SvD > Nyheter

Wednesday, 24 April, 15:11

SvD - 19 jul 11 kl. 17:56

?Därför välkomnar jag lärarbristen?Metta Fjelkner: Bör få arbetsgivarna att betala bättre..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Fjelkner

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför välkomnarjag , lärarbristen
YLE - 16 apr 14 kl. 11:55

ÅA:s extra lärarutbildning i H:fors får tack men väcker frågor

Myndigheter och politiker i Helsingfors välkomnar Åbo Akademis initiativ att starta temporär utlokaliserad klasslärarutbildning i Helsingfors. Samtidigt hoppas man på långsiktigare lösningar och samarbete mellan universitet i framtiden. Åbo Akademi har inlett förberedelserna för att kunna erbjuda en extra antagning för 20 tilläggsplatser inom klasslärarutbildningen i Helsingfors i höst.

TA - 15 okt 14 kl. 16:24

Nya satsningar på skolan

Foto: Henrik Montgomery/TT
Högre lärarlöner, mer personal i förskolan och mindre barngrupper finns med i regeringens nya giv för skolan. - Det går inte att överskatta skolans betydelse för vår gemensamma framtid, säger statsminister Stefan Löfven.
Enligt Stefan Löfven handlar det totalt om 3,4 miljarder kronor nästa år i ökade satsningar på skolan.

YLE - 12 maj 17 kl. 06:49

Klasslärarna i huvudstadsregionen har praktiserat – erfarenheterna enbart positiva

Erfarenheterna från den här vårens samarbete mellan partnerskolorna i huvudstadsregionen och klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet är enbart goda. Studenterna, lärarna, eleverna och föräldrarna är alla av samma åsikt. Men på fackligt håll finns en principiell skepsis till att man bryter mönster.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.