SVT > Videos

Friday, 19 April, 23:37

SVT - 19 jul 11 kl. 16:55

Ökning av kackerlackorDom har funnits i 250 miljoner år. Nu har dom blivit ett växande problem i våra bostäder. Vi har träffat en Sundsvallsfamilj som drabbats - av kackerlackor. Medverkande: Veijo Lindeman.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sundsvallsfamilj, Lindeman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökningav , kackerlackor
Sydsvenskan - 19 mar 11 kl. 00:30

Kackerlackor hos MKB

Foto: Martin Lindeborg
Kackerlackorna kryllar i MKB:s lägenheter på Herrgården. Nu har de boende fått nog.
Den del av Herrgården som den skandalomsusade börsjätten Acta ägt och Newsec förvaltat har blivit rikskänd för sitt eftersatta underhåll och rika bestånd av kackerlackor.

SmålandsPosten - 18 mar 14 kl. 06:23

21 kackerlackor hittades i bageri

Sammanlagt 21 kackerlackor har hittats i ett bageri i Alvesta kommun. Detta medförde att verksamheten fick stänga under några dagar i början av mars.
– Det är klart man reagerar, det är rätt ovanligt med kackerlackor.

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 09:25

Hundratals kackerlackor i ABK-lägenhet

Foto: Scanpix
I lägenheten upptäcktes hundratals kackerlackor. Nu kräver kommunen att Attendo Kundval utreder vad som hänt hos deras tidigare kund.
?

SmålandsPosten - 28 nov 13 kl. 06:16

Kackerlackor och löss hos Lessebohus

Flera av Lessebos hyresrätter har drabbats av vägglöss och kackerlackor. I ett tiotal lägenheter har kackerlackor funnit husrum och i några lägenheter härjar vägglöss.
De aktuella bostäderna ligger på Stationsgatan och i kvarteret Hackan.

Skånskan - 01 apr 19 kl. 13:00

Kackerlackor hittade i restauranger

Malmö I juli förra året hittades kackerlackor i en restaurang kring Möllan. Snart kom larm om att skadedjuren också hittats i en grannrestaurang och en lägenhet i samma fastighet.
Först efter tre månader fick Malmö stads miljöförvaltning nys om kackerlackorna.

Sydsvenskan - 10 feb 16 kl. 11:45

Kackerlackor på frammarch i Sverige

De senaste åren har landet sett en dramatisk ökning av fall med kackerlackor. Förra året fick Anticimex in nästan 6 000 anmälningar..

PI - 21 apr 11 kl. 22:28

Tiofaldig ökning av kackerlackor i Sverige

KACKERLACKOR Antalet anmälda fall av kackerlackor ökade nästan tiofaldigt mellan 2006 och 2010. Under samma tidsperiod ökade antalet anmälda fall av vägglöss mer än sexfaldigt. Det visar statistik som försäkringsbolaget Trygg-Hansa har analyserat tillsammans med Nomor AB.

BT - 11 maj 12 kl. 13:24

Svårsmälta kackerlackor från tropikhuset väcker reaktioner

En simtur i kajmandammen och vadslagning där en kille ska få 2 000 kronor om han äter kackerlackor. Filmklippen från Borås tropikhus väcker starka reaktioner på Youtube. ?

Kristianstadsbladet - 27 feb 14 kl. 22:28

Får ersättning för kackerlackor i bostaden

Foto: Bosse Nilsson
Jennifer Herrera som flydde från sin lägenhet när kackerlackorna flyttade in får nu ersättning av ABK. Hon får även söka en annan lägenhet hos bostadsbolaget om hon vill.
- Vi känner att vi hanterat ärendet korrekt, vi har jobbat med problemet under lång tid, det har blivit både blivit bättre och sämre och till slut tvingades vi säga upp en hyresgäst som inte skötte sina åtaganden, säger Jonas Rosenberg, informationsansvarig på det kommunala boastadsbolaget AB Kristianstadsbyggen.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 08:00

De drevs från hemmet av kackerlackor

Foto: Bosse Nilsson
När kackerlackorna flyttade in flyttade familjen Herrera ut. Fastigheten på Österäng har haft problem med kackerlackor sedan förra året. Familjen Herrera är både förtvivlad och förbannad.

Expressen - 21 jan 15 kl. 09:23

Hade 400 kackerlackor – bakom kylskåpet

Ohyra är ett allt större problem för det kommunala bostadsbolaget ABK i Kristianstad. Sedan 2010 har antalet fall av vägglöss och kackerlackor per år tiofaldigats, skriver Kristianstadsbladet. Enligt tidningen fångades över 1 000 kackerlackor i en lägenhet i höstas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.