Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 23 April, 09:25

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Boliden steg efter rapport
Bolidens vinst var visserligen lägre än vad analytiker hade räknat med men intäkterna var betydligt högre än förväntat. Och ett par timmar efter det att delårsrapporten släppts tycktes aktieplacerarna ha bestämt sig för att det var en bra rapport: Bolidens aktie hade gått upp med 3,6 procent. Gruv- och smältverksbolaget redovisar en vinst efter finansiella poster 1 082 miljoner kronor för andra kvartalet, jämfört med vinsten på 996 miljoner kronor motsvarande period förra året. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 193 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning. Intäkterna uppgick till 9 896 miljoner kronor, jämfört med 8 908 miljoner kronor ett år tidigare.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boliden, stegefter , rapport
Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 14:18

Boliden steg efter rapport

Bolidens vinst var visserligen lägre än vad analytiker hade räknat med men intäkterna var betydligt högre än förväntat. Och ett par timmar efter det att delårsrapporten släppts tycktes aktieplacerarna ha bestämt sig för att det var en bra rapport: Bolidens aktie hade gått upp med 3,6 procent..

DI - 04 maj 15 kl. 17:50

Börsen: Boliden steg inför morgondagen

Stockholmsbörsen steg på måndagen, men inte fullt så kraftigt som några av de ledande Europabörserna..

DI - 09 nov 16 kl. 19:55

Boliden på rekordnivå efter Trumpseger

Boliden steg till ny rekordnivå på onsdagen efter att Donald Trump pratat upp kopparpriset. Enligt Bolidens vd Lennart Evrell behöver en protektionistisk värld ”inte enbart vara negativt” för metallproducenten..

GöteborgsPosten - 10 feb 17 kl. 18:00

Boliden rusade på börsen

Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan något uppåt. Rapporterande Boliden steg med nära tio procent..

DN - 10 feb 17 kl. 18:04

Boliden rusade på börsen

Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan något uppåt. Rapporterande Boliden steg med nära tio procent. När börsen stängde hade OMXS-index stigit 0,3 procent till 552,7.

DI - 16 jan 19 kl. 10:04

Deutsche Bank spår extrautdelning på 6,5 kronor från Boliden

Gruv- och smältverksbolaget Boliden steg i onsdagens inledande handel på Stockholmsbörsen sedan Deutsche Bank höjt sin rekommendation för aktien till köp från behåll och justerat upp riktkursen till 240 kronor från 225 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat..

DI - 18 jun 14 kl. 18:10

Stockholmsbörsen: Boliden steg mot strömmen

Stockholmsbörsen handlades något högre under större delen av onsdagen, men föll till minus mot slutet av handelssessionen när USA-börserna öppnade nedåt..

DI - 05 jun 15 kl. 17:52

Börsen: Boliden steg på dollarlyftet

Fredagen blev ännu en dag med nedgångar på Stockholmsbörsen..

BT - 09 aug 13 kl. 18:13

Boliden vinnare på positiv börs

Stockholmsbörsen låg på plus under hela fredagen. Positiva Kina-siffror bäddade för en bred börsuppgång i Europa för andra dagen i rad. Boliden tillhörde vinnarna med ett kurslyft på 6 procent.

BT - 30 apr 12 kl. 18:48

Stockholmsbörsen steg något

Stockholmsbörsen, som stängde tidigare på måndagen, slutade svagt uppåt. Vinnare blev råvaru- och verkstadsbolagen. De ledande Europabörserna backade.

PrivataAffärer - 16 jan 19 kl. 10:19

Deutsche: Köpläge i Boliden

”Boliden är en av de aktier som har lägst risk och som har mer defensiva egenskaper i den grupp bolag vi följer. Aktien har värderats ned kraftigt jämfört med europeiska och globala basmetallproducenter”, skriver Deutsche Bank. Höstens kursnedgång följer på de tredje kvartalets svaga rapport och ledningens prognos om en ökning av investeringarna, capex, om 30 procent för 2019, påminner banken, som räknar med en ökad klarhet gällande investeringarna framöver.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.