Newsmill > Opinion

Friday, 26 April, 05:07

Newsmill - 19 jul 11 kl. 16:29

Hjälporganisationernas gratismat har skapat svälten i ÖstafrikaTrots att endast höjda matpriser kan rädda Afrika ur hungerfällan, så propagerar hjälporganisationerna ständigt för billigare livsmedel. Det är ett ruttet system som kommer att fortsätta generera svältkatastrofer som den vi nu ser i Östafrika. Det skriver Bengt Nilsson, författare till boken "Sveriges afrikanska krig"..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Östafrika, Afrika, Bengt Nilsson, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjälporganisationernas, gratismathar , skapat, svälteni , Östafrika
Expressen - 02 sep 13 kl. 12:13

Matchjälten Wulff kan förlänga med Öster

VÄXJÖ. Öster är fortsatt obesegrat med Joakim Wulff i mål. Mot Malmö FF stod 34-åringen för flera matchavgörande räddningar på slutet - och nu vill Öster förlänga med sin målvakt.

Expressen - 26 nov 13 kl. 15:20

Utmana bronshjälten i webbtestet om VM 94

Bronshjältarna från VM 94 har skapat många fina svenska fotbollsminnen - men vissa har bleknat. Kenneth Andersson bommade på två av frågorna i Kvällspostens webbtest. – Jag är ändå rätt nöjd.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 09:42

Nya nybyggare på fälten i väster

Foto: Tomas Polvall
Nybyggarna som anlände till Selma på 1880-talet såg att marken var som en ofruktbar öken, men vägen tillbaka var längre än tanken på att den trots allt kunde bli användbar. Hårt arbete och bevattningskanaler från High Sierras har förvandlat landskapet till ett av de bördigaste i världen. Kulturen som format jordbruken söder om Fresno bygger på familjesammanhållning.

Expressen - 10 apr 19 kl. 13:26

OS-hjälten lägger av – efter märkliga bilderna

OS-mästaren Nikita Kriukov har skapat mer uppståndelse på Instagram än i skidspåret den här vintern.Nu kommer beskedet att 33-åringen lägger av.”I dag skulle jag vilja erkänna för er, mina fans, att jag nått punkten där jag bestämt mig för att lämna den professionella idrotten”, skriver Kriukov på Instagram..

Skånskan - 28 okt 16 kl. 10:24

”Jag hoppas att Astrid blir min Tintin”

Serier Vilken höst han har, skånska serieskaparen Kim W. Andersson. I början av oktober var det premiär för filmatiseringen av hans serieroman Alena, han har precis utsetts till Staffanstorps kulturpristagare 2016 och i helgen öppnar en utställning med hans verk på Rum för serier och själv medverkar han på seriemässan I seriernas värld.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 19 kl. 22:17

Röglehjälten: ”Vi och publiken har skapat ett monster nu”

Daniel widin.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Sydsvenskan - 27 jun 13 kl. 06:30

Älskare i oväntad skepnad

Satte Casanova någonsin sin fot i Mjölby? Ja, i skepnad av Jacques Casanova, hjälten i Jacques Werups roman ?Casanovas senare resor?.

Sydsvenskan - 30 jul 15 kl. 17:20

Scenkonst utmanar hela teatersituationen

Högt uppe på åsen glimrar en ensam ram av kulörta lampor. Den lilla provisoriska dryckesdisken ser ut att hänga löst under skyarna på Hovdala-fälten, som breder ut sig som ett kargt ekologiskt paradis för fåglar och får intill Finjasjön i nordöstra Skåne. Så här mitt ute i det göingska landskapet firar Klinten Kultur sin grand final.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 15 kl. 17:20

Scenkonst utmanar hela teatersituationen

Högt uppe på åsen glimrar en ensam ram av kulörta lampor. Den lilla provisoriska dryckesdisken ser ut att hänga löst under skyarna på Hovdala-fälten, som breder ut sig som ett kargt ekologiskt paradis för fåglar och får intill Finjasjön i nordöstra Skåne. Så här mitt ute i det göingska landskapet firar Klinten Kultur sin grand final.

Skånskan - 06 apr 19 kl. 10:12

Massive och det svenska spelundret

Sverige har vuxit fram som en av världens mest framgånsgrika nationer inom tv-spelsbranschen, tillsammans med Tyskland och Nordamerika. En del i den framgångssagan är spelstudion Massive i Malmö, som ägs av franska Ubisoft. Att sätta siffror på framgångarna är inte helt enkelt men som exempel kan tas Massives stora succé Tom Clancy’s The Division från 2016 som bara under sina första fem dagar efter releasen drog in närmare 3,3 miljarder kronor och som fram till i höstas hade spelats av 20 miljoner människor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.