DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 21:20

DI - 19 jul 11 kl. 13:57

Analytiker ser lättnadsrally i BolidenBolidens rapport för det andra kvartalet var något av en lättnad, efter besvikelsen för det första kvartalet. Det säger analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boliden, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, ser, lättnadsrallyi , Boliden
Affärsvärlden - 01 feb 11 kl. 11:46

Analytiker: Vi låter inte Boliden skrämma oss

Att Boliden valde att säkra delar av bolagets metallpris- respektive valutakursrisk under investeringsperioden i Garpenberg var väntat, enligt de analytiker Nyhetsbyrån Direkt har pratat med. Omdömena varierar samtidigt mellan odramatisk och visst negativt signalvärde..

VA - 03 maj 11 kl. 13:24

Sandvik och Boliden tynger börsen

3 maj Stockholmsbörsen backade på bred front under tisdagsförmiddagen. Utvecklingen var likartad i Europa sedan bin Ladin-effekten avtagit i USA- och Asien-handeln. Boliden och Sandvik var förlorare på svaga rapporter.

DI - 16 apr 18 kl. 14:48

Analytiker: Lättnadsrally för bostadsutvecklarna

Att Valueguards HOX-index visade på en stabil bostadsprisutveckling under mars ger ett lättnadsrally för svenska bostadsutvecklare som JM.   Det säger Simen Mortensen, analytiker på DNB, till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 nov 18 kl. 11:11

Analytiker: Lättnadsrally i Raysearch efter rapporten

Raysearch har straffats hårt under höstens börsfall men efter torsdagens rapport rekylerar aktien upp. Lättnadsrally menar Paretos analytiker som samtidigt lyfter ett varningens finger för kassaflödet..

PrivataAffärer - 12 apr 19 kl. 12:10

Analys: Sänker Boliden på höjt zinkpris

Storbanken har sänkt sin rekommendation för aktien till neutral från köp, med riktkursen 270 kr. Prognoserna för koppar och zink, som står för drygt respektive knappt en tredjedel av Bolidens intäkter, pekar åt olika håll, konstaterar banken. För koppar ser utsikterna för den närmaste framtiden överlag positiva ut.

VA - 11 feb 11 kl. 13:11

Boliden bättre än väntat

11 februari Gruv- och smältverksbolaget Boliden redovisar en vinst före skatt på 1 876 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2010. Det kan jämföras med vinsten på 1 199 miljoner kronor motsvarande period året före. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 757 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

VA - 03 maj 11 kl. 12:15

Boliden bommar

3 maj  Bolidens resultat före skatt blev 1.301 miljoner kronor för det första kvartalet (1.196).

BT - 03 maj 11 kl. 13:25

Boliden rasar efter rapport

Gruv- och smältverksbolaget Boliden redovisar en vinst som var sämre än väntat och på börsen rasar Bolidenaktien.
Boliden redovisar en vinst före skatt på 1 301 miljoner kronor för första kvartalet 2011. Det kan jämföras med vinsten på 1 196 miljoner kronor motsvarande period 2010.

BT - 06 maj 14 kl. 08:27

Sämre än väntat för Boliden

Gruv- och smältverksbolaget Boliden redovisar en vinst före skatt på 210 miljoner kronor för första kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 648 miljoner kronor motsvarande period 2013. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 340 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 15 kl. 07:49

Bättre än väntat för Boliden

Gruv- och smältverksbolaget Boliden redovisar en vinst före skatt på 829 miljoner kronor för tredje kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 785 miljoner kronor motsvarande period 2014.Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 794 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 6 timmar sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 7 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 7 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 8 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 8 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 9 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 9 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 10 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 10 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.