Sydsvenskan > Nyheter

Wednesday, 24 April, 15:07

Sydsvenskan - 19 jul 11 kl. 16:03

Koppartjuvar plundrar kyrkogårdarHammarlövs församling var utsatt för några veckor sedan och nu har grindar och staket runt gravplatser inne i Trelleborg börjat försvinna. I förra veckan från Norra kyrkogården och nyligen från Kyrkoköpinge kyrkogård.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lisa Svensson Efter, Västra, Trelleborg, Gustaf Centervall, Norra, Kyrkoköpinge, Mats Hammar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koppartjuvar, plundrar, kyrkogårdar
BT - 01 nov 12 kl. 11:47

Så kan kulturarv på kyrkogårdar räddas

kyrkogårdarna är både viktiga platser för anhöriga och bärare av ett kulturarv. Nu hotas kyrkogårdarna att tömmas på grund av att anhöriga inte har råd att betala för ommontering av äldre, osäkra, gravstenar. Därför bör ett Rot-avdrag för underhåll av gravstenar införas.

Sydöstran - 18 okt 18 kl. 06:00

Förändringens vindar över länets kyrkogårdar

På länets kyrkogårdar har antalet återlämnade gravrätter ökat kraftigt de senaste fem åren. Detta sätter ökad press på kyrkogårdsförvaltningarna som måste ansvara för större ytor. Och den stora frågan är vad som händer med dagens kyrkogårdar om trenden håller i sig..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vackra kyrkogårdar i Karlstads pastorat

Det finns nio aktiva kyrkogårdar i Karlstads pastorat, ett ”storpastorat” som bildades förra året.Några av kyrkogårdarna finns bland höghus och trafikleder i Karlstad.Andra finner man i mer lantlig, närmast pastoral miljö.

Västerbottens Folkblad - 04 nov 16 kl. 18:22

Polisen varnar för seriestölder på kyrkogårdar

Polisen varnar för personer som har satt i system att göra inbrott i bilar som parkeras i anslutning till kyrkogårdar. Många besöker anhörigas gravplatser under allhelgonahelgen. Men det gäller att se upp.

Expressen - 15 dec 16 kl. 21:03

Stopp för supandet på Stockholms kyrkogårdar

Nu är det slutsupet på Stockholms kyrkogårdar. Kommunstyrelsen i Stockholms stad beslutade i går att alla allmänna begravningsplatser och kyrkogårdar i kommunen jämställs med offentlig plats – och att lokala ordningsföreskrifter ska gälla även på dessa platser..

NSD - 07 jan 19 kl. 08:39

Kyrkogårdar berättar

Kyrkogårdar, ja, kanske just kyrkogårdar kan berätta om Rysslands brokiga och omvälvande historia..

Sydsvenskan - 29 apr 18 kl. 01:36

Danska kyrkogårdar vill locka fler

I takt med att folk hellre kremeras än begravs har danska kyrkogårdar fått ett oväntat problem – överkapacitet. Biskopar funderar därför nu på hur man ska locka fler att vilja tillbringa den sista vilan på kyrkogårdarna. – Kyrkogårdarna ska vara precis.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 18 kl. 01:36

Danska kyrkogårdar vill locka fler

I takt med att folk hellre kremeras än begravs har danska kyrkogårdar fått ett oväntat problem – överkapacitet. Biskopar funderar därför nu på hur man ska locka fler att vilja tillbringa den sista vilan på kyrkogårdarna. – Kyrkogårdarna ska vara precis.

Jönköpingsnytt - 08 jun 18 kl. 18:15

De guidar Jönköpingsbor på kyrkogårdar

Kyrkogårdsvandringar i Jönköping har vuxit ut till en mångårig tradition. Och i sommar är det såklart dags igen, fem kyrkogårdar runt om i Jönköping kommer besökas.
- Jag har varit med sedan 70-talet.

UNT - 29 maj 13 kl. 23:58

Uppsala kyrkogårdar prisas

Uppsala kyrkogårdar har utnämnts till Årets kyrkogårdsförvaltning 2013 för en god kundservice och ett gott miljöarbete..

UNT - 29 maj 13 kl. 23:58

Kyrkogårdar prisas

Uppsala kyrkogårdar har utnämnts till Årets kyrkogårdsförvaltning 2013 för en god kundservice och ett gott miljöarbete..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.