SR > Nyheter

Saturday, 20 April, 19:42

SR - 19 jul 11 kl. 13:44

Nära relation mellan Murdoch och politikerIngen har vunnit ett val i Storbritannien de senaste 40 åren utan hans välsignelse. Med sitt mångmiljardimperium i ryggen är Rupert Murdoch en av världens mäktigaste män, med direktlänk till den politiska makten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Murdoch, Storbritannien, Rupert Murdoch

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nära, relationmellan , Murdochoch , politiker
Nyheter 24 - 26 apr 12 kl. 07:11

Murdoch: "Avlyssning är till för lata journalister"


Mediemogulen Rupert Murdoch pressades under onsdagen på frågor om pressetik och sina relationer med regeringen. LONDON. Under onsdagen förhördes mediemogulen Rupert Murdoch om sin pressetik och sina relationer med regeringen efter de avslyssningsskandaler som avslöjades under 2011.?

BT - 19 jul 11 kl. 18:11

Attack vid Murdoch-förhör

Förhöret med mediemogulen Rupert Murdoch i utskottet har avbrutits i tio minuter sedan en person tycks ha kastat sig in mot ledamöterna. Efteråt syns i bild på BBC hur två poliser står utanför salen, på varsin sida om en man med någon vit substans i ansiktet.
En av världens mäktigaste medieprofiler, Rupert Murdoch, vill under förhöret inte ta ansvar för avlyssningsskandalen på News of the World.

Sydsvenskan - 12 aug 11 kl. 00:01

"Murdoch bakom förfallet"

Vad beror upploppen i England på? Arbetslöshet och ojämlikhet, skriver statsvetaren Mikael Sundström i Lund. Dessutom omfattande avreglering och privatisering, menar freds- och konfliktforskaren Ronald Stade i Malmö.

Nyhetskanalen - 25 apr 12 kl. 11:29

Brittiska politiker oroade inför Murdochs vittnesmål

Ledande brittiska politiker väntar med oro på vad som ska avslöjas när mediemogulen Rupert Murdoch på onsdagen under ed utfrågas om sina företags etik och arbetsmetoder. Murdoch har länge haft nära kontakt med den högsta politiska makten i landet. När hans son James Murdoch utfrågades på tisdagen ledde det till krav på kulturminister Jeremy Hunts avgång, efter uppgifter om dennes kontakter med Murdochs företag.

Sydsvenskan - 19 jan 12 kl. 19:09

Murdoch ersätter kändisar

Foto: Scanpix
36 brittiska skådespelare, politiker och fotbollspelare har fått ekonomisk ersättning från mediemogulen Rupert Murdoch.
Skådespelaren Jude Law får motsvarade 1,3 miljoner kronor, vice premiärministern John Prescott 400 000 och parlamentsledamoten Chris Bryant 300 000. Fotbollsspelaren Ashley Coles ersättning är ännu inte fastställd.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Murdoch lämnar styrelseuppdrag

Mediemannen Rupert Murdoch har lämnat flera styrelseuppdrag i bolag som styr brittiska tidningar, till exempel The Sun och The Times, uppger Ekot.Det kommer inte som en direkt överraskning att Murdoch lämnar styrelserna, men det är ändå anmärkningsvärt då han styrt tidningarna under decennier.81-åriga Rupert Murdock har inte haft det lätt, efter avslöjandena om att journalister på Murdochs tidningar systematiskt har avlyssnat och hackat kända personer och politiker..

DI - 13 nov 17 kl. 16:54

Trump och Murdoch i kulissen när jätteaffär stöter på patrull

Teleoperatören AT&T:s köp av mediejätten Time Warner har stött på patrull. I kulisserna ser politiker och branschfolk både president Donald Trump och mediemagnaten Rupert Murdoch. Samtidigt ryktas det om bråk inom familjen Murdoch..

Politologerna - 22 dec 15 kl. 07:30

Politiker med karriärambitioner

Politiker med karriärambitioner är både önskvärda och kontroversiella i den representativa demokratin. Å ena sidan vill vi att politiker på ledande positioner tjänar våra intressen snarare än sina egna. Å andra sidan är det svårt att utöva inflytande på en politiker som inte bryr sig om sin egen framtid.

BT - 14 jul 11 kl. 18:48

Murdoch gav vika ? går med på förhör

På tisdag väntar "tidernas utskottsförhör" i Storbritannien. Efter hot om att anklagas för "förakt mot parlamentet" gav far och son Murdoch vika. 80-årige Rupert Murdoch, sonen James Murdoch och förra News of the World-chefen Rebekah Brooks kommer alla att närvara när brittiska parlamentets medie-, kultur- och idrottsutskott den 19 juli fortsätter sina förhör med anledning av den senaste tidens stora avlyssningsskandal.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Sámi Grand Prix firar 30 år

I kväll är det 30-års jubileum för Sámi Grand Prix, den samiska motsvarigheten till melodifestivalen. Varje år tävlar bidrag från hela Sápmi i två klasser; sång och jojk:.

SR - 3 timmar sedan

Tufft för statligt reservdelsbolag

Det statliga reservdelsbolaget Orio går knackigt. I fjol blev det förlust, företaget varslade i början av året ännu mer personal och värdet på bolaget har rasat de senaste åren..

SR - 3 timmar sedan

Nya protester i Paris — över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SR - 3 timmar sedan

Libyer kommer till Tunisien

De uppblossade striderna i Libyen märks även i grannlandet Tunisien. Det pågår dagligen en handel över gränsen mellan de två länderna, men det är påtagligt många fler libyer som nu rör sig på den tunisiska sidan..

SR - 3 timmar sedan

Danmark vill införa cybervärnplikt

Cyberkrigföring blir i allt högre grad en realitet i världen och länder rustar sig för försvar mot cyberattacker. I Danmark vill regeringen inleda försök med cybervärnplikt från årsskiftet..

SR - 6 timmar sedan

Wolodarski varnar för allt försiktigare medier

Ett ökande antal fällningar i Pressens Opinionsnämnd har lett till en osäkerhet bland publicister om hur det pressetiska regelverket ska tillämpas, det säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski i Ekots lördagsintervju..

SR - 6 timmar sedan

FÖRDJUPNING: Om skuldankaret och den svenska statsskulden

I samband med vårändringsbudgeten presenterade också regering sin vanliga ekonomiska prognos..

SR - 6 timmar sedan

Egypten uppmanas ge al-Sisi fler år vid makten

Egyptiska folket ska i dag rösta om ändringar i konstitutionen som gör det möjligt för president al-Sisi att sitta kvar vid makten till år 2030. Folkomröstningen kallas av kritiker för ytterligare ett steg bakåt mot diktatur..

SR - 7 timmar sedan

Påsken kommer med sommaren

Det varma, torra vädret ökar brandrisken i södra Sverige. Men det innebär också att sommaren officiellt anländer till flera platser nu under Påskhelgen..

SR - 6 timmar sedan

MP-ledning vill utreda namnbyte på partiet

Efter många års diskussioner vill Miljöpartiets ledning nu utreda ett namnbyte på partiet. Det beskedet kommer inför kongressen i maj. En rad medlemmar tycker att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.