Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 24 April, 03:24

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 15:25

Sibiriens hundbad översvämmat av sörjaPå Sibirienstranden är strandkanten täckt av en odefinierbar svart sörja. Värst är det vid hundbadet där vissa hundägare får bära ut sina hundar till klart vatten..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Sibirienstranden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sibiriens, hundbad, översvämmatav , sörja
YLE - 07 okt 12 kl. 15:50

Värsta översvämningarna i mannaminne

Stora delar av Lappfjärds centrum ligger i vatten eftersom Lappjärds å svämmat över. Många hus ser ut att flyta på vattenytan, beskrevs läget av Svenska Yles reporter på eftermiddagen. I Kauhajoki har myndigheterna evakuerat flera hus.

SmålandsPosten - 05 aug 14 kl. 11:39

Kraftigt regn leder till översvämningar

Det regnar just mycket i Växjö vilket leder till översvämningar på flera platser. – Vi får in en del larm just nu och en patrull är på väg till en översvämning under järnvägsbron på Sjöparksvägen, säger David Grann, inre befäl på Kronobergspolisen.

– Vi spärrar av vägen vid Vattentorget nu till att börja med sedan får kommunen ta över, säger David Grann.

Cornucopia - 07 aug 15 kl. 11:12

Bygglobbyn får igenom undantag för amorteringskraven

Bygglobbyn verkar få igenom sina önskade undantag från de kommande amorteringskraven, som kanske kommer nästa år. Finansminister Magdalena Andersson pratar nu om att nybyggda bostäder ska slippa amorteringskrav, så att de kan fortsätta säljas till hutlösa priser.

Nya bostäder är alltså tänkta att slippa amorteringskrav.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 19:15

Fyra mil cykelpendling till och från jobbet

KLÅGERUP/BARA
Dryga bilköer och långa dagar med ineffektiva bussresor fick dem att tänka om.
Numera väljer Katarina Nilsson Bremer och Johan Nilsson att cykla fyra mil om dagen mellan hemmet i Klågerup och jobben i Malmö. – När jag kommer till jobbet och har cyklat två mil, då känner jag mig mentalt stark.

YLE - 25 sep 13 kl. 10:45

Nödsituation i Sotji

OS-staden Sotjis förberedelser försvåras ytterligare av störtregn. Myndigheterna har utlyst undantagstillstånd i området. Häftiga störtregn har orsakat översvämningar i staden och fara för lerras på landsbygden kring Sotji.

YA - 13 maj 14 kl. 15:09

Djurtransportör hotas av vite

Länsstyrelsen ställer en rad krav på Erikssons Djurtransporter i Tomelilla AB efter inspektionen av en djurtransport tidigare i år ombord på en färja mellan Trelleborg och Rostock.
Djur ska ha tillgång till vatten under hela transporten om den varar över åtta timmar, djuren ska inspekteras minst varannan timme och en färdjournal ska lämnas in inom fyra veckor efter varje transport. Det är innebörden i föreläggandet från länsstyrelsen som kopplas till ett hot om viten på mellan 25 000 kronor och 10 000 kronor om ett föreläggande överträds.

Trelleborgs Allehanda - 13 maj 14 kl. 15:14

Djurtransportör hotas av vite

Arkivfoto: M. Spencer Green
Länsstyrelsen ställer en rad krav på Erikssons Djurtransporter i Tomelilla AB efter inspektionen av en djurtransport tidigare i år ombord på en färja mellan Trelleborg och Rostock.
Djur ska ha tillgång till vatten under hela transporten om den varar över åtta timmar, djuren ska inspekteras minst varannan timme och en färdjournal ska lämnas in inom fyra veckor efter varje transport.

YLE - 09 sep 17 kl. 11:14

Ger färre saker ett lyckligare liv?

Lösa pennor, en gammal mobiltelefon, ett tygmärke från studentoverallen, en linjal från högstadiet med texten "våga säga nej till droger och våld", en tamagotchi(!) - Åbobon Ida Haapamäki tömmer ut påsens innehåll på bordet. I påsen finns prylar som hon ska göra sig av med, skänka bort eller föra till återvinning.

Sydsvenskan - 01 sep 14 kl. 13:37

”Kan inte sitta stilla och vänta”

Söndagens översvämning i Malmö med omnejd visar inte bara på hur dåligt förberedda fastighetsägare är på den här sortens händelser. Den visar också på det beklagansvärda faktum att boende i hyresfastigheter och bostadsrätter sällan tas tillvara som resurs i lägen som detta. Vatten har alltså strömmat in i ett stort antal fastigheter i Malmö.

YLE - 07 okt 12 kl. 21:25

Lappfjärds å slutar stiga

Stora delar av Lappfjärds centrum låg på söndagskvällen fortfarande i vatten eftersom Lappjärds å svämmat över. Läget hade dock stabiliserat sig, uppgav Österbottens räddningsverk på kvällen. På eftermiddagen såg många hus ut att att flyta på vattenytan, rapporterade Svenska Yles reporter.

Supermiljöbloggen - 17 jan 15 kl. 15:15

Klimatförändringarna tvingar människor på flykt i norra Pakistan

Klimatförändringarna är påtagliga i norra Pakistan.  Jordskred, störtregn och översvämningar till följd av smältande glaciärer drabbar människor och natur. Sedan 2010 har pakistanska staten och FN börjat klimatanpassa i regionen.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ben Affleck regisserar film om spökarmé

Ben Affleck ska regissera och spela huvudrollen i den kommande filmen "Ghost army", rapporterar Variety. Filmen är baserad på boken "The ghost army of world war II" av Rick Beyer och Elizabeth Sayles. Den bygger på den sanna historien om en grupp soldat.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

15 000 migranter hemskickade

Mexiko har skickat tillbaka 15 000 migranter de senaste 30 dagarna, uppger landets migrationsmyndighet. Varifrån migranterna kom är oklart, men de flesta som rör sig genom landet mot USA kommer från Guatemala, Honduras och El Salvador. USA:s president D.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Industribrand i Gislaved

Sent under tisdagskvällen startade en brand i en industrilokal i Gislaved. Räddningstjänsten är på plats med ett flertal enheter och branden ska enligt de första uppgifterna till polisen vara svårsläckt. Samtliga personer i lokalen ska ha tagit sig ut o.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Trump stoppar deltagande vid middag

USA:s president Donald Trump struntar som tidigare i den årliga middagen för Vita husets korrespondenter och åker i stället på ett kampanjmöte i Wisconsin. Trump stoppar också medlemmar ur sin personalstyrka och regering från att delta. Den årliga midda.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Inga Trumpdeklarationer överlämnade

Som väntat lämnade USA:s skattemyndighet IRS inte ut president Donald Trumps deklarationer den 23 april, som kongressen begärt ut. Det kan bli startskottet på en utdragen juridisk strid. På tisdagen passerade den andra tidsfristen för när självdeklarati.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

80-talets basketmagi till tv-rutan

Med Kareem Abdul-Jabbar och Earvin "Magic" Johnson på plan och tränaren Pat Riley och den karismatiske ägaren Jerry Buss tog Los Angeles Lakers basketvärlden med storm under 1980-talet. Laget var den amerikanska proffsligan NBA:s bästa under årtiondet o.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Kims tåg på väg till Vladivostok

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un träffar Rysslands president Vladimir Putin i ryska Vladivostok på torsdag, uppger Kreml. Det är det första mötet mellan ledarna. – Fokuset kommer att vara på en politisk och diplomatisk lösning på kärnvapenproblemet på Kore.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Kommunalråd om bränder: Det är dramatiskt

Den omfattande skogsbranden i Norge närmar sig under onsdagsmorgonen bebyggelsen i Sokndal, enligt kommunalrådet Trond Arne Pedersen. – Vi har fortfarande inte kontroll. Den är på väg mot centrum, säger han.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Kraftig detonation i Malmö

En kraftig smäll hördes över stora delar av centrala Malmö strax före midnatt. – Vi fick in de första samtalen klockan 23.45 och åkte dit med flera patruller och såg att en lokal utsatts för en sprängning, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Brand på balkong i Billesholm

Räddningstjänsten larmades om en brand i ett flerfamiljshus i Billesholm under natten till onsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.