DN > Ekonomi

Thursday, 25 April, 23:22

DN - 19 jul 11 kl. 14:16

Hårdnande konkurrens mellan apotekenHundratals nya apotek har öppnats sedan apoteksmarknaden avreglerades för 1,5 år sedan. Nu pågår en hård dragkamp om både kunder och personal. Samtidigt har kundernas förtroende dalat, och vissa får vänta för länge på mediciner..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårdnande, konkurrensmellan , apoteken
YLE - 11 nov 13 kl. 05:19

Konstnärer stressade i hårdnande konkurrens

Avundsjuka, mobbning, osäkerhet och ekonomiska problem bekymrar konstnärer. Arbetshälsoinstitutet i Helsingfors har undersökt vilka hälsoproblem författare, skådespelare och bildkonstnärer har. Den allt hårdare konkurrensen i konstvärlden leder till orättvis behandling på arbetsplatserna.

DN - 11 maj 16 kl. 07:47

Hård konkurrens bland sågverk

Dålig lönsamhet, hårdnande konkurrens och uppsnabbad strukturomvandling får antalet svenska sågverk att minska..

UNT - 18 feb 14 kl. 18:00

Hårdnande konkurrens bland matbutiker

Konkurrensen bland livsmedelsbutikerna hårdnar i Uppsala. Ica fortsätter sin offensiv och slår i höst upp portarna för en ny stormarknad och en så kallad Närabutik..

Sydsvenskan - 24 maj 17 kl. 09:00

Snabbare snabbtåg ger SJ hårdnande konkurrens

MTR får öka farten i kurvorna, SJ hoppas på högre fart på raksträckorna..

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 17 kl. 09:00

Snabbare snabbtåg ger SJ hårdnande konkurrens

MTR får öka farten i kurvorna, SJ hoppas på högre fart på raksträckorna..

BT - 15 jul 14 kl. 17:28

Apoteken tjänar storkovan på försäljningen av sidoprodukter

Försäljningen av annat än medicin har blivit en kassako för apoteken. TT:s undersökning visar att priserna på produkterna är högre än hos konkurrerande livsmedelsbutiker. Nu höjs röster för att se över apotekens roll.

Alliansfritt Sverige - 15 jul 14 kl. 16:33

Apoteken allt mindre intresserade av att sälja medicin

I och med apoteksavregleringen öppnades det upp för andra aktörer att starta apotek och sälja medicin. Vän av ordning anser att dessa aktörer främst borde vara intresserade av att sälja just medicin men som vi alla vet gav avregleringen oss istället energidrycker och glass på apoteken, själva försäljningen av just medicin är snarare sekundär för apoteksägarna, det är ju inte där de stora vinsterna finns. Prisregleringen på receptbelagt och konkurrens från dagligvaruhandeln på receptfritt har lett till att apoteken satsar allt mer på diverse hälso- och skönhetsprodukter samt speciallivsmedel.

Sydsvenskan - 10 apr 11 kl. 01:30

Prisläget oförändrat trots hård konkurrens

Foto: Linda Axelsson
Konkurrensen om våra läkemedelspengar har hårdnat, men det märks inte på priserna.
Sydsvenskan Konsument har jämfört priserna på tjugo receptfria storsäljare och en handfull tilläggsvaror hos de åtta apoteksaktörer som är verksamma i sydvästra Skåne. Det finns inte många kronor att spara genom att gå runt och jämföra priser, statistik från Apotekens service visar dessutom att dagligvaruhandel nästan håller jämna steg med apoteken.

Alliansfritt Sverige - 18 aug 12 kl. 07:50

Du Hägglund - vi måste snacka om apoteken

Hej Göran Hägglund!

Vi måste snacka lite om det här med den fria marknaden, om mediciner och om det här med tillgänglighet. Det är apoteksavregleringen vi måste snacka om.

Kristianstadsbladet - 27 sep 12 kl. 07:00

Nu hårdnar sportkedjornas konkurrens

När nu Stadium Outlet öppnar på Härlöv samlas fler sportbutiker i samma område. Varken nybyggarna eller de som redan ligger i köpcentret räds den hårdnande konkurrensen.
Den nya butiken i Härlöv är den 14:e för Stadium Outlet i Sverige.?

BT - 19 jul 11 kl. 13:56

Tuffare konkurrens mellan apoteken

Sedan de första privata apoteken öppnade för 1,5 år sedan har antalet apotek i Sverige ökat från cirka 950 till 1 220 stycken, visar statistik från Läkemedelsverket.
Nu pågår en hård dragkamp om både kunder och personal. Det råder stor brist på farmacevter, samtidigt som nästan en femtedel av försäljningen av receptfria läkemedel i dag sker utanför apoteken.

Fler nyheter från DN

DN - 12 timmar sedan

Klädkedjan JC har ansökt om konkurs

Klädkedjan JC går i konkurs,enligt Breakit som läst företagets konkursansökan. .

DN - 13 timmar sedan

Direktiven spikade – föreslår undantag i las

Tydligt utökade undantag från turordningsreglerna och lägre kostnader vid uppsägningar. Nu är direktiven spikade i den statliga utredning som ska se över arbetsrätten. – Det har varit väldigt intensiva förhandlingar, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)..

DN - Igår: 14:29

Turbulens kring sportkedjan XXL – nedsättande kommentarer på vd:s Facebookkonto

Butikskedjan XXL är i blåsväder efter att företagets vd, Per Sigvardsson, anklagas för att ha skrivit nedsättande kommentarer på Facebook. Enligt den nya vd:n har kontot blivit kapat genom ett offentligt nätverk.  – Jag har allvarligt funderat på att ta bort min profil på Facebook, säger han.

DN - Igår: 09:18

SAS förbereder för strejk – passagerare erbjuds gratis ombokning

Det lutar allt mer åt att de skandinaviska SAS-piloterna går ut i strejk i helgen. Nu erbjuds alla resenärer som ska resa i helgen fri ombokning, meddelar flygbolaget i ett pressmeddelande. .

DN - Igår: 07:40

Kraftigt höjd omsättning för Volvo

Omsättningen uppgick till 107.208 miljoner kronor..

DN - I förrgår: 15:10

Familjeföretaget som blev en skönhetsjätte

Från småföretag till skönhetsjätte. Familjeföretaget Lyko har tagit e-handelsvärlden med storm. Men det fanns en tid då familjen övervägde att begrava verksamheten.

DN - 22 apr 19 kl. 10:05

Danskarna som dog i Sri Lanka barn till känd företagare

De tre danska medborgare som dog i sprängdåden mot hotell och kyrkor i Sri Lanka på söndagen var syskon, och barn till den danske miljardären och företagaren Anders Holch Povlsen och hans hustru Anne Holch Povlsen..

DN - 22 apr 19 kl. 07:11

Resor till Sri Lanka får bokas om

De svenska resebolagen har haft kontakt med alla sina svenska resenärer på Sri Lanka. Och de som har inbokade resor till landet med Ving den närmaste tiden har fått möjlighet att boka om sina resor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.