Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 21 April, 05:26

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 14:26

Stal plastpåsar för 37 000På måndagseftermiddagen upptäcktes att någon gjort inbrott på ett lager på Valhall Park. Man kunde konstatera att gärningsmännen backat in ett fordon i lokalen, och sedan med hjälp av en handtruck stulit varor från fyra lastpallar. 3 000 rullar plastpåsar och 250 kartonger var stulna, till ett sammanlagt värde av 37 000 kronor. Ingen misstänkt finns i nuläget..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Valhall Park

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stal, plastpåsarför 37 , 000
YLE - 06 nov 13 kl. 17:53

Finländare använder bara fyra plastpåsar per år?

Finland är bäst i EU på att inte använda plastpåsar. Enligt EU-statistik används det årligen bara fyra plastpåsar per invånare. Men vad handlar det om för påsar?

YLE - 21 nov 14 kl. 21:01

EU minskar användningen av plastpåsar

EU-länderna har enhälligt godkänt en lag som ska minska användningen av tunna plastpåsar med 80 procent de närmaste tio åren. Beslutet gäller engångsplastpåsar av ett slag som är ovanliga i Finland, men vanliga i en del andra EU-länder. Statistik från 2010 visar att genomsnittsmedborgaren i EU använder närmare 200 sådana plastpåsar årligen.

Sydsvenskan - 27 apr 15 kl. 13:38

Plastpåsar till salu — för 10 000

Till salu: 1 500 plastpåsar. Pris: Minst 10 000 kronor.Britta Berglund i värmländska Säffle ska sälja den unika pås-samling som hon byggt upp ända sedan hon var barn.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 15 kl. 13:38

Plastpåsar till salu — för 10 000

Till salu: 1 500 plastpåsar. Pris: Minst 10 000 kronor.Britta Berglund i värmländska Säffle ska sälja den unika pås-samling som hon byggt upp ända sedan hon var barn.

Supermiljöbloggen - 18 apr 14 kl. 12:52

100 miljarder plastpåsar om året – nu vill EU minska användningen

Många av plastpåsarna hamnar i naturen. I onsdags sa Europaparlamentet sitt om EU-kommissionens förslag som handlar om att minska antalet plastpåsar i EU. Varje år sätts runt 100 miljarder plastpåsar ut på den europeiska marknaden, och runt åtta miljarder av dessa tros sluta som skräp i naturen.

Supermiljöbloggen - 05 okt 15 kl. 19:30

England inför miljöavgift på plastpåsar

Framöver kommer engelska shoppare få betala några kronor extra för en plastpåse i affären. England gör nu gemensam sak med Wales, Nordirland och Skottland och inför en miljöavgift på plastpåsar. Regeringen räknar med att detta kommer minska användningen av slit- och slängkassarna med minst 70 procent.

YLE - 16 apr 14 kl. 16:37

EU-parlamentet för färre plastpåsar

Lagförslaget i EU om att kraftigt minska på användningen av tunna plastpåsar tog i dag ett steg vidare. Europaparlamentet röstade på onsdagen med rösterna 539 för och 51 emot för förslaget att dra ner på bruket av engångsplastpåsar med 80 procent under de kommande fem åren. Referensen är EU-statistik från 2010, som säger att EU-medborgaren i medeltal använder 198 plastpåsar varje år.

YLE - 16 apr 14 kl. 10:29

EU vill begränsa användningen av tunna plastpåsar

Bruket av tunna plastpåsar ska begränsas rejält inom hela EU. EU-kommissionen föreslog i slutet av fjolåret att medlemsländerna ska reducera användningen av tunna så kallade engångsplastpåsar med 80% fram till slutet av år 2019. EU-parlamentet röstar om förslaget i dag.

HBL - 16 apr 14 kl. 19:00

EU-parlamentet vill minska bruket av plastpåsar

EU-parlamentet vill minska på användningen av platskassar. Parlamentarikerna godkände på onsdagen ett förslag om att bruket av tunna plastpåsar ska minskas med 80 procent före 2019.

Parlamentarikerna anser att affärerna ska begränsa tillgången till avgiftsfria plastpåsar.

BT - 18 nov 14 kl. 00:15

Avtal ska ge färre plastpåsar i EU

Ett avtal mellan EU-parlamentets miljöutskott och det italienska ordförandeskapet kan minska användningen av plastpåsar rejält i EU. - Det är en riktigt glad nyhet för miljön, som varje år belastas med åtta miljarder plastpåsar, vilka skadar såväl natur, människor som djur, säger danskan Margrete Auken, som förhandlat fram kompromissen för EU-parlamentets räkning.Överenskommelsen innebär att länderna antingen måste införa avgifter på plastpåsar, eller ta på sig att minska användningen med 80 procent på fem år.

Supermiljöbloggen - 20 apr 17 kl. 22:46

Hemköp inför pantsystem för plastpåsar

Ny satsning ska minska svenskarnas plastanvändande.  Idag används 80 plastpåsar per person och år i Sverige, något som nu Hemköp vill ändra på. Det nya pantsystemet kommer till en början testas i ett pilotprojekt i en butik vid Torsplan i Stockholm, enligt ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ny modell halverade matsvinnet

Göteborgs stad har på två år halverat sitt matsvinn. Nu vill Livsmedelsverket sprida stadens lyckade arbetsmetoder till kök i hela landet, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Nyckeln till framgång är enligt Livsmedelsverket menyplanering, att mäta exakt va.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Anlade hus till havs – kan få dödsstraff

En amerikansk medborgare och hans thailändska flickvän hade en tanke om att bo i ett flytande hus ute till havs utanför Thailands kust. Det gillade inte myndigheterna i landet och paret riskerar nu att dömas till döden. Paret, som nu eftersöks att polis.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Tripolis flygplats stängd

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli. Strider mellan regeringstrupper och krigsherren Khalifa Haftars Libyens nationella armé pågick under hela lördagen. Vid midnatt st.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Torsken har ingen röst. Ge den en i EU.

Skyll inte på sälen. Följ en tuffare fiskepolitik i EU..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Ledare för amerikanskt garde gripen

USA:s federala polis FBI har gripit en medlem i ett beväpnat medborgargarde i New Mexiko. Den 69-årige mannen säger sig vara ledare för en grupp frivilliga som sedan februari bevakar gränsen mot Mexiko och egenmäktigt frihetsberövar migranter som försök.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Urspårade tåget var radiostyrt

Nu förbereds bärgning av loket till det godståg som riskerade att rasa ner på omkringliggande bostadshus efter en olycka i Ånge på långfredagen. Vid olyckstillfället kördes loket med radiostyrning, vilket innebär att föraren kan befinna sig vid sidan av.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Två skottskadade i Helsingborg

Två personer har förts till sjukhus med skottskador, uppger polisen för Helsingborgs Dagblad. Polisen fick larmet strax efter midnatt. Enligt tidningen är ett område i Fredriksdal i Helsingborg avspärrat och polisen finns på plats med flera patruller.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Politikers fientlighet hotar pressfrihet.

Inte heller svenska makthavare är alltid så förtjusta i pressfrihet..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Nya samtal om maktskifte i Sudan

Det styrande militärrådet i Sudan har kommit överens med den stora proteströrelsen i landet om att fortsätta förhandla om en övergång till civilt styre. – Vi har enats om att försöka nå en lösning som båda sidor är nöjda med, så att ett fredligt maktöve.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Två skadade vid skottlossning på Fredriksdal

Under natten till påskdagen skedde en skottlossning på Fredriksdal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.