Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 23 April, 13:22

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 17:20

Försvaret utreds för mutbrottChefsåklagare Alf Johansson på Riksenheten mot korruption har i dag inlett en förundersökning om mutbrott och bestickning mot Försvarsmakten, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Förundersökningen gäller om det gick korrekt till vid den upphandling om reklam som försvaret gjorde med en mediebyrå 2007..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Alf Johansson, Riksenheten, Försvarsmakten, Sveriges Radio Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaretutreds för , mutbrott
BT - 02 sep 14 kl. 11:27

Fastighetschef döms för mutbrott

Chef vid Kriminalvården och hans kumpan döms för grovt mutbrott och medhjälp till grovt mutbrott. Straffet sattes till cirka tre års fängelse. Det handlar om över 40 miljoner kronor i utlovade och utbetalda mutor inom Kriminalvården, enligt åtalet.

Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 13:18

OECD kritiserar svensk slapphet om mutbrott

Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD riktar skarp kritik mot Sverige för slapp hantering av misstänkta mutbrott.Från svensk sida påpekar man att lagstiftningen på området skärps om en vecka.OECD konstaterar att inte ett enda svensk bolag åtalats för mutbrott på utländsk mark de senaste åtta åren.

Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 13:18

OECD: Slapp hantering av mutbrott i Sverige

Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD riktar skarp kritik mot Sverige för slapp hantering av misstänkta mutbrott.Från svensk sida påpekar man att lagstiftningen på området skärps om en vecka.OECD konstaterar att inte ett enda svensk bolag åtalats för mutbrott på utländsk mark de senaste åtta åren.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Misstänkt mutbrott på myndighet

En man som arbetar på en statlig myndighet i Malmö utreds nu misstänkt för mutbrott.Mannen arbetar med tillståndsverksamhet och misstänks för mutbrott som skedde för några år sedan.Statsåklagare Nils-Eric Schultz på Riksenheten för mutbrott som leder förundersökningen vill inte kommentera fallet i övrigt, uppger SR P4 Malmöhus..

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 11:21

Fastighetschef döms för mutbrott

Chef vid Kriminalvården döms för grovt mutbrott till drygt tre års fängelse vid Stockholms tingsrätt.
Det handlar om över 40 miljoner kronor i utlovade och utbetalda mutor inom Kriminalvården, enligt åtalet. Pengar betalades ut i samband med planering och byggen av anstalter i Östersund, i Haparanda, i Skåne, Saltvik i Härnösand, häktet i Sollentuna och polishuset i Linköping.

YLE - 06 apr 17 kl. 09:58

Justitieministern startar utredning om mutbrott

Justitieminister Jari Lindström (Sannf) vill veta hur väl straffprocesserna vid mutbrott fungerar. OECD pekade på problem i utredningarna av mutbrott och rättsprocesserna kring korruption i Finland i en rapport i mars. – Syftet med utredningen är att fästa uppmärksamhet också vid mutbrott som sker i Finland, säger justitieminister Lindström.

Dagens PS - 12 jul 17 kl. 09:54

De slipper åtal för mutbrott

Det här uppger Di.se. Den tidigare finansministern Anders Borg, som numera är  bland annat vice ordförande i investmentbolaget Kinnevik, och Handelsbankens ordförande Pär Boman – tidigare bankens vd – var misstänkta för mutbrott i samband med jaktresor som skogsbolaget Holmen bekostat.

Cornucopia - 01 jan 16 kl. 21:07

Vem tar hand om barnen i det återupprättade totalförsvaret?

I gamla invasionsförsvaret tjänstgjorde främst män och de frivilliga försvarskvinnorganisationerna organiserade barnomsorg åt sina tjänstgörande kvinnor. Idag har vi fortfarande en majoritet män inom försvaret, men även många kvinnor och inte sällan är deras livspartner också engagerad inom totalförsvaret. Fast det finns ingen organisation för att ta hand om dessas gemensamma barn i händelse av svensk mobilisering.

Kristianstadsbladet - 30 jan 13 kl. 13:21

Kritik mot Reinfeldt om försvaret

Att statsminister Fredrik Reinfeldt beskrev försvaret som ett "särintresse" har väckt kraftig kritik i Alliansleden.
Ordet är inte rätt beteckning på försvaret, anser Lars-Ingvar Ljungman, kommunalråd i Vellinge och ordförande i Moderaternas valberedning, efter statsministerns inlägg i debatten om Sveriges försvarsförmåga. - Det känns lite malplacerat, säger Ljungman till TT.

Sydsvenskan - 23 mar 11 kl. 10:15

Sex personer misstänks för mutbrott

Fabege dras allt mer in i muthärvan kring bygget av Nationalarenan i Solna.
Mutmisstankarna har sin bakgrund i att Solnas tidigare stadsdirektör Sune Reinhold tagit emot 600 000 kronor i konsultarvoden från ägarna till det bolag som bygger den nya nationalarenan i Solna, Arenabolaget.Åklagaren Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption vill inte avslöja de sex mutmisstänktas namn men storägare i Arenabolaget är bland andra Fabege och systerbolaget Peab med 17 respektive 11 procent av aktierna.

Sydsvenskan - 03 okt 11 kl. 16:23

Advokat åtalad för mutbrott

En brottmålsadvokat i Helsingborg har åtalats för mutbrott. Advokaten misstänks ha tagit emot 50 000 kronor och en flaska sprit från modern till en av sina klienter.
Mamman hävdar att hon strax före sonens rättegång lämnat över pengarna eftersom advokaten krävt det.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Skånskt innovationsbolag i mångmiljonavtal med globalt företag

Avtalet värderas till 30 miljoner kronor..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Algerisk miljardär hålls fortsatt fängslad

Issad Rebrab, ansedd som Algeriets rikaste man, hålls i fängsligt förvar på åklagarens order efter att han gripits under måndagen. Rebrab, av Forbes rankad som Algeriets rikaste och Afrikas sjätte rikaste man, misstänks bland annat för att ha gett falsk.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Biotoppen: ”Shazam!” kvar som etta

Superhjältar, animerat och skräck – det var vad biopubliken ville se under påskhelgen. "Shazam!" ligger kvar som etta på den svenska biotoppen, med skräckfilmen "The curse of La Llorona" som högsta nykomling på tredje plats.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Hotades med batong och kniv vid lägenhetsrån

Under flera timmar hotades mannen med kniv och batong samtidigt som två män sökte igenom hans lägenhet i Kalmar. Nu åtalas två män i 30-årsåldern misstänkta för grovt rån, rapporterar SVT Nyheter Småland. Lägenhetsinnehavaren tvingades sitta på en stol.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Öppen dörr lockade tjuv i Höganäs

Husägare blev av med plånbok..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Så ska regnvattnet tas tillvara – nya våtmarker kan skapas i Ängelholm

Sex platser i kommunen utreds efter kartläggning av regnvattnet..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Officiell bok om Avicii kommer nästa år

Nästa år kommer en auktoriserad biografi om musikproducenten och världsartisten Tim "Avicii" Bergling, skriver förlaget Bonnier i ett pressmeddelande. Boken skrivs av journalisten Måns Mosesson, som tidigare har berättat om Aviciis livsöde i Dagens Nyhe.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sterlings förslag: Poängavdrag för rasism

Skippa böter och inför i stället poängavdrag samt matcher utan publik. Det är Raheem Sterlings förslag för att få borta rasismen från fotbollen. "Det låter hårt men vilket fan skulle våga bete sig rasistiskt om det skulle kunna betyda nedflyttning för d.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bara en minister är skriven i hyresrätt

Medan cirka 30 procent av svenska hushåll bor i hyresrätter är motsvarande siffra i regeringen bara 4 procent – vilka utgörs av socialminister Lena Hallengren (S), rapporterar Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra. Tidningen har frågat alla statsråd o.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Begler: Jag slutade inte frivilligt

Försäkringskassans petade generaldirektör Ann-Marie Begler går emot regeringskansliets uppgifter om att hon slutade frivilligt. Hon skriver, i svar till riksdagens konstitutionsutskott (KU), att den beskrivningen är en "total nyhet" för henne. KU har st.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.