Nyhetskanalen > Nyheter

Monday, 22 April, 15:35

Nyhetskanalen - 19 jul 11 kl. 13:29

Så skyddar du dig från avlyssningI Storbritannien rullas just nu en gigantisk avlyssningsskandal upp. Säkerhetsexperten Joakim von Braun ger här sina råd om hur man skyddar sig mot eventuella avlyssnare.

- Tekniskt är det inte särskilt komplicerat att avlyssna mobiltelefoner eller mobiltelefontrafik, säger han..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Storbritannien, Joakim, Braun

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , skyddardu dig från , avlyssning
SR - 29 jan 14 kl. 06:35

Program för smarta telefoner skyddar mot avlyssning

Ett svenskt företag har utvecklat ett program för smarta telefoner som skyddar dem mot avlyssning..

Regeringen - 19 dec 12 kl. 09:40

Inga förändringar i reglerna för hemlig avlyssning vid grova vapenbrott

Sten Heckscher överlämnade i dag betänkandet Avlyssning mot grova vapenbrott? (SOU 2012:85) till justitieminister Beatrice Ask. Uppdraget var att ta ställning till om reglerna om hemlig avlyssning av elektronisk kommunikation borde ändras så att de omfattar fler grova vapenbrott.

Kristianstadsbladet - 19 dec 12 kl. 10:02

Inga särregler för hemlig avlyssning


Regeringens utredare Sten Heckscher vill inte se några särskilda regler för hemlig avlyssning i utredningar om grovt vapenbrott.Tillgång till hemlig avlyssning måste styras av hur allvarligt brottet är, konstaterar Heckscher. Han hänvisar därför till den utredning om skärpta straff för vapenbrott som är klar i januari.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 11:17

Reinfeldt: Avlyssning hindrar terror

Avlyssning kan förebygga radikalisering som kan leda till terrorism, sade statsminister Fredrik Reinfeldt i Oslo i dag.
Vid en presskonferens efter det nordiska statsministermötet i dag fick regeringscheferna bland annat frågor om det nordiska samarbetets utveckling, om terrorbekämpning och arbetsmarknad men självklart också om avlyssning.Reinfeldt fick bland annat frågan om vad de nordiska regeringarna kan göra för att stoppa rekryteringen av muslimska ungdomar till terrorrörelser.

BT - 29 okt 13 kl. 11:19

Reinfeldt: Avlyssning hindrar terror

Avlyssning kan förebygga radikalisering som kan leda till terrorism, sade statsminister Fredrik Reinfeldt i Oslo i dag. Vid en presskonferens efter det nordiska statsministermötet i dag fick regeringscheferna bland annat frågor om det nordiska samarbetets utveckling, om terrorbekämpning och arbetsmarknad men självklart också om avlyssning.Reinfeldt fick bland annat frågan om vad de nordiska regeringarna kan göra för att stoppa rekryteringen av muslimska ungdomar till terrorrörelser.

YLE - 29 okt 13 kl. 18:42

Yle Nyheters korrespondenter kommenterar USA:s avlyssning

Yle Nyheters korrespondenter befinner sig alla vid Yle i Helsingfors och vi passade på att fråga dem om den amerikanska NSA-avlyssning som nu håller på att nystas upp. I diskussionen deltog Mette Nordström (Washington), Bengt Östling (Stockholm) och Dan Ekholm (Bryssel). Spela upp klipp på Arenan Hur pinsamt är det här för USA?

BT - 30 okt 13 kl. 13:38

Bildt fruktar inte USA-avlyssning

Rapporterna om USA:s underrättelsetjänst NSA:s datainsamling i allierade länder är överdrivna, sade NSA:s chef Keith Alexander vid en utfrågning i representanthuset i natt svensk tid. - Det är information som vi och våra Nato-allierade har samlat för att försvara våra länder och stötta militära operationer, sade han, och tillade att USA får "ta smällarna" men att det är viktigare att skydda landet.Alexander fick stöd av Dianne Feinstein, underrättelseutskottets ordförande.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ministern vill ha mer hemlig avlyssning – för att stoppa gängen

GÖTEBORG. Efter skottdådet på en krog i Göteborg som krävde flera människoliv åkte inrikesminister Anders Ygeman till staden – och med sig hade han ett tydligt budskap.– Både vi och den förra regeringen har vidtagit åtgärder mot den organiserade brottsligheten men uppenbarligen har det inte varit tillräckligt.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 19:42

Säpo uppges utreda SVT-avlyssning


Säpo utreder olaglig avlyssning av Sveriges Televisions lokaler i Moskva, skriver Expressen vars källor uppger att också datorer kapats. Ärendet blir extra allvarligt eftersom SVT:s korrespondent Elin Jönsson är gift med förstesekreteraren på den svenska ambassaden. Avlyssningen upptäcktes för en månad sedan och flera datorer har sedan dess bytts ut, skriver Expressen.

BT - 15 okt 14 kl. 19:42

Säpo uppges utreda SVT-avlyssning

Säpo utreder olaglig avlyssning av Sveriges Televisions lokaler i Moskva, skriver Expressen vars källor uppger att också datorer kapats. Ärendet blir extra allvarligt eftersom SVT:s korrespondent Elin Jönsson är gift med förstesekreteraren på den svenska ambassaden. Avlyssningen upptäcktes för en månad sedan och flera datorer har sedan dess bytts ut, skriver Expressen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.