DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 23 April, 23:13

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Kritik mot fastighetsägare i HovgårdenRichard Forslund i Hovgården är arg och besviken på fastighetsägarna Boende i Borlänge AB.
Varmvattnet i lägenheten håller låg temperatur, radonhalten är för hög. Det har miljökontoret konstaterat.
Tvisten har nu gått vidare till hyresnämnden..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Hovgården, Forslund, Boende, Borlänge AB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , fastighetsägarei , Hovgården
Skånskan - 09 nov 16 kl. 20:04

Sju fastighetsägare i projekt för solceller

MALMÖ Sju fastighetsägare deltar i ett stort projekt med solceller i Sofielund. Och det är tak på totalt nio fastigheter i området som ingår.
Projektet drivs av EON och Fastighetsägare Sofielund i samarbete med stadsbyggnadskontoret.

BT - 05 sep 14 kl. 20:08

Fastighetsägare trötta på fortkörare

På Skogsrydsvägen i Frufällan är det 50 kilometer i timmen som gäller, men den raka vägbanan lockar till högre hastigheter. Fastighetsägare i området ber nu kommunen i en skrivelse att ta över väghållningen från Trafikverket. Susanne Nejderås och dottern Olivia Nejderås bor utmed Skogsrydsvägen i Frufällan.

Barometern - 29 jan 19 kl. 10:55

Fastighetsägare kan inte komma åt sin mark

En fastighetsägare ville ha strandskyddsdispens för att få bygga en väg fram till sin fastighet i skärgården. Samhällsbyggnadsnämnden gav grönt ljus men sedan sade länsstyrelsen nej. Nu har fastighetsägaren överklagat till mark- och miljödomstolen.

Sydsvenskan - 13 apr 15 kl. 04:00

Fastighetsägare får böta för ny skorsten

En fastighetsägare i Lomma får böta för att han bytte skorsten utan att ha anmält åtgärden till kommunen. Mannen menar att det snarare rörde sig om en reparation än ett byte. Han påpekar också att entreprenören aldrig informerade om att ingreppet krävde tillstånd.

YA - 06 feb 19 kl. 13:31

Fastighetsägare anmäld – och anmäler själv

En fastighetsägare på en mindre ort i kommunen har blivit anmäld för bland annat misshandel och ofredande av hyresgäster. Samtidigt har hyresvärden anmält en av hyresgästerna för olaga hot..

SmålandsPosten - 11 nov 13 kl. 06:03

Fastighetsägare får inget bullerskydd

Trafiken från väg 27 vid Skir utmed ett hus är så bullrig att barnen inte vill leka utomhus. Ändå är det inte aktuellt att bygga ett bullerplank, slår Mark- och miljö­överdomstolen fast i ett beslut. Huset är utsatt för mycket buller från trafiken som går strax bredvid.

DalaDemokraten - 20 apr 16 kl. 18:00

Smedjebacken: Fastighetsägare beordras sänka radonhalter

Så lyder förelägganden som kommunens miljö- och byggnämnden efter sitt senaste möte skickar vidare till hyresvärden/fastighetsägaren Kopparleden AB..

Dalarnas tidningar - 20 apr 16 kl. 18:00

Smedjebacken: Fastighetsägare beordras sänka radonhalter

Så lyder förelägganden som kommunens miljö- och byggnämnden efter sitt senaste möte skickar vidare till hyresvärden/fastighetsägaren Kopparleden AB..

YLE - 07 maj 18 kl. 05:12

Fastighetsägare som skyr nytt sopsystem kan hotas med vite – gäller över 100 fastigheter i skärgården

Över 130 fastigheter i Nagu, Korpo och Houtskär är fortfarande utan eget avfallskärl. Fastighetsägarna kan hotas med vite om de inte ansluter sig till den fastighetsvisa avfallsinsamlingen..

Blekinge Läns tidning - 22 okt 15 kl. 09:06

Fastighetsägare har struntat i åtgärder

För att hyresvärden skulle få höja hyran i år krävdes flera åtgärder i fastigheten. Nästan inget har gjorts. Nu kräver Hyresgästföreningen pengarna tillbaka, skriver tidningen Hem & Hyra..

Nerikes Allehanda - 01 apr 17 kl. 13:22

Fastighetsägare i Örebro: "Vi övervakar inte våra hyresgäster med kamera"

NA har berättat hur fastighetsbolaget Hemgården filmar när hyresgästerna på Granrisvägen sopsorterar. Bilder som senare används för att vräka de boende. NA ringde runt till fyra andra stora fastighetsbolag i Örebro – ingen använde kameraövervakning av sina hyresgäster..

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.