansvärt, säger han..

Blekinge Läns tidning - 16 dec 17 kl. 05:00

Nu blir det färre kvitton

Sedan en tid tillbaka skriver Hemmakväll enbart ut kvitto till de kunder som ber om det. Allt för att spara in på miljön och allt det papper som gick åt till kvitton som i 95 procents fall bara slängdes. – Jag tycker att det här fungerar jättebra, säger vice butikschefen i Karlskrona..

Länstidningen i Jämtland - 17 maj 18 kl. 15:18

Hemköp och City Gross inför digitala kvitton: "Fördelarna är många för kunder och medarbetare"

1,7 miljarder papperskvitton skrivs ut varje år – enligt Svensk Handel. Det börjar dock bli allt vanligare med att få sitt kvitto digitalt. Därför kommer både Hemköp och City Gross att införa digitala kvitton i sina butiker runt om i landet..

Dagensanalys.se - 02 mar 18 kl. 09:36

Nio av tio kunder har inget emot att ge personuppgifter till e-butiker

De allra flesta konsumenterna på nätet delar gärna med sig av uppgifter om sig själva, men förväntar sig att företagen använder det för att skapa en mer personligt anpassad shoppingupplevelse. Många e-handlare misslyckas dock med detta, enligt en undersökning från Episerver. 87 procent av kunderna har inget emot att dela med sig av sina personuppgifter i utbyte mot en bättre shoppingupplevelse på nätet.

BT - 23 maj 18 kl. 06:34

Stormarknadskedjan inför digitala kvitton

På fredag stänger stormarknadskedjan City Gross av de automatiska kvittoutskrifterna i samtliga sina 42 butiker. I Borås har den nya metoden redan testats i vecka. – Vi har fått ett positivt mottagande från våra kunder, säger kassachefen Ing-Marie Eliasson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.