UNT > Nyheter

Thursday, 25 April, 07:28

UNT - 19 jul 11 kl. 14:03

Överklagar beslut om sjöbodEn fastighetsägare på Fälön i Östhammars kommun överklagar till länsstyrelsen samhällsbyggnadsnämndens beslut från i juni att inte ge bygglov och strandskyddsdispens för ett förråd och en sjöbod..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Fälön, Östhammars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överklagar, beslutom , sjöbod
LV - 16 dec 16 kl. 15:00

Överklagar beslut om sjöbod

En sjöbod på Idö, i Västerviks skärgård har varit föremål för flera beslut det senaste året. Miljö-och byggnadsnämnden anser att sjöboden ska återställas från bostadshus till ursprungligt skick, men åsikterna går isär och sista ordet är inte sagt ännu..

Barometern - 26 apr 14 kl. 13:43

Sjöbod hade för högt i tak

En sjöbod får inte vara högre än 2,5 meter. Det slår länsstyrelsen fast i sitt avslag på en ansökan om dispens. En fastighetsägare ansökte om dispens från strandskyddet för att göra en takhöjning på sin sjöbod i Runstensläge.

Expressen - 27 jun 12 kl. 12:42

Får inte bygga bastu - nu överklagar prinsen

Prins Carl Philip har stridit länge för sin sjöbod med bastu. Men trots länsstyrelsens nej ger sig prinsen inte. Nu överklagar han beslutet, skriver Södermanlands nyheter.

YLE - 22 aug 17 kl. 04:19

Misstänkta för Åbodådet har brottslig bakgrund i Tyskland

Den misstänkte gärningsmannen bakom knivattacken i Åbo använde flera olika identiteter då han bodde i Tyskland, avslöjar den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung. T idningen hänvisar till underrättelsematerial som nyhetsbyrån DPA har kommit över. Enligt samma uppgifter ska två av de övriga gripna ha haft med polisen i Tyskland att göra.

YLE - 22 aug 17 kl. 04:19

Misstänkta för Åbodådet rapporteras ha brottslig bakgrund i Tyskland

Den misstänkte gärningsmannen bakom knivattacken i Åbo använde flera olika identiteter då han bodde i Tyskland, avslöjar den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung. Tidningen hänvisar till underrättelsematerial som nyhetsbyrån DPA har kommit över. Enligt samma uppgifter ska två av de övriga gripna ha haft med polisen i Tyskland att göra.

Dalarnas tidningar - 16 maj 14 kl. 14:41

Överklagade beslut om riksfärdtjänst

Kvinnan ansökte i mars om en tur- och returresa med riksfärdtjänstbuss från sin bostad i Stockholm till en fäbod i Mora. Som skäl framförde hon att hon vill ta med sig sina specialanpassade hjälpmedel..

BT - 25 okt 13 kl. 19:47

Räddningstjänstens nattstyrkor kan minska

Tredje gången gillt hoppades många, men politikerna i Särf, Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, var inte redo att lägga skarpa sparförslag igår heller. Däremot ska ett kritiserat spår granskas djupare: minskad nattstyrka på heltidskårerna i Borås och Skene. ?

Skånskan - 15 jun 16 kl. 14:00

Fäboden slipper bli elektronisk

Opinion Fäboägaren Tin Gumuns vann mot Skatteverket i Kammarrätten. Hon slipper nu det orimliga kravet på att behöva ett elektroniskt kassaregister uppe på sin fäbod. Gumuns driver Karl Tövåsens fäbod i Rättvik som är K-märkt och gör ost som för 350 år sedan.

Hela Gotland - 30 aug 11 kl. 04:00

Slipper avgift för svartbygge

Två fastighetsägare i Hangvar överklagade byggnadsnämndens beslut att ta ut en byggnadsavgift på drygt 20 000 kronor för en bod på deras tomt som saknade bygglov till Mark- och miljödomstolen i Nacka..

Expressen - 21 sep 12 kl. 15:08

"Jag har försett KKV med information"

Granskningen har kallats för ett initiativärende av konkurrensverket. Nu kan HockeyExpressen.se avslöja hemligheten bakom KKV:s beslut att granska Hockeyligans nej tack till korttidskontrakt.

Expressen - 24 sep 12 kl. 12:01

Modos ilska - efter Färjestads påhopp

Modo och Färjestad har hamnat rejält i bråk med varandra. Anledningen är en krönika av Färjestads presschef på klubbens hemsida där han sågar Modos planerade beslut att ta in NHL-spelare, samt anklagar Modo för dubbelspel med agenten Kalle Bodén. - Jag har aldrig varit med om något liknande sen jag tillträdde som vd i Modo, säger Anders Trollsås till NWT.

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Uppsalalag blev historiska under natten

Första svenska VM-titeln i cheerleading togs när juniorlaget från Uppsala grävde guld i USA under natten..

UNT - 6 timmar sedan

Demokratin är hotadmen det finns hopp

En vändning för Europa kräver att vi mobiliserar för klimatet, jämställdheten, demokratin och mänskliga rättigheter, skriver Bodil Valero..

UNT - 10 timmar sedan

Nya detaljer från mordkvällen

Uppsalapolisen går nu ut med detaljer om mordet på Heidenstams torg i november och vädjar om tips från allmänheten..

UNT - 10 timmar sedan

Vill jobba - men möts av oklarheter och tystnad

Under 2018 arbetade Ratsuda Sriwichai och Premsinee Srijans på företaget Syltkrukan i Månkarbo..

UNT - 11 timmar sedan

Lång debatt om tiggeriförbud

Efter en lång debatt klubbade kommunfullmäktige – efter votering – igenom ett avslag till SD:s motion om ett lokalt tiggeriförbud..

UNT - 11 timmar sedan

Kraftig brand under Siriusmatch

Mitt under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Sirius och Falkenberg började ett höghus brinna..

UNT - 12 timmar sedan

Åhlénshuset har bytt ägare

Åhlénshuset vid Stora torget har bytt ägare..

UNT - 16 timmar sedan

Rådig kvinna släckte brinnande bok

Någon tände eld på en bok i ett buskage, men elden släcktes av en kvinna..

UNT - 18 timmar sedan

Fler villor bytte ägare i länet

Omsättningen på småhus ökade med 12 procent i Uppsala län under årets första kvartal, skriver Lantmäteriet i ett pressmeddelande..

UNT - 18 timmar sedan

Kan gorillor känna sorg?

Om djur känner sorg är omtvistat inom forskningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.