DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 26 April, 19:06

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Brevet av norsk förälderSkrivet av föräldern, Torgal Sætre, Trysil, som stod i publiken. Brevet är avkortat och redigerat:.
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Sætre

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brevetav , norsk, förälder
SmålandsPosten - 23 dec 14 kl. 06:29

Förälder: "Det är barnen som betalar priset"

Hur kan det bli så här, undrar en förälder som nu kräver att frågan lyfts ordentligt.
– Jag är en orolig förälder som inte vet hur jag ska hantera situationen. Föräldern reagerar med bestörtning på beslutet.

Sydöstran - 11 okt 18 kl. 16:00

Brevet för att vördsamt be om pension

Sverige har högst pensionsålder av alla länder i EU. Vi har rätt att jobba till 67 års ålder, men fortfarande är det 65 som är pensionsåldern. Eftersom vi lever längre, måste vi också jobba längre för att kunna ha kvar vår standard.

YA - 05 maj 14 kl. 20:05

Säsongsupptakt med stölder och förstörelse

Foto: Ulf Mårtensson
Småbåtshamnen ligger inbjudande i vårsolen. Men säsongsupptakten har varit trist med stölder, inbrott och vandalisering.
Även bilägare som parkerar på Båtmansgatan har drabbats.

SVT - 20 nov 16 kl. 15:20

51 gripna i norsk pedofilhärva

Norsk polis har gripit 51 personer som misstänks för sexuella övergrepp mot barn. Barnen uppges vara från spädbarnsålder och uppåt..

BT - 11 okt 14 kl. 08:09

Här är 40 ingen ålder

Nu ska 50- och 60-talisterna få möjlighet att svänga sina lurviga igen. Göran Lohne och Pelle Gunnarsson slår upp portarna för nöjeslystna människor över 40. – Det blir en lustfylld resa bakåt i tiden där det serveras både tidstypiska drinkar och hits som alla kan sjunga med i och dansa till, säger Boråsprofilerna.

Sydsvenskan - 11 mar 15 kl. 13:10

Ung norsk back till Malmö FF

Malmö FF har värvat den 19-årige norske högerbacken Andreas Vindheim. Den norske U21-landslagsspelaren har skrivit på för fyra år.Vindheim kommer ifrån Bergen där han spelat med Brann sedan 13 års ålder.

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 15 kl. 13:10

Ung norsk back till Malmö FF

Malmö FF har värvat den 19-årige norske högerbacken Andreas Vindheim. Den norske U21-landslagsspelaren har skrivit på för fyra år.Vindheim kommer ifrån Bergen där han spelat med Brann sedan 13 års ålder.

Skånskan - 08 feb 19 kl. 21:26

Norsk artist spelade hemma hos Lundatjej

lund Under musikhjälpen före jul auktionerades en hemkonsert med det norska stjärnskottet Astrid S ut.
Studenten Sophie Wallmark vann budgivningen och under lördagskvällen var det dags. Astrid S kom hem till Sophie Wallmark, som hade köpt pizzor och samlat tjejgänget.

BT - 17 okt 14 kl. 19:01

Stor ökning av id-stölder

Id-kapningarna fortsätter att öka lavinartat. Rykande färska siffror visar att antalet spärrade personuppgifter ökat med 48 procent sedan årsskiftet. Och Västra Götaland är ett av de mest utsatta områdena.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Norsk oljekonflikt kan utvidgas

Förhandlingarna mellan facket och arbetsgivarna i den pågående norska oljekonflikten bröt samman ytterligare en gång på söndagen, vilket bäddar för en utvidgad konflikt från och med tisdag. 708 anställda har strejkat sedan den 24 juni, bland annat för sänkt pensionsålder. Oljeindustrins arbetsgivarorganisation OLF har kontrat med att varsla om lockout av mer än 6 500 plattformsarbetare från midnatt den 10 juli.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 12 kl. 12:46

Norsk oljekonflikt kan utvidgas

Förhandlingarna mellan facket och arbetsgivarna i den pågående norska oljekonflikten bröt samman ytterligare en gång på söndagen, vilket bäddar för en utvidgad konflikt från och med tisdag. 708 anställda har strejkat sedan den 24 juni, bland annat för sänkt pensionsålder. Oljeindustrins arbetsgivarorganisation OLF har kontrat med att varsla om lockout av mer än 6 500 plattformsarbetare från midnatt den 10 juli..

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.