SvD > Nyheter

Friday, 19 April, 19:43

SvD - 18 jul 11 kl. 04:46

?Stoppa insamlingen av känsliga data?Läkare: Lifegene är inte etiskt granskat..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppa, insamlingenav , känsliga, data
SvD - 18 jul 11 kl. 04:46

?Stoppa insamlingen av känslig data?

Läkare: Lifegene är inte etiskt granskat..

Resume - 02 mar 15 kl. 11:45

Undersökning: 6 av 10 emot insamlingen av personlig data

60 procent av svenskarna ser negativt på den ökande insamligen av person digital information i samhället. Men om det gagnar dem själva eller samhället betraktas det däremot som positivt. Det visar den nya rapporten "Delade meningar"..

Dagensanalys.se - 23 apr 18 kl. 13:38

Så här samlar Facebook data på dem som inte har ett konto

En av de mer intressanta saker som kom ut från förhören med Mark Zuckerbergs under kongressens vittnesmål under förra veckan var att Facebook samlar in data från alla även om de inte har ett Facebook-konto. Ännu mer intressant är att det inte finns något sätt att undvika att de samlar data från dig fast du inte har ett Facebook-konto. Facebook publicerade ett blogginlägg under förra veckan för att förklara varför de samlar in data från de som inte har ett konto.

Sydsvenskan - 29 mar 14 kl. 05:30

Jättarna betalar – i data

Det ser ut som en nyhet mest för nätnördar och universitetsfolk. I själva verket berör den oss alla:Mikrobloggtjänsten Twitter har bestämt sig för att öppna sina databaser för forskning.I praktiken går det till så här: under en tid har Twitter tagit emot ansökningar från universitet och forskargrupper, med projektbeskrivningar.

Kristianstadsbladet - 08 jul 14 kl. 05:59

Apor verkar också vara trendkänsliga

Foppatofflor, kallingar under badshortsen och töjd örsnibb.Det är inte bara vi människor som är känsliga för nya - ibland kanske något obegripliga - trender. Även schimpanser hakar gärna på.

BT - 08 jul 14 kl. 05:59

Apor verkar också vara trendkänsliga

Foppatofflor, kallingar under badshortsen och töjd örsnibb. Det är inte bara vi människor som är känsliga för nya - ibland kanske något obegripliga - trender. Även schimpanser hakar gärna på.

BT - 08 jul 14 kl. 07:54

Apor verkar också vara trendkänsliga

Foppatofflor, kallingar under badshortsen och töjd örsnibb. Det är inte bara vi människor som är känsliga för nya – ibland kanske något obegripliga – trender. Även schimpanser hakar gärna på.

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 11:20

Så ska Facebook stoppa fejknews

Facebook vill stoppa desinformation i årets valkampanjer, skriver amerikanska Wired.
Facebook tar hjälp och tänker samarbeta med den icke-vinstdrivande organisationen Social Science Research Council, SSRC, för att komma till rätta med med desinformation och så kallade fejknews under årets valkampanjer. Oberoende forskare ska bland annat granska Facebooks gigantiska mängder av data i mänskligt beteende.

SR - 01 jun 15 kl. 07:09

USA stoppar insamling av data från teletrafik

USA:s underrättelsemyndighet NSA kopplar tillfälligt ner insamlingen av så kallade metadata om amerikansk telefontrafik. Edward Snowdens avslöjanden, om de kontroversiella metoderna att kontrollera alla samtal, tvingade fram krav på förändringar. Men kongressen kan inte fatta beslut om hur det ska gå till istället..

YLE - 04 jul 18 kl. 05:05

IT-pionjär: EU:s dataskyddsförordning räcker inte till - "Det borde vara olagligt att samla in så mycket data om oss"

Isländaren Jon von Tetzchner, som har grundat webbläsarna Opera och Vivaldi, är kritisk till den massiva insamling av användardata som Google, Facebook och flera andra storföretag sysslar med. Insamlingen hotar demokratin och allas våra liv, säger han..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.