Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 23 April, 13:23

Dagens Medicin - 19 jul 11 kl. 15:21

Kritik mot system som inte pratarBristen p kommunikation mellan Apodos-systemet och de elektroniska journalsystemen leder till regelmssiga risker fr patienterna, menar en lkare som nu vnt sig till Socialstyrelsen..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , systemsom inte , pratar
Alliansfritt Sverige - 18 mar 14 kl. 13:56

Jan Björklund får kritik för en misslyckad skolreform för 105676439 gången

Jan Björklund, nuvarande partiledare för Folkpartiet och halvbildad hobbyexpert på skolan, hade en fjäder i hatten som han var extra nöjd med. Lärarlegitimationen. Det som skulle revolutionera läraryrket och höja statusen för att vara lärare.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 14:09

Zlatan viftar bort Svenssons kritik


Anders Svensson har riktat kritik mot förbundskaptenen Erik Hamrén. Landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic tycker att den kritiken är "helt ointressant och oviktig". - Om Anders har problem med någon är det bara att komma och diskutera mellan fyra ögon.

Trelleborgs Allehanda - 26 maj 14 kl. 14:09

Zlatan viftar bort Svenssons kritik


Anders Svensson har riktat kritik mot förbundskaptenen Erik Hamrén. Landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic tycker att den kritiken är "helt ointressant och oviktig". - Om Anders har problem med någon är det bara att komma och diskutera mellan fyra ögon.

Politologerna - 08 dec 16 kl. 07:45

Lucka 8: Svensk immigrationspolitik i retrospekt: representationsgap men utan folklig kritik mot förd politik

”Vems fel är den havererade immigrationspolitiken?” Det är ett allt vanligare sätt att formulera sig i samhällsdebatten efter November-omsvängningen av svensk immigrationspolitik i spåren av flyktingkatastrofen hösten 2015. Sättet att ställa frågan stärker en verklighetsbild att tidigare förd politik inte fungerat alls, eller ens någonsin.

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Kritik mot kökaos i VA-frågan

Förelägganden riskerar att omkullkasta Ronnebys plan för utbyggnaden av det kommunala VA-nätet. Nu riktar kommunledningen kritik mot att deras turordning hela tiden ändras. – Länsstyrelsen behöver tänka sig för innan de delar ut förelägganden, säger Kenneth Michaelsson (C), kommunstyrelsens vice ordförande..

Sydsvenskan - 28 mar 11 kl. 23:40

"Nytt system borde upphandlats tidigare"

Foto: Lars Brundin
- Nytt system borde upphandlats tidigare, säger Eva Åkesson.
Lund ? Självklart tycker jag att det är olyckligt, säger hon.

BT - 06 nov 14 kl. 06:17

Kritik mot journaler på nätet

Inom ett par år ska alla patienter i Västra Götaland kunna läsa sina journaler hemifrån via nätet. Ett förslag som Älvsborgs södra läkarförening varnar för. – Konsekvenserna kan bli stora om det här går igenom, säger Linnéa Rönnstedt, styrelseledamot.

Kristianstadsbladet - 18 okt 13 kl. 09:00

Reinfeldt får intern kritik

Arkivfoto: Jessica Gow/Scanpix
På Moderaternas stämma i Norrköping kommer intern kritik från nordöstra Skåne. Välfärdshögern pressar partiledningen.
En av de drivande krafterna i kritiken mot Fredrik Reinfeldt under den pågående partistämman är kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge, Patric Åberg (M).?

BT - 12 jan 15 kl. 12:57

Nya inköpssystemet i västsvenska sjukvården får svidande kritik

"Marknadsplatsen", det elektroniska inköpssystemet i den västsvenska sjukvården, får skoningslös kritik i en oberoende konsultrapport.
Bland annat skulle systemet frigöra resurser till mer patientarbete men blev istället en svår tidstjuv för redan pressad vårdpersonal. Problemen med e-handelsplatsen, som efter att ha beslutats 2009 kom igång 2012, mötte redan från början hård kritik från alla håll i regionens förvaltning, såväl inom sjukhusen som inom primärvården.

BT - 13 jan 15 kl. 09:25

Regionens e-handelsplats får hård kritik

”Marknadsplatsen”, det elektroniska inköpssystemet i den västsvenska sjukvården, får skoningslös kritik i en oberoende konsultrapport. Bland annat skulle systemet frigöra resurser till mer patientarbete men blev i stället en svår tidstjuv för redan pressad vårdpersonal. Problemen med e-handelsplatsen, som efter att ha beslutats 2009 kom i gång 2012, mötte redan från början hård kritik från alla håll i regionens förvaltning, såväl inom sjukhusen som inom primärvården.

Kristianstadsbladet - 05 okt 11 kl. 06:30

Skarp kritik mot styrning av djurskydd

Djurskyddskontrollerna har visserligen blivit bättre men antalet har drastiskt minskat. Och Jordbruksverket får svidande kritik för sin brist på styrning samtidigt som regeringen haft dålig koll på läget. Det visar en utvärdering som Statskontoret gjort.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

S vill ha haverikommission om vårdcentralen i Åmål

Efter att Åmåls enda vårdcentral stängts och det planerade ägarbytet gått i stöpet vill oppositionen i Västra Götaland utkräva ansvar för hanteringen..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

”Nätaktörerna stimulerar till nytänkande”

Från ingenting har nätläkarbolagens verksamhet vuxit fantastiskt på bara några få år. Som mycket annat nytt och stort har det blivit mycket uppmärksammat, men i en tyvärr långt ifrån saklig debatt. Varför baktalar de etablerade i vårdsystemet så ofta nätläkarna?

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 13:08

Rätt att återkalla kurspoäng utreds

Ska personer som antagits efter fusk kunna bli av med de högskolepoäng de tagit? Det ska en statlig utredning klarlägga..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 12:57

Skärpt sekretess kan påverka pris och tillgång på läkemedel

Den omtalade sekretessbeläggningen av statistik för enskilda läkemedel påverkar nu beslut hos läkemedel hos Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 11:04

Dålig koll på konsten i Kronoberg

Region Kronoberg har tappat bort konst för miljonbelopp. De egna revisorerna är inte imponerade..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 10:58

”Vi har verkligen jobbat hårt och inte minst jag”

På onsdagen valde regionfullmäktige i Jämtland Härjedalen att inte bevilja ansvarsfrihet till den tidigare regionstyrelsen..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 10:31

Region Skåne fortsätter hyra sjukhuslokaler

Region Skåne kommer även i fortsättningen att hyra lokaler för det privat drivna sjukhuset i Simrishamn. Det har servicenämnden beslutat..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 07:52

Patienter i kläm när journaler slukar tid

Läkare i början av sin kliniska karriär verkar spendera betydligt mer tid framför datorn än med sina patienter, enligt en ny amerikansk studie..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 07:00

”Satsa på ett yrkeslivslångt lärande”

Det yrkeslivslånga lärandet får direkta konsekvenser för hälso- och sjukvårdens kvalitet och påverkar möjligheten att ge en god och jämlik vård, skriver Ida Kåhlin, förbundsordförande för Sveriges Arbetsterapeuter..

Dagens Medicin - 17 apr 19 kl. 20:01

Livstecken i grishjärnor timmar efter döden

Amerikanska forskare har lyckats återställa viss cellulär aktivitet i grisars hjärnor fyra timmar efter att djuren dött. Spännande fynd, anser en svensk expert.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.