NT > Nyheter

Friday, 19 April, 07:48

NT - 19 jul 11 kl. 15:21

Kritik mot dokumentationen på Mo GårdGenomförandeplanerna och dokumentationen måste utvecklas. Resurscenter Mo Gård får bakläxa av Socialstyrelsen..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Mo Gård, Socialstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , dokumentationenpå Mo , Gård
Västerbottens Folkblad - 05 jul 11 kl. 21:26

Dålig dokumentation leder till kritik

SKELLEFTEÅ Ett HVB-hem i Skellefteå kritiseras av Socialstyrelsen. Orsaken är att hemmet i fråga slarvat med dokumentationen av ärenden. SKELLEFTEÅ Ett HVB-hem i Skellefteå kritiseras av Socialstyrelsen.

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 09:48

Östra Göinge får stark kritik

Handläggaren på socialen bestämde sig för att omplacera ett snart två år gammalt LVU-omhändertaget barn från ett familjehem till ett annat. Nu riktar Socialstyrelsen stark kritik mot Östra Göinge kommun.
Kommunens handläggning och förfarande i samband med att ett litet barn omhändertogs enligt LVU, lagen av vård av unga, har granskats av Socialstyrelsen.

Skånskan - 17 feb 16 kl. 06:00

Tuff kritik mot demenscentrum

ESLÖV Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktar tuff kritik mot Eslövs kommun för förhållandena vid Kärråkra Demenscentra.
Alla i personalen har inte rätt kompetens, bemanningen är så otillräcklig att dementa och andra riskerar att skadas både fysiskt och psykiskt. Missförhållandena dokumenteras inte enligt lagen – och när de gör det upprepas ändå misstagen om och om igen.

Magazin24 - 08 jan 13 kl. 19:10

JO-kritik mot socialnämnden i Surahammars kommun

Efter en anmälan till JO om handläggningen av ett biståndsärende riktar nu JO kritik mot socialnämnden i Surahammars kommun. I slutet av november 2011 tog JO emot en anmälan som riktade kritik mot hur socialtjänsten i Surahammars kommun handlade ett ärende om bistånd enligt socialtjänstlagen. Personen som anmält socialtjänsten angav i anmälan att han då inte hade fått något beslut rörande den ansökan om försörjningsstöd som han skickat in i maj.

YA - 17 mar 14 kl. 09:30

Städning i Ystads skolor får kritik

Städningen får mest kritik när miljöförbundet inspekterade 16 av Ystads skolor. – Det finns en otydlighet i vem som ska göra vad, konstaterar miljöinspektör Ulf Olsson.
Listan över brister är lång efter Ystad-Österlenregionens miljöförbunds inspektion på 14 kommunala grundskolor, en fristående skola samt på Parkgymnasiet.

UT - 27 dec 14 kl. 08:54

Stenbocksskolan får kritik från Skolinspektionen

Skolinspektionen gör bedömningen att Ulricehamns kommun och Stenbocksskolan inte följt skollagen vad gäller stöd till en elev på skolan. Skolan måste nu vidta åtgärder. Eleven som är i behov av särskilt stöd går på Stenbocksskolan.

Nya Wermlands Tidningen - 18 maj 11 kl. 18:34

Klarälvsgården frias från allvarlig kritik

Ord står mot ord, konstaterar Socialstyrelsen efter att en praktikant anmält en rad allvarliga brister på Klarälvsgården i Deje. Men ungdomshemmet undslipper inte kritik för brister i dokumentationen och ett sekretessbrott..

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 11 kl. 10:04

Gruppboende i Malmö får kritik

En gruppbostad för funktionshindrade i Malmö får kritik av Socialstyrelsen på en rad punkter. Kritiken riktas bland annat mot gruppbostadens lokaler samt mot den sociala och medicinska dokumentationen, skriver Skanskan.se.

Magazin24 - 20 jul 12 kl. 22:52

Socialnämnden i Arboga får kritik

Efter en anonym anmälan har Socialstyrelsen granskat Socialnämnden i Arboga kommun. Det som har granskats är handläggningen av ärenden rörande barn. Socialstyrelsen kritiserar efter granskningen Socialnämnen på flera plan.

Nyhetskanalen - 15 aug 12 kl. 06:34

Kritik mot regerings kvinnosatsning

Regeringens satsning på kvinnligt företagande via myndigheten Tillväxtverket får kritik. Tillväxtanalys, en annan statlig myndighet, konstaterar att dokumentationen kring stödinsatserna på hundratals miljoner i projektet "Främja kvinnors företagande" är så bristfällig att det inte går att veta vem som deltagit i verksamheter som fått pengar, skriver Svenska Dagbladet. - Man satsar pengar och vill nå ut, men man har inte ens så pass koll att det går att följa upp om tjänsten haft något värde för mottagaren, säger analytikern Barbro Widerstedt på Tillväxtanalys, till tidningen.

Fler nyheter från NT

NT - 45 minuter sedan

LISTA: Så här bör ni agera, Hästen

Vita Hästen står inför en intressant silly season där det kommer att hända saker..

NT - 7 timmar sedan

Katt fastnade i trappräcke

En katt fick hjälp av räddningstjänsten att få loss huvudet från ett trappräcke..

NT - 10 timmar sedan

Fler containerbränder i Skärblacka

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till ytterligare två containerbränder i Skärblacka..

NT - 9 timmar sedan

Analysen är busenkel: Räcker inte till

När verkligheten kom ikapp var det klasskillnad..

NT - 9 timmar sedan

Nu har hunden Ozzy rymt – igen

Glädjen varade i lite mer än fyra timmar - hunden Ozzy har återigen rymt..

NT - 9 timmar sedan

Kjellbom: "Man skäms, det är inte vi"

Dolphins avklätt och förnedrat..

NT - 9 timmar sedan

Stulen bil hittades vid sjö

En bil som stals i Norrköping hittades vid sjön Tisnaren i onsdags..

NT - 13 timmar sedan

Dolphins chanslösa - så var matchen

Vad var det egentligen som hände i Stadium arena på torsdagskvällen?.

NT - 10 timmar sedan

Containerbrand i Skärblacka

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en containerbrand i Skärblacka..

NT - 10 timmar sedan

Fräck tjuv slog till mot Sjöfartsverket

Gärningsmannen gick på eftermiddagen helt fräckt in på Sjöfartsverkets kontor och plockade på sig grejor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.